Błękitna nie napewno rozważam tą szafirową ale z.racji że czarny wyszczupla to chyba wezmę tę czarną. Co do okazji to nie mam takiej na którą mi potrzebna taka suknia ale mam inną okazję imieniny swoje.
To wszystko zalezy od tego co kto lubi, jakie ma zapatrywania, w czym sie najlepiej czuje. Jesli przyszla panna mloda nie chce miec bialej dlugiej sukni slubnej tylko cos innego to naprawde, nie ma co napierac. Ma prawo. Wybor stylow, fasonow, kolorow i odcieni mody slubnej jest tak szeroki i bogaty, ze mozna przebierac jak w ulęgałkach. Warto poprzymierzac rozne rzeczy i otwarcie podejsc do tematu, bo slub to wielka chwila.
Panna mloda jest niejako wisienką na torcie i schowac sie na wlasnym slubie raczej nie sposob. Alternatyw dla typowej sukni slubnej jest wiele. Duzo zalezy tez od typu urody, sylwetki i roznych niuansow o ktorych my nie wiemy. Kilka razy byl tez podkreslany jej wiek wiec mysle, ze moze na wyrost ale ona sama czuje sie bardzo dojrzale, moze nieslusznie a moze slusznie. Nie znamy, nie widzielismy, nie wiemy. Ja jej zycze jak najlepiej.
Temat stoju dla przyjaciolki @groszek zaczal sie @Małgorzata na stronie 74 i albo czytasz nieuwaznie albo chcesz sie klocic na sile ale kostium byl czwarta z kolei z propozycji jakie podlinkowalam a uwiesilas sie tego kostiumu. Przesledz dokladnie to, co napisala @groszek: pierwszym pomyslem samej panny mlodej byl kostium, tak sobie wymarzyla. Nie mozna komus wpierac ani wyszydzac jego osobistego wyboru. Nie jestes nią. Kostiumy rowniez potrafia byc piekne.
Jak dla mnie to w tej sukience za dużo się dzieje: kwiaty, dwie warstwy, odciecia, fruwające rękawki...
trzeba też wziąć pod uwagę, że to jest azjatka to zawsze budzi moją nieufność, bo myślę sobie, że pewnie aby ta sukienka na mnie pasowała musiałaby mieć rozmiar 9XL
@manna, śliczna! Choć mnie urzekł bardziej ten turkus (w granacie mam 75% garderoby...). Lata świetlne temu kupowałam w Prom. - jakie tam rozmiarówki są? Zawyżone? - mam ochotę zamówić via Internet.
@matka6, kiedyś czytałam artykuł o tym, ile ton odzieży HM musi spalić, bo ma zawyżone normy chemii w składzie. Jakoś odtąd mam średnio pozytywny stosunek do ich ubrań.
Ale sobie dzis elegancką kieckę kupiłam. Simple Evening. Czarna. 100% jedwab. Dopasowana dołem. Szersza górą. Z cięciem na plecach. Troche moze zbyt dopasowana... Coż bede miec motywację. Nie przepadam za czarnym, ale ta mnie urzekła....
@matka6 chodzi o zasadę, ze na wesele nie zakłada sie bieli ani czerni. Dlatego napisałam, ze nie na wesele. Bo sukienka bardzo elegancka. I ten jedwab...ach.
No i cena! Bardzo okazyjna. Bo to egzemplaz i elspozycji. I jefynie guziczka jej brakuje. No nie mogłam sie oprzec!
Na weselu mojego syna oczy przecierałam że zdumienia,ale było kilka białych sukienek, w tym panie starsze ode mnie I była moja koleżanka w czarnym i wyglądała dostojnie
Bardzo często ubierałam się w czarne sukienki, kombinezony na wesela
I mam w sobie taką przekorę- dlaczego czarny nie na wesela? Dobre dodatki,but i super! Bym poszła w tej , to rozcięcie na plecach - cud Gdzie można na co dzień z takim , przecież nie do pracy i nie do kościoła
Komentarz
Pod kolor oczu
Co do okazji to nie mam takiej na którą mi potrzebna taka suknia ale mam inną okazję imieniny swoje.
I pomyslec, ze ja swoją suknię slubną kupowałam...na Bazarze Różyckiego
Nie mozna komus wpierac ani wyszydzac jego osobistego wyboru. Nie jestes nią.
Kostiumy rowniez potrafia byc piekne.
Jak dla mnie to w tej sukience za dużo się dzieje: kwiaty, dwie warstwy, odciecia, fruwające rękawki...
to zawsze budzi moją nieufność, bo myślę sobie, że pewnie aby ta sukienka na mnie pasowała musiałaby mieć rozmiar 9XL
Troche moze zbyt dopasowana...
Coż bede miec motywację.
Nie przepadam za czarnym, ale ta mnie urzekła....
Oczywiscie nie na wesele.
A moja Kanira juz do mnie jedzie
https://simple-cp.com/odziez/sukienki/ost18782-t1668-00001
I firma super
Chciałabym taką
Dlatego napisałam, ze nie na wesele.
Bo sukienka bardzo elegancka. I ten jedwab...ach.
No i cena! Bardzo okazyjna. Bo to egzemplaz i elspozycji. I jefynie guziczka jej brakuje.
No nie mogłam sie oprzec!
Teraz czekam na okazję co by ją założyc.
I była moja koleżanka w czarnym i wyglądała dostojnie
Bardzo często ubierałam się w czarne sukienki, kombinezony na wesela
Czarny to mój ulubiony kolor
Dobre dodatki,but i super!
Bym poszła w tej , to rozcięcie na plecach - cud
Gdzie można na co dzień z takim , przecież nie do pracy i nie do kościoła
Nie dlatego też, ze ona jest dosc wąska dołem. Do tanca raczej mało wygodna.