Wielu moich przyjaciół, znajomych, ludzi, z którymi współpracowałem i do których jest mi z wielu powodów blisko -- choć nie wszyscy się do mnie odzywają również z wielu powodów -- komentuje deklarację Rafała Trzaskowskiego o pochodzie 11 listopada. Cóż, to jest rzeczywiście kłopotliwa deklaracja...
Nie dziwi mnie ona wcale. W świecie polityki, jaką znamy, jest wręcz naturalna. Rzecz właśnie w tym, że się ta polityka na naszych oczach wyczerpała do szczętu, co nie wszyscy zauważamy, a najmniej widzą to zawodowi politycy, wśród których Rafał Trzaskowski należy do znakomitości.
Bolesne bywa to, że kokietując wyborców Bosaka, buszując wśród kwiatków z Młodzieży Wszechpolskiej, ONR i ekip Szturmowców, Trzaskowski naprawdę wierzy, że ktokolwiek kupi ten pic bardziej niż swego czasu kupiono ratunkowe referendum Komorowskiego obliczone na wyborców Kukiza. Jak bardzo widoczna dla ludzi jest tego rodzaju ściema -- tego politycy nie wiedzą już wcale, podobnie jak nie doceniają siły odruchów wymiotnych na ich wciąż na nowo prezentowany cynizm. Czy cynizm może być naiwny? Okazuje się, że tak.
#Konfederacja póki co ws. ratowania życia nie różni się realnie od #PiS. Oni też głosowali za życiem, póki było ich za mało, żeby faktycznie coś załatwić. A gdy tylko dostali realne możliwości, umyli ręce od tej niewygodnej sprawy.
Ponawiam pytanie do Pana Krzysztof Bosak - naszego pracownika na pensji poselskiej. Jeszcze nie odpowiedział.
W TK czeka GOTOWY WYROK obalający aborcję eugeniczną - bo jest niezgodna z Konstytucją (dyskryminacja z powodów zdrowotnych). Ten wyrok jest BLOKOWANY przez PiS. Odblokować da się od ręki.
TO NIE JEST USTAWA, którą "za miesiąc uwali Senat". To jest inna ścieżka do tego samego celu - łatwiejsza i osiągalna w dwadzieścia minut.
PiS nie odblokuje TK z własnej inicjatywy. Jedyną osobą w Polsce, która ma - jeszcze tylko kilka dni - lewar na PiS, jest Krzysztof Bosak.
Dlatego zapytałem: czy p. Bosak użyje swojego lewara w obronie życia niewinnych?
TAK, czy NIE, Panie pośle Bosak?
Mój komentarz: Chcieliśmy z żoną głosować na Bosaka, ale kartki wyborcze doszły na ostatnią chwilę i się spóźniliśmy. Teraz się z tego cieszę, trzeba było już w pierwszej turze głosować na Dudę, teraz zrobimy to z czystym sumieniem.
Może kto dobry powie prezydentowi, że to, co szumnie zapowiada już dawno jest wprowadzone. Ba. Nawet tutejsi mają wielkie doświadczenie w tej kwestii. Andrzej Duda jest zachwycony nauczaniem domowym. I obiecuje je wprowadzić, jeśli wierzyć tweetom. Drobnostka, że pomyliło mu się nauczanie domowe że zdalnym. I obiecuje też wprowadzenie rodzicielskiego weta
Przymusowa seksualizacja dzieci jest wprowadzana w gminach, w których większość mają radni PO/PSL/SLD (czyli Twoi ulubieńcy) np. Warszawa z prezydentem Trzaskowskim - jako światły wyborca powinnaś być o tym poinformowana.
Natomiast tam gdzie przewagę mają radni PiS wprowadza się uchwały o zakazie przymusowej seksualizacji.
A konkretnie w których gminach jest już ta Przymusowa seksualizacja dzieci? W jakich szkołach konkretnie? Podaj mi proszę ich numery. W jaki sposób? Przez kogo?
Znowu straszenie czarną Wołgą i powtarzanie głupot Już mówiłam, a Ty powinnaś wiedzieć jak wygląda że strony prawnooswiatowej kwestia wprowadzenia czegos Twoi ulubieńcy gadają te bzdury a Ty je powtarzasz bezrefleksyjnie. Haha Bohaterscy radni PiS wprowadzają uchwały nt czegos, co i tak nie ma szans zaistnieć No cóż za waleczność Co jest z punktu widzenia prawa ważniejsze? Uchwała rady gminy, miasta czy ustawa, rozporządzenie?
