@Klarcia a to są narodowcy czy ludzie o antysemickich poglądach? Bo w sumie to skąd wiesz że są w Ruchu Narodowym? Braun nie jest w RN tylko tworzy z nimi koalicję do eurowyborów. Różni ludzie o różnych poglądach popierają różne partie. Ja Ci mogę wstawić tweety zwolenników PiS wieszajacych psy na Żydach, skąd inąd wcale nie niewinnych. I też mogę stwierdzić że PiS jest partią antysemicką na tej podstawie. Co do Ukraińców to najpierw trzeba poprawić sytuację w Polakow a dopiero potem ściągać tanią siłę roboczą nieistotne czy na kontrakty czy na stałe. Pracuję w firmie gdzie jest dużo Ukraińców. Rzadko który pracuje dobrze. W sumie mam takie spostrzeżenia że lepiej mieć jednego Polaka niż 3 Ukraińców. Pracują głównie jako kierowcy.
Prawda jest taka, że jak na razie liczą się 2 partie, a walka już nie jest o dyrdymałki, tylko o to czy zaleje nas agresywny liberalizm... Biedroń wszystko obieca, żeby odbić jak najwięcej ludzi, konserwatystów jak najbardziej podzielą, ludzie , mam wrażenie, przestali myśleć racjonalnie... Lecą tam gdzie ich umiejętniej zmanipuluja. Dlatego kto działa szczerze, uczciwie, przepada w polityce, nie ma szans. Dlatego z bólem serca głosuję na tych co są mi najbliżej światopoglądowo, i nie liczę na super uczciwość morale...
Prawda jest taka, że jak na razie liczą się 2 partie
I to właśnie wmawiane jest społeczeństwu od 25 lat. Podzielić społeczeństwo na pół i napuszczać jednych na drugich, tak aby zjawisko Solidarności nigdy więcej nie powstało.
A tymczasem politycy chodzą razem na wspólne imprezy, prowadzą wspólne biznesy i cieszą się że nie ma takiej siły która osunęła by ich od koryta. Bo przecież raz jedni a raz drudzy wygrywają, a subwencje i tak idą do obu stron.
Wybory europejskie i parlamentarne nie będą łatwe. Mnie nawet na kandydowanie namawiają niektórzy, ale w obecnej sytuacji rodzinno-zawodowej nie wiem czy to ma sens. I nie wiem wcale na jaką listę oddać głos lub z jakiej kandydować, by nie być kwiatkiem do kożucha, a mieć szansę na cokolwiek wpłynąć (choćby ton debat wyborczych).
Żeby nie było ja nie jestem wrogiem tych którzy do Polski przyjeżdżają pracować tylko że za tym nie idą zadne rozwiązania żeby rozruszać rynek i ułatwić życie przedsiębiorcom. Łatwiej ściągnąć Ukraińców niż coś zmienić.
Nie wiem na ile to prawda,ale pracodawca zatrudniający Ukraińca dostaje jakiś dodatek. Prawda to?
Google podpowiada ze pracodawca dostaje 800,- dotacji za zatrudnienie Ukrainca, ale przyznam ze tylko -na szybko- przeleciałam nagłówki. Potem zerknę dokładniej. U mnie w mieście słychać ukraiński wszędzie. Biedronka już przez nich opanowana okoliczne SH również, ponoć w biedronce było nawet ogłoszenie -po ukraińsku- dot przyjęć do pracy.
@Klarcia a coś Ty tam napisała, że wywołałaś takie reakcje? Dla mnie lekko niepokojące.
Można kliknąć na datę, np: http://prntscr.com/mh0qcq i przeczytać co napisałam przed otrzymanym komentarzem.
U
Władysława@Wadysawa6 napisałam o owocach "wiosny Kościoła" - licznych powołaniach do bezwarunkowego oddaniu się Bogu, jakie się objawiły podczas spotkania w Panamie.
Na to otrzymałam zacytowany komentarz, a gdy wyraziłam zdziwienie, że Ruch Swiatło-Zycie jest lewicowo-żydowski, to.. dostałam bana.
Co do Ukraińców to najpierw trzeba poprawić sytuację w Polakow a dopiero potem ściągać tanią siłę roboczą nieistotne czy na kontrakty czy na stałe. Pracuję w firmie gdzie jest dużo Ukraińców. Rzadko który pracuje dobrze. W sumie mam takie spostrzeżenia że lepiej mieć jednego Polaka niż 3 Ukraińców. Pracują głównie jako kierowcy.
Jednak realia niestety są takie, że import siły roboczej jest koniecznością. Alternatywą są Ukraińcy, albo przybysze ze wschodu. Zresztą, gdy tylko Niemcy otworzą granicę dla pracowników z Ukrainy, to w Polsce zacznie się prawdziwy problem.
Jakby jednak nie patrzeć to wyborcy PiS-u nie twierdzą, że bracia Kaczyńscy, to żydzi; że żydem jest premier Morawiecki, i co najmniej 98 proc Episkopatu też jest żydami. No i oczywiście - Jan Paweł II i Benedykt XVI też żydami są.
