Czy ktoś czytał może "Self-reg"? Strasznie słabo mi to idzie, a to chyba dość popularna obecnie książka. Póki co nie wiem dlaczego. Może warto ją jednak zmęczyć?
Czy ktoś czytał może "Self-reg"? Strasznie słabo mi to idzie, a to chyba dość popularna obecnie książka. Póki co nie wiem dlaczego. Może warto ją jednak zmęczyć?
Czytałam, jakiś czas temu i też trochę mnie nudziło. Ale niektóre sposoby działają
Bardzo mi się podoba " kto odejdzie już nie wróci " . O wychowaniu w ortodokyjnym świecie Żydów (wiosce) Inny świat jaki znam.
Małgorzata w mojej bibliotece znalazłam 2 bardzo dobre książki. Jedna napisana przez kobietę o życiu w rodzinie mormonów. To "Uwolniona. Jak wykształcenie odmieniło moje życie" a wolność uzyskała dzięki szkole i nauce. Druga książka pewnie podobna do tej którą polecasz bo dzieje się w świecie ortodoksyjnych Żydów. " Unorthodox. Jak porzuciłam świat ortodoksyjnych Żydów" Obie bardzo ciekawe. To starsze pozycje więc mogą być w bibliotekach (ale te teraz pozamykali).
Polecam "Dziewczyny wodza", Tim Heath. Myślałam o tym, że powinien przeczytać każdy rodzic. Mechanizm zagarnięcia młodych, psychiczne oderwanie od rodziny poprzez zaspokojenie potrzeby rozrywki, akceptacji, a przy okazji sączenie ideologii.
Ja nie. Ale tytuł przypomniał mi autobiografię francuskiej pianistki, Helene Grimaud, pt. "Dzikie wariacje". Tylko to stara książka, chyba trudno dostępna. Ale gdyby Ci kiedyś, @Malgorzata, wpadła w ręce, to polecam! O bardzo silnej kobiecie z pasją, polubiłabyś ją.
Ja nie. Ale tytuł przypomniał mi autobiografię francuskiej pianistki, Helene Grimaud, pt. "Dzikie wariacje". Tylko to stara książka, chyba trudno dostępna. Ale gdyby Ci kiedyś, @Malgorzata, wpadła w ręce, to polecam! O bardzo silnej kobiecie z pasją, polubiłabyś ją.
Mam teraz takie dni, ze co nie wezmę jakąs książkę do ręki to za chwilę odkładam i siegam po kolejną. Jakos nic mnie nie wciąga. Możecie polecic coś, od czego trudno się oderwać? Nawet kosztem nieprzespanej nocy
Tak mi się przypomniało, w moich czasach na studiach był taki przedmiot obowiązkowy filozofia marksistowska. Na ćwiczeniach pani była lekko zdegustowana poziomem dyskusji i zapytała w końcu kiedyś: czy państwo coś czytacie? Rozległo się chóralne TAAAK. No a pan np co ostatnio czytał, zapytała kolegę. Wytrzymałość materiałów. Mina pani bezcenna
@ganna4, czytałam ten cykl. Faktycznie wciąga, choć nie byłam z niego do końca zadowolona. A może lepiej powiedzieć: na końcu. Ciekawa jestem Twojej opinii.
Akcja żywa, konsekwentnie prowadzone sylwetki bohaterów, na tym punkcie to mam hopla, wojna pokazana z różnych ujęć w Europie. I trochę historii, też tak przekrojowo. No, tom ostatni...i żyli długo i szczęśliwie, choć po pięciu tomach zmagań może zasłużyli
Ale i tak mój nr1 w tym roku to Wendyjska Winnica. Wojna z perspektywy niemieckiego obywatela na terenach dzisiejszej okolicy Zielonej Góry, potem okres powojenny
A bo to z perspektywy idealisty Lyszkina. Mnie bardziej uderzyła rzeczywistość powojenna i to że superagent spokojnie przechodź do cywila. Książki wojenne lubię. Totalnie mnie zdołował "Wojenny lekarz", autora nie pamiętam. Współczesna relacja angielskiego lekarza chirurga, który na misjach humanitarnych np w Afryce, na bliskim Wschodzie operuje ofiary aktualnych działań wojennych. Długo nie mogłam się pozbierać. A my sobie spokojnie zyjemy
Międzynarodowa polityka rachunkowości. Mssf i msr w sprawozdaniach.
Na święta czeka "To"
Dziewczyny które mi zlecają robotę często używają tych wyrażeń odnośnie standardów sprawozdawczości. W sumie to programując byłem w szoku ile rodzajów sprawozdań musiałem oprogramować
Komentarz
Druga książka pewnie podobna do tej którą polecasz bo dzieje się w świecie ortodoksyjnych Żydów.
" Unorthodox. Jak porzuciłam świat ortodoksyjnych Żydów"
Obie bardzo ciekawe. To starsze pozycje więc mogą być w bibliotekach (ale te teraz pozamykali).
Ale tytuł przypomniał mi autobiografię francuskiej pianistki, Helene Grimaud, pt. "Dzikie wariacje".
Tylko to stara książka, chyba trudno dostępna. Ale gdyby Ci kiedyś, @Malgorzata, wpadła w ręce, to polecam! O bardzo silnej kobiecie z pasją, polubiłabyś ją.
T
Chyba mam gdzieś na półce, wysłać Ci?
Fajnie się czyta
Możecie polecic coś, od czego trudno się oderwać? Nawet kosztem nieprzespanej nocy
W sumie to programując byłem w szoku ile rodzajów sprawozdań musiałem oprogramować