Se mogą milion uchwał uchwalac bohaterscy radni pis, dopóki nie ma zmienionych rozporządzen i ustaw to i tak nic ma szansy zaistnieć w szkole jako obowiązek Serio, powinnaś to wiedziec
1. W szkołach warszawskich "tęczowe piątki" - to jeden z elementów przymusu, wyrafinowany sposób. Teraz "pandemia" przerwała. W innych przypadkach to tylko kwestia czasu.
2. Jak Trzaskowski zostanie prezydentem i zmieni się parlament (bo ogłupianie społeczeństwa trwa w najlepsze), wszystkie ustawy państwowe można będzie zmienić, tym bardziej, że będzie przygotowany grunt: ogłupieni ludzie.
3. Ja piszę o przyszłości, co będzie jak zostanie wybrany Trzaskowski. a nie o stanie prawnym teraz. Wszystko pójdzie jak lawina, ani się nie obejrzysz.
4. To po co radni PiS podejmują uchwały o zakazie przymusowej edukacji seksualnej? Dobrze wiesz, że organami prowadzącymi szkoły są samorządy i wiele od nich zależy.
Jeśli po 30 latach farbowanych lisów, Ktoś chce głosować na Trzaskowskiego. To ręce opadają i nie mam pytań. One odpowiadają się same . Powrót tego co już było, może mi się nie podobać rozdawnictwo. Ale zapach szamba na kolejne 5 lat to nie jest perfumeria. Nawet gdy Ktoś chce udawać to jednak podróbka oryginalnego zapachu bazuje nie na tej gamie głównego zapachu.
W ciągu 30 lat przyszło nowe pokolenie, ono na skutek zafałszowanego przekazu przez niemieckie media niczego nie wie. Podstawowych rzeczy trzeba uczyć. Np. niektórzy animatorzy katolickiego ruchu młodzieżowego w Krakowie wypisują takie rzeczy, że mózg sie lasuje: legalizacja związków homo, adopcja dzieci przez związki homo wg nich są OK.
@Aniela a mi się wydaje że mimo wszystko jeżeli już ktoś weźmie na poważnie wszelkiego rodzaju ideologizowanie to będzie promil społeczeństwa, choć i jego szkoda. Tak mi się wydaje obserwując społeczeństwo, że spora grupa ludzi interesuje się ważniejszymi dla nich sprawami niż edukacja w szkole czy związki partnerskie i takie tam. Chociaż może dzisiejsza młodzież może trochę bardziej tym wszystkim się przejmować (w sensie ci co mają po 16-15 lat etc).
Chociaż też nie wydają mi się ci z PO być szczególnie pro humanistyczni, PiS zresztą też nie. Dla władzy wszystko a co w środku to już można tylko podejrzewać.
@Aniela no ma lud w nosie, ale PiS też nie sądzę aby miał szczególnie lud w sercu. Łatwo dać emeryture dla matek ale ciężej ułatwić życie przedsiębiorcom. Żeby nie było ja doceniam matki wielodzietne, ale chyba wiaodmo o co chodzi.
Moja córka pracując w jednej z firm 5 lat temu i wcześniej, słyszała cały czas utyskiwanie na PiS, nawet zaczęła się z tymi nowoczesnymi przełożonymi zgadzać, zachwycona ich erudycją i majątkiem. Chyba resztką przyzwyczajenia wyniesionego z domu zagłosowała 5 lat temu na PiS. Jak PiS doszło do władzy, to zaczęły się kontrole w tej firmie i przełożeni trafili do aresztu przez wyłudzanie milionów z VATu. Już wiadomo skąd mieli kasę.
@Aniela no ma lud w nosie, ale PiS też nie sądzę aby miał szczególnie lud w sercu. Łatwo dać emeryture dla matek ale ciężej ułatwić życie przedsiębiorcom. Żeby nie było ja doceniam matki wielodzietne, ale chyba wiaodmo o co chodzi.
Nie wiem o co Ci chodzi. Powtarzasz antypisowską propagandę.
