Czy jest jakiś sposób aby zablokować tą homopropagandę w konkretnej szkole? W głosowaniu Rady Rodziców przeszło wpisanie tego badziewia do programu profilaktyczno-wychowawczego. Co teraz. Pogodzić się czy działać dalej - jak? Ordo iuris, kuratorium?
Dodam że osoby które zgłosiły w Radzie wpisanie tego do programu jednocześnie zgłaszały wykreślenie z programu Dnia Papieskiego. Taka ichniejsza tolerancja szeroko pojęta.
Komentarz
Co ja bym zrobił? Mamy scenariusz pogadanki Nauczanie Kościoła na temat homoseksualizmu - zaproponuj, abyś w ramach Tęczowego Piątku spotkał się z chętnymi uczniami i porozmawiał z nimi na ten temat. Odwagi! Nikt nie powiedział, że możemy tylko się wycofywać w tej bitwie.
Przy okazji - słuchałem ostatnio rozmowy z Andrzejem Nowakiem i niestety reforma Gowina spowoduje wg. niego jeszcze głębsze stoczenie się uniwersytetów w stronę lewactwa.
Przyszłość niestety jest różowo-tęczowa.
Wprowadzono tym samym ostry spór ideologiczny do szkoły.
to oczywiste że nie pójdzie jak również rozmawiam z innymi rodzicami
jak ma wyglądać? zależy jaki scenariusz wybierze "zaangażowany rodzic"
https://kph.org.pl/teczowypiatek/
od gazetki ściennej aż do wspólnego zdjęcia uczniów z tęczowymi emblematami.
Pójdź i powiedz, że w ramach promowania różnorodności chciałbyś przedstawić katolicki punkt widzenia.
no to będzie wymagało zgody Rady Rodziców, a dyrekcja jest związana z prezydium i od razu o tym je poinformuje i takie działania zostaną natychmiast zablokowane. Tu nie chodzi o żadną różnorodność. Ma być promowana ideologia lgbt. Żadnych złudzeń panowie. Raczej chodziło mi o to aby zablokować tęczowy piątek a nie żeby przedstawiać naukę kościoła.
Po to zgłosiłem się do RR aby blokować takie pomysły albo chociaż wiedzieć o nich wcześniej i informować dzieci i innych rodziców. Szkoda że nie zgłosiło się więcej takich osób - ludzie są bierni i nikt się nie zgłasza do RR. JA na pierwszym zebraniu na pytanie kto jest chętny zgłosiłem się od razu. Zawsze na tych pierwszych zebraniach zapada cisza i jest wyciąganie za uszy kandydatów. Niestety - ludzie są bierni i takie są efekty.
Ale ludzie siedzą cicho - tylko ja piszę maile - reszta głowy w piasek mimo że głosowali przeciw. Będzie jeszcze jedno zebranie przed tym piątkiem - wyjde z tym tematem ponownie - zapytam jak konkretnie ma być obchodzony ten piątek i kto zajmie się dostarczeniem materiałów i jakie to będą materiały.
Cała sprawa została załatwiona mailowo - bo przewodnicząca bała się dyskusji na argumenty.
Pawłowi już wyobraźnia ruszyła, jak on by (jako licealista) świętował tęczowy piątek;) Absolutnie byśmy nie bojkotowali, o nie :D Na początek trollowanie pogadanek - oczami wyobraźni widzę 17-latków, którzy odkrywają w sobie jakiegoś zoofila czy innego nekrofila. Zdjęcie z emblematami lgbt? Ależ oczywiście, są takie sklepy +18, zaopatrzcie się w emblematy. Jak świętować, to na całego. W końcu jesteśmy tolerancyjni, tak tolerancyjni, że im bokiem wyjdzie.
https://naszdziennik.pl/polska-kraj/205461,lekcja-z-agentem.html
chodzi o to że 13 października jest obchodzony zawsze dzień papieski - także w tej szkole. Ma być alternatywne świeckie święto. Tak jak parada równości jest organizowana tydzień przed lub po Bożym Ciele. To szatańskie działanie.
Nie mówiąc o tym że osoba która ten tęczowy piątek zgłosiła w szkole chciała jednocześnie wykreślić dzień papieski.
Tolerancja - tak -ale to my lewacy decydujemy wobec kogo tolerancja.
Na pewno nie wobec chrześcijan.
za mało. Szkoła jest dla dzieci a nie dla lewackiej ideologii.
ona jest dobrze uformowana, ale jest cicha i spokojna, nic nie zrobi