Mam 50tkę i nieprzekłute uszy Da się? Da się. Klipsy czasem nosiłam, ale to niepraktyczne. A to kołnierz kurtki zahaczył i ginął jeden klips, a to się zsunął ...
Ja jako dziewczynka u babci klipsy "przymierzalam", jak dla mnie masakra, gniotlo ucho. Pewnie, ze da sie bez kolczykow, ale moja corka ma juz uszy przeklute.
Ooo, to o tym, ze przerabiaja, to nie wiedzialam. Ja mam dziurki, ale przy malych dzieciach noszonych sie odzwyczailam. W ogole od bizuterii sie odzwyczailam.
Ja jakoś po 6 latach "siedzenia w domu" założyłam kolczyki. Myślałam że mi dziurki zarosly ale nie, zwęziły sie tylko... bolały i ropialy po nałożeniu kolczykow. Octenisept pomógł zagoic w ciągu kilku tygodni
nie-zbyt-często noszę kolczyki, dziurki mi zarastają szybko, ale cienko, daje się kolczykiem przebić, od kik dni nosze kółka, które kupiliśmy kiedyś Zosi z myślą, że będzie nosić, lata mijają i dotąd ma uszy całe
Bo z tego typu biżuterią jest tak, że wtedy muszę cały czas kontrolować sytuację, czy te klipsy jednak się nie zsunęły, czy nie zgubiłam... Na razie też odpada zupełnie, bo mi akurat łuszczyca wlazła na uszy. A ta małpa uwielbia jakieś ugniecenie, uszkodzenie ciała, wtedy często atakuje z dużą siłą. Poza tym nie wyobrażam sobie skóry łuszczycowej w tym miejscu jeszcze podrażniać klipsem...
Uczęszczałam do liceum, które było nazywane w latach 80-tych komunistycznym klasztorem. Absolutny zakaz kolorowych ubrań, biżuterii, makijażu itp. Takie lotne patrole dyrekcja, pani pedagog itp. kontrolujące, czy nie nosimy czegoś w tym stylu... To oczywiście rodziło przeciw reakcję. Już po zakończeniu lekcji, a przed egzaminami wstępnymi, gdy pojawiałyśmy się w szkole, to kolorowe jak ptaki...
Jeszcze jeden obrazek z końcówki komuny i końcówki lat 80-tych. Przysposobienie wojskowe, obowiązkowe wtedy też dla pań... Zbiórka w dwuszeregu przed budynkiem studium wojskowego. Zaczyna padać deszcz. Zebrane stojąc na baczność zaczynają otwierać parasolki, niektóre w zaawansowanej ciąży. Widok niezapomniany.
w temacie kolczyków dziecięcych: pytałam, bo sama (jeszcze) dziewczynek nie mam i się nie orientuję w kwestiach spineczek-i-innych-dupereli, no i pogląd mój jest taki, że dziecku w wieku lat kilku kolczyki są totalnie zbędne, tak jak i pomalowane paznokcie. ale, jak mówiłam, dziewczynek nie mam, może jak będę mieć to i zdanie zmienię ale Pan Bóg jest litościwy i daje mi samych chłopców, bo nie wiem czy przeżyłabym zderzenie z dziewczęcą emocjonalnością, haha!
Mi kolczyki nie kojarza sie z niczym zlym, ozdoba i tyle. 2 latce nie przekluwam, zobaczymy kiedy sama temat podejmie, choc ma juz kolczyki (dostala w prezencie od kogos). Rogalikowa mam 3 corki, spinki, gumki i falbanki to moj zywiol A tak serio, to lubie ogarnianie dziewczyn (dlugie wlosy itp), z synem to tak prosto, ubierasz i jest gotowy. Jeeszcze moj ma takie wlosy, ze nie trzeba nawet czesac.
fa ma eleganckie komunijne zlote i w sezonie komunijnym sprobuje je sprzedac chyba.i sobie kupic cos ci chce. bo powieli historie matki..20 lat w szufladzie komunijne gnily u mnie. uszy nieprzekute i nie ma zamiaru. i dobrze.
@Nika76 u mojej to samo. Tzn jak chodzi do szkoly i sama zaczyna temat, ze nie bedzie obgryzala, to wtedy w piatek moze jej pomaluje. Dziala super, bo rzeczywiscie caly czas sie stara.
w temacie kolczyków dziecięcych: pytałam, bo sama (jeszcze) dziewczynek nie mam i się nie orientuję w kwestiach spineczek-i-innych-dupereli, no i pogląd mój jest taki, że dziecku w wieku lat kilku kolczyki są totalnie zbędne, tak jak i pomalowane paznokcie. ale, jak mówiłam, dziewczynek nie mam, może jak będę mieć to i zdanie zmienię ale Pan Bóg jest litościwy i daje mi samych chłopców, bo nie wiem czy przeżyłabym zderzenie z dziewczęcą emocjonalnością, haha!