No ok Niektóre rzcezy które zrobił PiS są w porządku, mniejszy pierdzielnik w maturach z tego co wiem, zarobek bez podatku dla młodych, zwiększenie kar za znęcanie się nad zwierzętami, likwidacja gimnazjów, ustawa o wycince drzew na terenach prywatnych też nie była zła, parę rzeczy się znajdzie. Natomiast hejtuję to co zrobili w TvP, wcześniej nie dało się oglądać, po PiSowskich zmianach nie da si tym bardziej, to pierze mózgi. @Aniela. To tak offtopowo nie offtopowo.
@Aniela no ma lud w nosie, ale PiS też nie sądzę aby miał szczególnie lud w sercu. Łatwo dać emeryture dla matek ale ciężej ułatwić życie przedsiębiorcom. Żeby nie było ja doceniam matki wielodzietne, ale chyba wiadomo o co chodzi.
Ten rząd jak najbardziej ułatwia życie przedsiębiorcom, obniżył PIT i CIT, wsparł antykryzysową tarczą, bo chce ocalić jak najwięcej miejsc pracy. Cienki śpiew liberałów o potrzebie drastycznej obniżki podatków, staje się już nudny. Wzorcem troski rządu o przeciętnego szaraczka, jest troska o rodziny wielodzietne, osoby starsze i godność ludzi pracy, choćby umożliwienie wolnej niedzieli czy pensja minimalna.
@Klarcia ciężko mi oglądać media które non stop zachwalają rządzących, używają słownictwa które jest po prostu brzydkie, chamskie, prowadzącym np Rachoniowi w jego porannym programie "wymsknal się "wulgaryzm przy cytowaniu.
Potem taki ktoś ogląda to i napawa nienawiścią do wszystkiego co jest antypartyjne.
A tvn, onet mnie nie interesuje, nie oglądam z reguły, nie czytam.
Wypowiem sie jako matka wielodzietna i osoba ktora od blisku dwudziestu lat wspoprowadzi wlasny biznes. Przez ostatnie pięc lat zylo nam sie lepiej i spokojniej niz kiedykolwiek wczesniej. Slynne 500 plus pomoglo nam nie tylko jako osobom wielodzietnym ale przede wszystkim zwiekszylo popyt na rodzimym rynku i moglismy zwiekszyc sprzedaz. Koronawirusowa tarcza tez byla pomocna i dzieki niej pracownik zatrudniany przez nas jak i my sami moglismy spokojnie prztrwac czas zastoju. Podatki jak byly tak i sa na podobnym poziomie , ale obecnie wiecej wraca do nas. Wiecej tez placimy ale to tylko dlateego ze dochody sie zwiekszyly.
tarcza nie wiem ile zero - wystapiliśmy o przewidzianą w niej pożyczkę bezzwrotną z UP i po dwóch dniach była na koncie. Mamy opóźnienia w płatnościach od klientów i to nam pomogło. Ale z drugiej strony papierkowa robota mocno się rozbudowuje.
Ja rozumiem wszelkie uwagi nt. tego co jest do porawy w podatkach, TV, polityce społecznej, itp. itd. tylko... na jakiej podstawie choćby podejrzewać, że Trzaskowski zmieniłby COKOLWIEK na lepsze?
Jedyne co Trzaskowski może zrobić to blokować rząd poprzez veto. Co zwiaze ręce PiS, chyba że znajdzie wsparcie w sejmie. Natomiast wybór jego na prezydenta zwiększy nadzieje KO na władzę. Reszta po prostu nie przejdzie przez sejm. Tak że może wmawiać innym co tam zrobić może. Jeden i drugi straszą sobą nawzajem. A ludzie myślą że to jakaś prawda.
Gdyby to nie był Trzaskowski, czlowiek o określonym światopoglądzie i opinii, gdyby nie moje podejrzenia że będzie blokował wszystko jak leci bez względu na wartość danego rozwiązania bo PiS to wymyślił to w sumie nawet lepiej by było gdyby prezydent byl z innej opcji niż PiS.
Jeśli po 30 latach farbowanych lisów, Ktoś chce głosować na Trzaskowskiego. To ręce opadają i nie mam pytań. One odpowiadają się same . Powrót tego co już było, może mi się nie podobać rozdawnictwo. Ale zapach szamba na kolejne 5 lat to nie jest perfumeria. Nawet gdy Ktoś chce udawać to jednak podróbka oryginalnego zapachu bazuje nie na tej gamie głównego zapachu.