Cytując napisałam: autorstwa "prawdziwych" Polaków. Nie wiem czy osoby te wszystkie należą do RN, ale wszystkie twierdzą, że są "prawdziwymi Polakami".
Uroczy pan Biedroń obiecuje wszystko wszystkim, w tym 500+ także dla samotnych i na pierwsze dziecko. I gwarancję emerytury 1600 zł. Kto da więcej? A, przy okazji doda związki partnerskie i aborcję do 12. tygodnia...
Związki partnerskie, to tak na początek. Następnie będzie legalizacja "małżeństw homo" i objęcie ich takimi samymi przywilejami, jakie mają rodziny, w tym możliwość zapłodnienia in vitro (z ubezpieczalni) i adopcja dzieci - dzieci do adopcji dla zboków zostaną zabrane z rodzin hetero.
To że ktoś twierdzi ze jest prawdziwym Polakiem to oznacza że jest członkiem Ruchu Narodowego? I że wmawianie wszystkim że sa Żydami dotyczy jedynie członków RN? Głupoty piszesz. I na tej podstawie oczerniasz członków tej partii. Poczytaj program RN. Serio mamy ważniejsze sorawy niż tropienie Żydów wśród polityków i innych osób publicznych.
Program RN jest O.K., ale - program to nie wszystko. Ważni są ludzie działający w danym środowisku, a ja utożsamiających się z narodowcami, normalnych, bardzo rzadko spotykam.
A kogoś spotykasz? Czy tylko wydaje Ci się że ktoś działa na rzecz RN? Ja znam sporo oszołomów dosłownie popierających PiS. Znam też wielu ludzi, szeregowych członków RN i wcale nie są nawiedzeni. Osobiście ich znam. Znam też nawiedzonych. Ale tak samo znam nawiedzonych ludzi o lewicowych poglądach. To jest niezależne od poglądów i popierania konkretnych partii. Żeby zostać pełnoprawnym czlonkiem RN trzeba przejść półroczny minimum staż kandydacki. Ma to służyć weryfikacji i uniknięcia oszolomstwa również.
Poznaj niezwykłe osoby, które nie zważając na jeden dodatkowy chromosom, wykorzystują swoje talenty, inspirują innych i czerpią z życia pełnymi garściami!
Nie są to jakieś arcyważne wydarzenia, ale mam wrażenie ze ostatnio pojawiło się wyjątkowo duzo afer, w których dorośli wyjątkowo idiotycznie wplątują w swoje wojenki dzieci...mamusia artystka szuka atencji fotografując swoje dziecko z kałachem i wizerunkiem Jezusa
a na deser coś nieco innego, hotel w Karpaczu i "dopłata za bachora". Polecam lekturę komentarzy na fp hotelu. Oburzenie owszem było, ale bynajmniej nie pod adresem autora paragonu.
Same "wydarzenia" rzeczywiście nie są ważne, ale są to takie detale/symptomy czegoś wielkiego i bardzo ważnego - czegoś przerażającego... Dodam jeszcze jeden link do tego typu "wydarzenia" - bo sam tytuł jest wiele mówiący: zaszczują i zniszczą...
Nie są to jakieś arcyważne wydarzenia, ale mam wrażenie ze ostatnio pojawiło się wyjątkowo duzo afer, w których dorośli wyjątkowo idiotycznie wplątują w swoje wojenki dzieci...mamusia artystka szuka atencji fotografując swoje dziecko z kałachem i wizerunkiem Jezusa
a na deser coś nieco innego, hotel w Karpaczu i "dopłata za bachora". Polecam lekturę komentarzy na fp hotelu. Oburzenie owszem było, ale bynajmniej nie pod adresem autora paragonu.
Dobrze znamy tu na forum autorkę zdjęcia , i wydaje mi się że jej intencje były takie jak pisze na swoim profilu i mnie nie oburza to zdjęcie.
A tym bardziej koleś z dzieckiem na marszu . Zwolennicy LGTB też zabierają dzieci na parady.
Dużo bardziej mnie martwi atakowanie kościoła , fizycznek ataki na księży, i absolutnie brak jakiejkolwiek tolerancji dla innego światopoglądu ze strony środowisk LGTB.
No nie wiem, pani placze się na fb w zeznaniach o intencjach za tym zdjęciem. Chyba sama nie wie juz co chciała przekazać, ale ewidentnie odpowiada jej rozgłos wokół tej foty i jest z tego dumna, to akurat widać. szkoda ze wszystko kosztem dziecka. I naprawdę stawanie z niemowlakiem przed zapora uzbrojonych policjantów jest ok??? Ojciec totalnie bez wyobraźni, bardzo dobrze ze usłyszał zarzuty.
@Paprotka mam pytanie gdyby ta pani wstawila zdjęcie dziecka z kałachem ale bez obrazka był by szum? Na pewno nie, bo dzieci chodzą na strzelnicę nawet w tej mojej wsi , niech będzie 10 km dalej jest strzelnica i sa prowadzone zajęcia fotki też są i nikt się nie oburza A może ta Pani chciała zwyczajne wstawić piękne zdjęcie takjak ja to zaraz zrobię tu moje nie jest takie artystyczne
Komentarz
Bo w sumie to skąd wiesz że są w Ruchu Narodowym?
