Ja już dawno temu - na początku, gdy Rafał dołączył - pisałam, że obaj panowie grają do tej samej bramki. Potwierdziło się to później, gdy się okazało, że na TT ta sama osoba prowadzi oba konta.
Jestem narodowcem, Duda nie zobaczy mojego głosu w II turze. Jestem tak wściekły że zagłosuję przeciwko Dudzie. Pisowcy MUSZĄ odpowiedzieć za sekowanie Krzysztofa Bosaka w ich mediach.
Typowe, polskie. Niech ojczyznę szlag trafi, ale zemszczę się.
Następny "mądry":
Będąc wyborcą Konfederacji i Krzysztofa Bosaka oświadczam, że oddam głos na Trzaskowskiego. Prezydenckie weta będą powodować,że pisowskie kanalie będą musieli żebrać o głosy moich posłów i będą szanować ich poprawki
Jak to bylo z tymi obelgami? Onuce Putina...ruskie smiecie itp... no teraz Juda dostanie rachuneczek z 447, za Aneks WSI, za kleczenie przed Zydami i Wujem Samem. A Trzaskowski...nie ma zadnej roznicy miedzy Juda a Trzaskowskim.
3 proc. głosów na wsi uzyskał kandydat Koalicji Polskiej-PSL-Kukiz'15 Władysław Kosiniak-Kamysz - wynika z sondażu Ipsos. Wśród rolników lider Ludowców zajął trzecie miejsce ex aequo z Szymonem Hołownią. W obu grupach wygrał urzędujący prezydent Andrzej Duda.
Andrzej Duda zwyciężył także wśród rolników. Urzędujący prezydent w tej grupie zdobył 70,9 proc. głosów. Drugi Rafał Trzaskowski otrzymał poparcie na poziomie 9,5 proc. 6,3 proc. rolników zagłosowało zarówno na Kosiniaka-Kamysza, jak i Szymona Hołownię. Krzysztof Bosak otrzymał 4,5 proc. głosów, a Robert Biedroń 1,1 proc.
Jestem narodowcem, Duda nie zobaczy mojego głosu w II turze. Jestem tak wściekły że zagłosuję przeciwko Dudzie. Pisowcy MUSZĄ odpowiedzieć za sekowanie Krzysztofa Bosaka w ich mediach.
Typowe, polskie. Niech ojczyznę szlag trafi, ale zemszczę się.
Następny "mądry":
Będąc wyborcą Konfederacji i Krzysztofa Bosaka oświadczam, że oddam głos na Trzaskowskiego. Prezydenckie weta będą powodować,że pisowskie kanalie będą musieli żebrać o głosy moich posłów i będą szanować ich poprawki
Jak to bylo z tymi obelgami? Onuce Putina...ruskie smiecie itp... no teraz Juda dostanie rachuneczek z 447, za Aneks WSI, za kleczenie przed Zydami i Wujem Samem. A Trzaskowski...nie ma zadnej roznicy miedzy Juda a Trzaskowskim.
Zresztą co innego podejrzewać. U mnie w gminie wyniki były takie: Duda ponad 1000 głosów, Trzaskowski 200. Z dwojga złego może lepiej aby wygrał Duda, ale dla mnie nie są to wymarzeni kandydaci.
Wy to tak serio że wszyscy kandydaci to wystawieni przeciw Dudzie? I zawsze jakaś agentura? A Duda to która agentura? Jedyny nieskalany rycerz wśród najemników? Bo moim zdaniem to normalne że wystawieni są różni kandydaci. I że w wyborach nie wspierają Dudy. I że dla ich wyborców Duda to ostateczność i dopust Boży. I tak wygra. Bo Trzaskowski jest za słabym kandydatem.
A kto tu pisze, że kandydaci wystawieni przeciw Dudzie?
Moje zdanie jest takie, że Konfederacja wystawiła swojego kandydata ze względu na to, aby zaistnieć w umysłach ludzi. Nie sądzę, aby realnie mogli coś zmienić. Szczególnie przy ich nieobliczalności, chaotyczności, pyszałkowatości i braku zaplecza politycznego.
I tak wygra. Bo Trzaskowski jest za słabym kandydatem. --------------- To nie jest takie pewne, skoro "patrioci" z Konfederacji namawiają do głosowania na Trzaskowskiego. A reszcie jest obojętne czy wygra Duda czy Trzaskowski.
@Aniela wybór jest jaki jest, Trzaskowski nie ma raczej jakiś konkretnych poglądów przynajmniej ich nie pokazuje, a Duda jest konfederacji niemiły, oni są przeciw socjalizmowi.
Natomiast na ile kandydaci zapobiegający o elektorat ogólnie rzecz ujmując wierzący byli wystawieni jako różne wersje anty-PIS zobaczymy po ich wypowiedziach teraz przed drugą turą. Trochę pokazują cytaty wklejone przez Klarcię, ale może to po prostu ciąg dalszy kampanii Trzaskowskiego - wykwintny szambo-styl się zgadza.
Póki co wierzę, że przynajmnjej większość wyborców Bosaka i wielu wyborców Hołowni się na to nie nabierze. A jak nie, to nauczka (bolesna) się należy.
Zresztą co innego podejrzewać. U mnie w gminie wyniki były takie: Duda ponad 1000 głosów, Trzaskowski 200. Z dwojga złego może lepiej aby wygrał Duda, ale dla mnie nie są to wymarzeni kandydaci.
Niestety wymarzeni kandydaci nie istnieją. Głosujemy na tych, którzy realnie są. Dalecy od doskonałości.
Ale jedni program mają i go realizują z jako takim uwzględnieniem interesów Polski i rodziny, inni program mają mglisty (a może wolą go publicznie nie przedstawiać?), raczej rodzinie i Polsce niesprzyjający, a realizują rozlanie ścieków (dosłownie i w przenośni) na całą Polskę.