@Rogalikowa, niektórym i w wieku lat 16 to wszystko zbędne. Co zresztą im nic nie ujmuje we wdzięku i byciu fantastyczną nastolatką
Malgorzata32 wyjezdzajac poza Pl zawsze korzystam z wifi gadac potrafię godzinami i przez messengera i przez whatsapp nigdy złotówki za to nie zaplavilam Mlody tez dzwoni do nas na powyższe i nigdy nic na rachunek nie nadskoczylo
za to łącząc sie poprzez własna sieć przez net w Tr ( świadomie, bo taki był mus) za ok 30 sek połączenia netowego naliczyło ponad 620 zł
Messenger to internet. Zależy jak z internetem w telefonie,jak masz dużo, jakiś pakiet albo coś, albo w-f w domu,to wtedy Cię nic ponad nie kosztuje,ale jeśli za każde połączenie z internetem masz naliczaną opłatę to może Ci taki messenger czy org powiększyć rachunek Także jeśli masz malutko internetu w pakiecie i przekroczysz limit to mogą po przekroczeniu sporo naliczyć przy każdym połączeniu z internetem. Wszystko zależy co masz w umowie. Szczególnie jak się jest za granicą i nie ma w-f trzeba uważać.
czym zabezpieczyć twarz przed zimnem u dorosłego przy pracy na na zewnątrz? Jakiś krem warty polecenia? kiedyś czytałam ze oprócz kremu warto nakładać podkład czy puder bo dodatkowo zabezpiecza, ale nie wiem czy to rzeczywiście skuteczne jest.
Komentarz
Ale czasem sobie jakiś klips przytroczę. Obiecuję.
Acha, i są sklepy, w których przerabiają kolczyki na klipsy.
Myślałam że mi dziurki zarosly ale nie, zwęziły sie tylko... bolały i ropialy po nałożeniu kolczykow. Octenisept pomógł zagoic w ciągu kilku tygodni
Może czas to zmienić?
Przebić sobie nie pozwolę
To nie mój styl.
Na razie też odpada zupełnie, bo mi akurat łuszczyca wlazła na uszy. A ta małpa uwielbia jakieś ugniecenie, uszkodzenie ciała, wtedy często atakuje z dużą siłą. Poza tym nie wyobrażam sobie skóry łuszczycowej w tym miejscu jeszcze podrażniać klipsem...
Uczęszczałam do liceum, które było nazywane w latach 80-tych komunistycznym klasztorem. Absolutny zakaz kolorowych ubrań, biżuterii, makijażu itp.
Takie lotne patrole dyrekcja, pani pedagog itp. kontrolujące, czy nie nosimy czegoś w tym stylu...
To oczywiście rodziło przeciw reakcję. Już po zakończeniu lekcji, a przed egzaminami wstępnymi, gdy pojawiałyśmy się w szkole, to kolorowe jak ptaki...
Zbiórka w dwuszeregu przed budynkiem studium wojskowego. Zaczyna padać deszcz. Zebrane stojąc na baczność zaczynają otwierać parasolki, niektóre w zaawansowanej ciąży. Widok niezapomniany.
U nas często w centrach handlowych jest.
Rogalikowa mam 3 corki, spinki, gumki i falbanki to moj zywiol
A tak serio, to lubie ogarnianie dziewczyn (dlugie wlosy itp), z synem to tak prosto, ubierasz i jest gotowy. Jeeszcze moj ma takie wlosy, ze nie trzeba nawet czesac.
Edit: ona nawet u nog obgryza.
Hallo kto u od nas z Poznania jest?
potrzeba mi pomocy :-)
nic nie płacisz
Bo mi w tym miesiacu duzo wyzszy rachunek za tel przyszedł, wiec myslałam, ze moze dlatego.
wyjezdzajac poza Pl zawsze korzystam z wifi
gadac potrafię godzinami i przez messengera i przez
whatsapp
nigdy złotówki za to nie zaplavilam
Mlody tez dzwoni do nas na powyższe i nigdy nic na rachunek nie nadskoczylo
za to łącząc sie poprzez własna sieć przez net w Tr ( świadomie, bo taki był mus) za ok 30 sek połączenia netowego naliczyło ponad 620 zł
Wszystko zależy co masz w umowie.
Szczególnie jak się jest za granicą i nie ma w-f trzeba uważać.