Braun nie jest w RN tylko tworzy z nimi koalicję do eurowyborów. Różni ludzie o różnych poglądach popierają różne partie. Ja Ci mogę wstawić tweety zwolenników PiS wieszajacych psy na Żydach, skąd inąd wcale nie niewinnych. I też mogę stwierdzić że PiS jest partią antysemicką na tej podstawie.
Co do Ukraińców to najpierw trzeba poprawić sytuację w Polakow a dopiero potem ściągać tanią siłę roboczą nieistotne czy na kontrakty czy na stałe.
Pracuję w firmie gdzie jest dużo Ukraińców. Rzadko który pracuje dobrze. W sumie mam takie spostrzeżenia że lepiej mieć jednego Polaka niż 3 Ukraińców. Pracują głównie jako kierowcy.
Potem zerknę dokładniej.
U mnie w mieście słychać ukraiński wszędzie.
Biedronka już przez nich opanowana okoliczne SH również,
ponoć w biedronce było nawet ogłoszenie -po ukraińsku- dot przyjęć do pracy.
Można kliknąć na datę, np: http://prntscr.com/mh0qcq i przeczytać co napisałam przed otrzymanym komentarzem.
U
Na to otrzymałam zacytowany komentarz, a gdy wyraziłam zdziwienie, że Ruch Swiatło-Zycie jest lewicowo-żydowski, to.. dostałam bana.
"Nie możesz obserwować @Wadysawa6 ani wyświetlać Tweetów @Wadysawa6. Dowiedz się "
Nota bene - tak ich "tolerancja" wygląda", pod tym względem niczym się nie różnią od totalniactwa.
Jednak realia niestety są takie, że import siły roboczej jest koniecznością.
Alternatywą są Ukraińcy, albo przybysze ze wschodu.
Zresztą, gdy tylko Niemcy otworzą granicę dla pracowników z Ukrainy, to w Polsce zacznie się prawdziwy problem.
Jakby jednak nie patrzeć to wyborcy PiS-u nie twierdzą, że bracia Kaczyńscy, to żydzi; że żydem jest premier Morawiecki, i co najmniej 98 proc Episkopatu też jest żydami.
No i oczywiście - Jan Paweł II i Benedykt XVI też żydami są.
Cytując napisałam: autorstwa "prawdziwych" Polaków. Nie wiem czy osoby te wszystkie należą do RN, ale wszystkie twierdzą, że są "prawdziwymi Polakami".
Klikasz na datę pod komentarzem i otwiera Ci się cały wątek.
aborcja - wolałabym, by żaden polityk nie ruszał tego tematu
związki partnerskie są mi obojętne, dotyczą niewielkiego procentu społeczeństwa i krzywy nie czynią (tak tak, pomijam kwestie typu cudzy dyskomfort)
Program RN jest O.K., ale - program to nie wszystko.
Ważni są ludzie działający w danym środowisku, a ja utożsamiających się z narodowcami, normalnych, bardzo rzadko spotykam.
To jest niezależne od poglądów i popierania konkretnych partii.
Żeby zostać pełnoprawnym czlonkiem RN trzeba przejść półroczny minimum staż kandydacki. Ma to służyć weryfikacji i uniknięcia oszolomstwa również.
Maj bez fizjoterapeutów: będą protestować, mają dość pustych obietnic
https://www.politykazdrowotna.com/43112,maj-bez-fizjoterapeutow-beda-protestowac-maja-dosc-pustych-obietnichttps://aszdziennik.pl/amp/127179,franciszkanie-przebili-glupie-zdjecie-jeszcze-glupszymi-komentarzami
Tatus patriota dzielnie walczy z lgbt i zasłania się niemowlakiem w wózku http://www.bialystokonline.pl/narazil-dziecko-na-niebezpieczenstwo-zostal-zatrzymany,artykul,113343,14,1.html
https://www.tvn24.pl/wroclaw,44/doplata-za-bachora-w-pieciogwiazdkowym-hotelu-w-karpaczu,955434.html
Dodam jeszcze jeden link do tego typu "wydarzenia" - bo sam tytuł jest wiele mówiący:
zaszczują i zniszczą...
A tym bardziej koleś z dzieckiem na marszu . Zwolennicy LGTB też zabierają dzieci na parady.
Dużo bardziej mnie martwi atakowanie kościoła , fizycznek ataki na księży, i absolutnie brak jakiejkolwiek tolerancji dla innego światopoglądu ze strony środowisk LGTB.
Na pewno nie, bo dzieci chodzą na strzelnicę nawet w tej mojej wsi , niech będzie 10 km dalej jest strzelnica i sa prowadzone zajęcia fotki też są i nikt się nie oburza
A może ta Pani chciała zwyczajne wstawić piękne zdjęcie takjak ja to zaraz zrobię tu moje nie jest takie artystyczne