Moim skromnym zdaniem narodowcy popierający Trzaskowskiego to nie narodowcy, a raczej frakcja Korwina, jakie by nie były różnice to jednak narodowcom bliżej do Dudy niż do tęczowego Trzaskowskiego. Wśród moich znajomych głosujący na Bosaka albo oleją druga turę albo zagłosują na Dude
Serio myślisz @Bambidu że w polityce polskiej istnieje rzeczywiscie PiS i antyPiS? Moim zdaniem to nie prawda ale komuś zależy żebyśmy tak myśleli bo łatwiej ludźmi sterować i kształtować opinię społeczną
Nie @Odrobinka, właśnie nadal wierzę, że tak nie jest. Ale wiele głosów (również tutaj) to sugeruje. I myślę, że będziemy mieli okazję zobaczyć na ile mają rację.
Jeszcze co do wyborców Konfederacji oraz członków Konfy, wy myślicie serio że wszyscy członkowie Konfy i zwolennicy Korwinistów głosowali na Bosaka? Dla wielu to kandydat niewygodny bo patriota, narodowiec a nie liberal, czy libertarianin. Stąd nawet wśród urzedujacych posłów z Konfy rozmaite zdanie co do poparcia w drugiej turze. W konfie nie ma dyscypliny. To ma swoje dobre strony i złe. Więcej dobrych jeśli chodzi o partię opozycyjną. Natomiast ludzie przyzwyczaili się do partii wodzowskich, gdzie prezesi mają głos decydujący o kształcie, programie, kandydatach i poparciu dla rozmaitych pomysłów. I to niejednokrotnie bylo mowione że są nawet w stanie poprzeć konkretne i służące dobru polski ustawy niezależnie czy zglasza je SLD, PO, PiS czy PSL. Tu większość twierdzi że jest w polityce jakaś wojna z pisem. No moim zdaniem bardzo by chcieli żeby była.
W sensie takim że istnieje PiS i inne opcje odmienne od PiS a antypis jest wymysłem do celów propagandowych. I jeśli istnieje to wśród wyborców a nie partii politycznych, sztucznie pompowane.
Komentarz
Dolicz jeszcze Konfederację.
Ja już dawno temu - na początku, gdy Rafał dołączył - pisałam, że obaj panowie grają do tej samej bramki. Potwierdziło się to później, gdy się okazało, że na TT ta sama osoba prowadzi oba konta.
To później, gdy Polska zacznie się walić, nie narzekaj na nędzny los.
https://twitter.com/marian_konarski/status/1277329115876601856
Typowe, polskie.
Niech ojczyznę szlag trafi, ale zemszczę się.
Następny "mądry":
https://twitter.com/wrotowojtek/status/1277356298468839425
https://twitter.com/PawelHubal/status/1277398661866160128
https://twitter.com/kokosanka89/status/1277343501445971968
to elektorat, który zagłosuje na kozę, psa i mopa, byle pis nie rządził, czego nie rozumiesz?
https://twitter.com/JakotakoNicimo/status/1277346223456952321
Ludzi należy przekonywać! Jeżeli zaś chodzi o Konfederację, to jest to wytwór starej sowieckiej agentury!! Taka jest prawda...
https://twitter.com/JacekWronaCBS/status/1277350785467273216
https://twitter.com/BoloIglo/status/1277372520690323458
Fatalny wynik lidera Ludowców na wsi
3 proc. głosów na wsi uzyskał kandydat Koalicji Polskiej-PSL-Kukiz'15 Władysław Kosiniak-Kamysz - wynika z sondażu Ipsos. Wśród rolników lider Ludowców zajął trzecie miejsce ex aequo z Szymonem Hołownią. W obu grupach wygrał urzędujący prezydent Andrzej Duda.
Andrzej Duda zwyciężył także wśród rolników. Urzędujący prezydent w tej grupie zdobył 70,9 proc. głosów. Drugi Rafał Trzaskowski otrzymał poparcie na poziomie 9,5 proc. 6,3 proc. rolników zagłosowało zarówno na Kosiniaka-Kamysza, jak i Szymona Hołownię. Krzysztof Bosak otrzymał 4,5 proc. głosów, a Robert Biedroń 1,1 proc.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-06-29/fatalny-wynik-lidera-ludowcow-na-wsi/
Klarcia, nie ubliżaj Polakom, to nie jest typowo polskie.
Jakby pomyśleć głębiej to kto by nie wygrał to byłoby podobnie, z tym że no co ja poradzę że nikt mnie nie przekonuje.
Bo moim zdaniem to normalne że wystawieni są różni kandydaci. I że w wyborach nie wspierają Dudy. I że dla ich wyborców Duda to ostateczność i dopust Boży.
I tak wygra. Bo Trzaskowski jest za słabym kandydatem.
Moje zdanie jest takie, że Konfederacja wystawiła swojego kandydata ze względu na to, aby zaistnieć w umysłach ludzi. Nie sądzę, aby realnie mogli coś zmienić. Szczególnie przy ich nieobliczalności, chaotyczności, pyszałkowatości i braku zaplecza politycznego.
---------------
To nie jest takie pewne, skoro "patrioci" z Konfederacji namawiają do głosowania na Trzaskowskiego. A reszcie jest obojętne czy wygra Duda czy Trzaskowski.
I to niejednokrotnie bylo mowione że są nawet w stanie poprzeć konkretne i służące dobru polski ustawy niezależnie czy zglasza je SLD, PO, PiS czy PSL.
Tu większość twierdzi że jest w polityce jakaś wojna z pisem. No moim zdaniem bardzo by chcieli żeby była.