Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Orgowe pogadanki o wszystkim.

17677798182136

Komentarz

• @mamuma ;
    Może go spytaj czy możesz (niszczyć mu rysunki lub zabawki - coś,  czego nie lubi) jak będziesz zdenerwowana - skoro on pluje na podłogę która ty umylas. ..
    Podziękowali 1mamuma
  • ... jeszcze mu "coś dać zamiast".

Może wymyśli coś zabawnego co mógłby robić w złości tak, żeby jemu i tobie się to podobało? 
    Podziękowali 1mamuma
  • @nowa  u nas tez deszcz i myszy...
    Za to drzewa na pociechę w pięknych kolorach.
    Najbardziej nie lubię zimy jak juz drzewa gołe a śniegu ani słońca nie ma.
  • @mamababcia  a gdzie jesteś,jeśli można zapytać? :smile: 
  • @olgal zimą jest szadź na drzewach,pranie chociaż mniej zniknie, teraz blee szaro buro ,błota nanoszą do domu,suszyć nie ma gdzie,po zakupy nie ma jak pojechać,drzwi nie ma w ganku to na podłodze woda . Paskudnie i tyle o
  • @Nika76 poprobuje. On ogolnie ostatnio sie zrobil "niedobry" i "niegrzeczny". Tylko nie wiem co jest przyczyna, ciagle kombinuje. Ja tez jakas bardziej nerwowa.
  • dużo deszczu, dużo myszy!
  • Tak , z myszami to 3 koty i 2 pieski sobie nie radzą
  • U nas pogoda podobnie.
    Ale jest radość - nasza najmłodsza jutro kończy 7 lat, a dzisiaj przyjmuje gości. :)
    Co prawda bez koleżanek, bo oboje z Mężem chorzy jesteśmy, więc przełożyliśmy na inny dzień kieeedyś. Ale rodzina spora, więc ludzi i tak się trochę zjedzie, dwaj bracia i siostra z rodziną. :)
    Z powodu mojego niedomagania ciasta popiekła nasza piętnastolatka: tarta kawowa, marchewkowo-dyniowe z kremem i bezy z jagodami. Ja tylko tort z cukierni (tfu!) odbiorę.
    Poza tym błoga cisza i spokój. Deszczowy. :)
    Podziękowali 1AgaMaria
  • Nasza piętnastolatka specjalizuje się w tortach - wspaniały kajmakowo gruszkowy zrobiła na chrzciny, a teraz już obmyśla jaki zrobi na 31. na urodziny siostry. :)
    i w końcu KONIEC z tortami na ten rok. ;)

Podziękowali 2Olesia AgaMaria
  • edytowano października 2016
    @Skatarzyna ;
    U nas właśnie pora tortowa się zaczyna rozkręcać. :smiley: 

Następnym razem zamówię tort u Twojej córy. :smiley: 
    Podziękowali 2Skatarzyna AgaMaria
  • @Olesia,  brawo dla 15 latki :).

@mamuma, w jakim wieku Ten, który się zepsuł? 
    Podziękowali 2Olesia AgaMaria
  • Mam okno gdzie nie pada deszcz tylko fotki nie wstawie
  • @Olesia najlepsze życzenia dla maleńkiej
    Podziękowali 1Olesia
  • @MonikaN 3,5 roku. Od wrzesnia jest w przedszkolu, ale w porownaniu z corkami niezwykle latwo i szybko sie zaaklimatyzowal i lubi chodzic, choc od tygodnia w domu jest bo przeziebiony jest. Poki co rodzynek wsrod 3 dziewczyn. 
    Zastanawiam sie czy nie jest to jakis moment rozwoju, bo wreszcie mu mowa poszla do przodu. 
    Ale ciezko z nim jest, oprocz plucia bije najmlodsza, gryzie, zrzuca z mebli, starsze drapie, kilka razy mnie w brzuch chcial uderzyc. Nie wiem za bardzo co robic, bo u dziewczyn nie bylo czegos takiego. Tzn wystepowaly jakies niefajne zachowania, ale chwilowo, nie bylo to na porzadku dziennym. Moze po prostu corki zbyt grzeczne i poprzeczke za wysoko postawily? :wink: 
  • Dobrze mówisz z ta poprzeczką. 

Myślę że powinnaś zwracać na niego uwagę jak jest grzeczny bo to pewnie walka o twoja uwagę. ..

Poza tym z racji wieku może potrzebuje o czymś decydować.  Wiec taktyka typu "który kubek chcesz do płukania zębów, ktory sweterek weźmiesz ten czy ten... gdzie chcesz usiąść kochanie" itp jak najbardziej wskazana
    Podziękowali 1mamuma
  • Może odczuwanie skutków tz.jak napluje to sprząta sam,jak gryzie siostrę to nie dostaje do gryzienia tego co np.bardzo lubi jeść, a cała reszta dzieci dostaje itp. Z informacją, że zęby nie są do gryzienia ludzi tylko jedzenia - krótki przekaz i konsekwencja.
    I też uważam, że raczej akceptować pozytywne zachowania a te omawiać jak najkrócej.
    Niedobrze jest też opowiadanie o tym wszystkim w rodzinie,taki duży szum wokół złego zachowania,mówienie przy dziecku,że jest niegrzeczne,złe itp. Ono ma o sobie taką opinię jaką słyszy i tak się potem często zachowuje.
    Podziękowali 1mamuma
    To jednak nie śnieg. Na szczęście. Człowiek w nieznanym miejscu po ciemku wygląda przez okno i widzi - biało. Jak się rozwidniło okazało się że to nie śnieg tylko bardzo jasny piasek.
  • Wrrrr powinno być w wątku wywrzeszczeć się muszę ale znaleźć nie umiem to tu wrrr
  • Jakiś kryzys cierpliwosci mam. Tak mnie chłopaki denerwują ze zaraz komuś krzywdę zrobię. Więc przylącze sie do wrr
  • @karolinamika mi na nerwy i dziewczyny i chłopcy jednakowo działają @Nika76 dziękuję
  • Już sie wyjaśniło. Brzuch go bolał i dlatego taki marudny był.
  • Cisza spokój sama w domu jestem , no prawie bo są myszy chomiki świnki pies jeden bo drugi kość na dworze gryzie
  • W okolicach 11 listopada bedziemy kilka dni w okolicach Nowego Sącza. Ktos zvorgowiczów byłby chętny na spotkanie?
  • Jejku glowa mnie boli zimno i spać chcę i to bardzo
    Ja właśnie wyjeżdżam @Malgorzata32. A jestem blisko (chyba).
  • Oj tam...Ciebie to ja w stolicy oczekiję

Podziękowali 1mamababcia
  • My pod Nowym Targiem mieszkamy,jakbyście przejeżdżali to zapraszam :)
    Do Sącza jest ze 2godz.drogi chyba.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.