Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Orgowe pogadanki o wszystkim.

18081838586136

Komentarz

• Mam na stanie jedna wymiotujaca, kolejna trojke bez apetytu, najmlodsza wciagnela laskawie obiad na kolacje, a mnie i meza muli. Nie cierpie jelitowek, szczegolnie w ciazy, bo mam cofki jak ktos zwraca....
  • Melisy nie mam, probiotyk zaraz poszukam, bo zawsze cos w domu bylo, ale moglo wyjsc, a po cole moge skoczyc.
    Melise w ciazy mozna?
  • A cola nie goni? Cola czasem działa przeczyszczająco, ale może nie na tych, którzy akurat mają jelitową wirusówkę.
  • Mi pozwalali w ciąży pic melisę,ja swoim przy jelitowkach miętę parzę
  • Ja tez miete najczesciej, ale ona rzeczywiscie wzmaga wydzielanie soku, to moze pogarszac sprawe. Dawno nas nie zlapalo, ostatnio z 3 lata temu chyba.
  • No ale tej mięty nie jakos bardzo dużo 1-3 szkl na dzień,krople żołądkowe ale te nie bardzo się sprawdzają,mleczko takie jak na zgagę czasem pomaga nifuroksazyt tez pomoże często
  • @Bea nie awansowałam :) w sumie wręcz przeciwnie bo z pracownika umysłowego stałam się fizycznym. Ale cieszę się tym niesamowicie, no bo to praca ze zwierzętami, m.in. kotkami - tygrysami, pumami, jaguarami..... :)
    Podziękowali 2Nika76 madzikg
  • W zoo? Zjedza Cie !
    Podziękowali 1Nika76
  • edytowano listopada 2016
    w zamkniętym ośrodku hodowli zwierząt egoztycznych :)

Podziękowali 1Skatarzyna
  • zamkniętym tzn  niedostępnym dla zwiedzających
  • OMG to takie cos istnieje? Szok!
    Podziękowali 1Nika76
  • Kocham dzikie koty!!! zawsze chciałam mieć w domu!!
  • Czy ktos z Was ma w domu dystrybutor wody??? 

Od roku wracamy co jakis czas do debaty z mężem..i temat wrócił dzisiaj.   Ja kompletnie jestem przeciwna- bo lubie mineralną wodę a nie źródlaną i nie wydaje mi sie to konieczne, poza tym jakos nie jestem przekonana do jakości takiego rozwiązania, on z kolei ma dosc kupowania setki zgrzewek mineralki i produkowania plastikowych butelek. Stwierdził ze przy dużej rodzinie i takiej ilości wody jaka u nas schodzi jest to konieczność..
    Zobaczyl kiedys u przyjaciela, akurat mają jedno dziecko ;), ale bardzo mu sie to spodobało.

Zalozenie filtra na kran nie jest obecnie możliwe, ze tak uprzedzę ewentualne propozycje ;)  
  • A taki filtr dzbankowy z wymiennym wkładem? My używamy i sobie chwalimy. Jakoś nie mam przekonania do wody trzymanej w plastiku.
    Podziękowali 1AgaMaria
  • Za duzo nas na taki dzbanek. Co chwila trzeba byłoby dolewać.
    Podziękowali 1AgaMaria
  • Nas jest siódemka i dajemy radę :) po prostu kto wylewa dzbanek do końca nalewa nowy. Filtrowanie trwa około 30s.
    Podziękowali 1annabe
  • a filtr macie szklany? nam dzieci tłuką namiętnie... 

choć u nas kranówa dobra i nawet saturator ze szklaną karafką nabyłam, gdzie tam, wrócili do plastikowych butelek z gazowaną!
  • Co to za dzbanek?
  • Mamy dzbanek z filtrem. Jest nas 10 osób i dajemy radę.
    Podziękowali 2annabe AgaMaria
  • Dystrybutor jest nadal, ale bez baniaka. Dzieci mialy rozrywke, a ja mialam ciagle mokra podloge. U nas sie nie sprawdzilo, a woda u nas to glowny napoj (dzieci sporadycznie inke, sok od wielkiego dzwona, herbaty w ogole, a my z mezem jeszcze kawe).
    Podziękowali 1Nika76
  • ostanio u nas w pracy wymieniali kraniki przy dystrbutrorze wody - nie chciałabys widzieć co w nich było :( my w domu mamy dzbanek z filtrem i bardzo sobie chwalimy. 
    Podziękowali 2AgaMaria Nika76
  • No dobra.. 
    Wydawalo mi się, że dzbanki na wieksze rodziny nie mają sensu ale skoro tak to sprobuje zaproponować :) 

chyba wymiana filtra wychodzi taniej niz kilkanaście zgrzewek na mc? Jak czesto sie wymienia?
  • Bo dystrybutor trzeba poddawac sanityzacji co 6 msc. Jak nie ma nad tym kontroli, to dostawca wody moze wpisac, ze sie odbyla, a de facto jej nie bylo. Najczesciej biora dystrybutor, a daja taki, co juz sanityzacje przeszedl. Baniaki jak stoja w zlych warunkach tez potrafia sie zazielenic.
  • O jakiej pojemności macie dzbanki? 
    Znalazłam ładny o poj 3,5l ale chyba dzieci juz z niego same nie naleją, za ciężki będzie, nie? 
    Choc więcej wody pomieści..  
  • Skatarzyna powiedział(a):
    a filtr macie szklany? nam dzieci tłuką namiętnie... 

choć u nas kranówa dobra i nawet saturator ze szklaną karafką nabyłam, gdzie tam, wrócili do plastikowych butelek z gazowaną!
    U nas dzis tragedia sie stala i gazowana woda sie skonczyla, dzieci fukaly na niegazowana.
  • @annabe możesz kupić dwa, jedna mały dla dzieci jeden duży do celów większych :) jeden filtr starcza na dwa miesiące dla 4osobowej rodziny cena około15zł
  • @mamuma u nas sanityzacja jest rzeczywista :) mamy w biurze panią która pilnuje tego bardzo rzetelnie :) a i tak w kranikach osadził się syf. Baniaki u nas nie mają się jak zazielenić bo bardzo szybko schodzą. 
    Podziękowali 1mamuma
  • A jakie macie te dzbanki? Jakaś firma sprawdzona? Bo my też produkujemy przynajmniej 1 dużą butelkę dziennie...
  • U nas schodzą dziennie 2/3 butle i chyba rzeczywiście czas sie przestawić na dzbanek :)
  • @PaniWiosna my mamy taki: http://allegro.pl/syfon-saturator-ekspres-soda-stream-crystal-133778-i6572205944.html

wad nie widzę, oprócz niechęci innych współużytkowników, no dobra, wolałabym wymieniać puste zasobniki co2 na pełne w każdym punkcie, gdzie chocby butle gazowe wymieniają l)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.