W ciągu 30 lat przyszło nowe pokolenie, ono na skutek zafałszowanego przekazu przez niemieckie media niczego nie wie. Podstawowych rzeczy trzeba uczyć. Np. niektórzy animatorzy katolickiego ruchu młodzieżowego w Krakowie wypisują takie rzeczy, że mózg sie lasuje: legalizacja związków homo, adopcja dzieci przez związki homo wg nich są OK.
Wczoraj przejeżdżalismy przez Kraków i na jednej ulicy dzieci naliczyły kilkanaście plakatów wywieszonych na domach z R. Trzaskowskim.
Komentarz
całość
https://www.facebook.com/notes/pawe%C5%82-kasprzak/nadzieja-demokrat%C3%B3w/1595845283911078/
The Wojciech Cejrowski
Mój komentarz:
Chcieliśmy z żoną głosować na Bosaka, ale kartki wyborcze doszły na ostatnią chwilę i się spóźniliśmy. Teraz się z tego cieszę, trzeba było już w pierwszej turze głosować na Dudę, teraz zrobimy to z czystym sumieniem.
1. W szkołach warszawskich "tęczowe piątki" - to jeden z elementów przymusu, wyrafinowany sposób. Teraz "pandemia" przerwała.
W innych przypadkach to tylko kwestia czasu.
2. Jak Trzaskowski zostanie prezydentem i zmieni się parlament (bo ogłupianie społeczeństwa trwa w najlepsze), wszystkie ustawy państwowe można będzie zmienić, tym bardziej, że będzie przygotowany grunt: ogłupieni ludzie.
3. Ja piszę o przyszłości, co będzie jak zostanie wybrany Trzaskowski. a nie o stanie prawnym teraz. Wszystko pójdzie jak lawina, ani się nie obejrzysz.
4. To po co radni PiS podejmują uchwały o zakazie przymusowej edukacji seksualnej? Dobrze wiesz, że organami prowadzącymi szkoły są samorządy i wiele od nich zależy.
5. Reakcja Wyborczej na uchwały niektórych samorządów. Gdyby nie miało to znaczenia, Wyborcza siedziałaby cicho: https://biqdata.wyborcza.pl/biqdata/7,159116,25733153,samorzady-wolne-od-lgbt-juz-prawie-100-miejsc-w-polsce-mapy.html
A ja sądzę, że wszyscy z PO są przeciwko przywilejom dla ludzi. Zawsze byli i dawali temu wyraz. A Ty @paulaarose ile masz lat? 18 czy mniej?
PO ma lud w nosie, czemu dało wyraz przez ostatnie 30 lat. No młoda jesteś, nie znasz najnowszej historii, szkoda.
Niektóre rzcezy które zrobił PiS są w porządku, mniejszy pierdzielnik w maturach z tego co wiem, zarobek bez podatku dla młodych, zwiększenie kar za znęcanie się nad zwierzętami, likwidacja gimnazjów, ustawa o wycince drzew na terenach prywatnych też nie była zła, parę rzeczy się znajdzie. Natomiast hejtuję to co zrobili w TvP, wcześniej nie dało się oglądać, po PiSowskich zmianach nie da si tym bardziej, to pierze mózgi. @Aniela. To tak offtopowo nie offtopowo.
Lubię czasem monte choc niezdrowe
Ten rząd jak najbardziej ułatwia życie przedsiębiorcom, obniżył PIT i CIT, wsparł antykryzysową tarczą, bo chce ocalić jak najwięcej miejsc pracy. Cienki śpiew liberałów o potrzebie drastycznej obniżki podatków, staje się już nudny.
Wzorcem troski rządu o przeciętnego szaraczka, jest troska o rodziny wielodzietne, osoby starsze i godność ludzi pracy, choćby umożliwienie wolnej niedzieli czy pensja minimalna.
Chyba nic bardziej nie pierze mózgów, jak GW, TVN i Onet. No i pro niemiecki "Fakt".
Potem taki ktoś ogląda to i napawa nienawiścią do wszystkiego co jest antypartyjne.
A tvn, onet mnie nie interesuje, nie oglądam z reguły, nie czytam.
To znalazłam