Mam na stanie jedna wymiotujaca, kolejna trojke bez apetytu, najmlodsza wciagnela laskawie obiad na kolacje, a mnie i meza muli. Nie cierpie jelitowek, szczegolnie w ciazy, bo mam cofki jak ktos zwraca....
No ale tej mięty nie jakos bardzo dużo 1-3 szkl na dzień,krople żołądkowe ale te nie bardzo się sprawdzają,mleczko takie jak na zgagę czasem pomaga nifuroksazyt tez pomoże często
@Bea nie awansowałam w sumie wręcz przeciwnie bo z pracownika umysłowego stałam się fizycznym. Ale cieszę się tym niesamowicie, no bo to praca ze zwierzętami, m.in. kotkami - tygrysami, pumami, jaguarami.....
Od roku wracamy co jakis czas do debaty z mężem..i temat wrócił dzisiaj. Ja kompletnie jestem przeciwna- bo lubie mineralną wodę a nie źródlaną i nie wydaje mi sie to konieczne, poza tym jakos nie jestem przekonana do jakości takiego rozwiązania, on z kolei ma dosc kupowania setki zgrzewek mineralki i produkowania plastikowych butelek. Stwierdził ze przy dużej rodzinie i takiej ilości wody jaka u nas schodzi jest to konieczność.. Zobaczyl kiedys u przyjaciela, akurat mają jedno dziecko , ale bardzo mu sie to spodobało.
Zalozenie filtra na kran nie jest obecnie możliwe, ze tak uprzedzę ewentualne propozycje
Dystrybutor jest nadal, ale bez baniaka. Dzieci mialy rozrywke, a ja mialam ciagle mokra podloge. U nas sie nie sprawdzilo, a woda u nas to glowny napoj (dzieci sporadycznie inke, sok od wielkiego dzwona, herbaty w ogole, a my z mezem jeszcze kawe).
ostanio u nas w pracy wymieniali kraniki przy dystrbutrorze wody - nie chciałabys widzieć co w nich było my w domu mamy dzbanek z filtrem i bardzo sobie chwalimy.
Bo dystrybutor trzeba poddawac sanityzacji co 6 msc. Jak nie ma nad tym kontroli, to dostawca wody moze wpisac, ze sie odbyla, a de facto jej nie bylo. Najczesciej biora dystrybutor, a daja taki, co juz sanityzacje przeszedl. Baniaki jak stoja w zlych warunkach tez potrafia sie zazielenic.
O jakiej pojemności macie dzbanki? Znalazłam ładny o poj 3,5l ale chyba dzieci juz z niego same nie naleją, za ciężki będzie, nie? Choc więcej wody pomieści..
@mamuma u nas sanityzacja jest rzeczywista mamy w biurze panią która pilnuje tego bardzo rzetelnie a i tak w kranikach osadził się syf. Baniaki u nas nie mają się jak zazielenić bo bardzo szybko schodzą.
wad nie widzę, oprócz niechęci innych współużytkowników, no dobra, wolałabym wymieniać puste zasobniki co2 na pełne w każdym punkcie, gdzie chocby butle gazowe wymieniają l)
Komentarz
Melise w ciazy mozna?
Od roku wracamy co jakis czas do debaty z mężem..i temat wrócił dzisiaj. Ja kompletnie jestem przeciwna- bo lubie mineralną wodę a nie źródlaną i nie wydaje mi sie to konieczne, poza tym jakos nie jestem przekonana do jakości takiego rozwiązania, on z kolei ma dosc kupowania setki zgrzewek mineralki i produkowania plastikowych butelek. Stwierdził ze przy dużej rodzinie i takiej ilości wody jaka u nas schodzi jest to konieczność..
Zobaczyl kiedys u przyjaciela, akurat mają jedno dziecko , ale bardzo mu sie to spodobało.
Zalozenie filtra na kran nie jest obecnie możliwe, ze tak uprzedzę ewentualne propozycje
choć u nas kranówa dobra i nawet saturator ze szklaną karafką nabyłam, gdzie tam, wrócili do plastikowych butelek z gazowaną!
Wydawalo mi się, że dzbanki na wieksze rodziny nie mają sensu ale skoro tak to sprobuje zaproponować
chyba wymiana filtra wychodzi taniej niz kilkanaście zgrzewek na mc? Jak czesto sie wymienia?
Znalazłam ładny o poj 3,5l ale chyba dzieci juz z niego same nie naleją, za ciężki będzie, nie?
Choc więcej wody pomieści..
wad nie widzę, oprócz niechęci innych współużytkowników, no dobra, wolałabym wymieniać puste zasobniki co2 na pełne w każdym punkcie, gdzie chocby butle gazowe wymieniają l)