Już maj, a więc pora litanii loretańskiej. Kuba chętnie czyta z książeczki, a Dominika dopytuje o znaczenia poszczególnych zawołań: - Panno mnożna - A co to jest Panno mnożna? - No, że jest jej dużo!
Słucham sobie właśnie jak się bawią moje maluchy:
"Ja jestem małpa a ty miś panda.
Dobra, włazimy na drzewka?..."
Atawizm jakiś czy co :shocked:
Może jednak Darwin...
Dwuletnia wówczas Emilka (dziś 6 lat) z zapartym tchem ogląda program przyrodniczy o życiu żuków kwiatowych. Głos pani Krystyny Czubówny objaśnia:
"Owady te odżywiają się pyłkiem".
Emilka potwornie zgorszona:
- Odżywiają się TYŁKIEM???!!!
Kinga na mszy (po komunii): - Mamo, a ty gryziesz Pana Jezusa?
-------
Krysia przy (przedłużającym się) śniadaniu do Marka: - Kurde! No zjedz to wreszcie!. A oburzony synek: - Ja nie jestem "Kurde"!
-------
Tereska woła do mnie z ubikacji: - Taaatoo! Zrobiłam kuuupę ... Ja (próbując kupić sobie trochę czasu): - No to fantastycznie. A Tereska z oburzeniem: - Nie fantastycznie, tylko fu!
-------
Kinga: - (...) Matka Boska? Dlaczego Boska? [tak się nazywa] Ja: - No, dlaczego? Jak myślisz? Kinga: - Bo była bosa?
Tomek 3,5 - mamo gdzie jest samochodzik?\
ja- gdzieś w jakims kartonie.
T.: pomożesz mi poszukać, ja: ok, T: to dobrze rozdzielmy się, ja tu a ty w moim pokoju!
Tomek przychodzi do mnie i informuje, mamo Gosia słodko śpi
Wczoraj nasz proboszcz na zakończenie mszy: "I jeszcze będzie błogosławieństwo za chwilę, na ten już kończący się, ostatni już tydzień naszego tutaj ziemskiego pielgrzymowania"
Myślał zapewne nieborak o tym że to ostatni tydzień szkoły przed wakacjami, trochę się zagalopował
[cite] Prayboy:[/cite]Wczoraj nasz proboszcz na zakończenie mszy:
"I jeszcze będzie błogosławieństwo za chwilę, na ten już kończący się, ostatni już tydzień naszego tutaj ziemskiego pielgrzymowania"
Myślał zapewne nieborak o tym że to ostatni tydzień szkoły przed wakacjami, trochę się zagalopował
Podsłuchałam ostatnio rozmowe moich bliżniaków,maja 6 lat: Kuba Do Antka: No daj mi troche pobawić sie twoim autem.. Na co Antek: Powiedziałem nie i koniec kropka kom peel. Ostatnio prosiłam Kubę,żeby pozbierał zabawki,które wysypał. Na to Kuba: Mamo,daj mi chociaż strzępy wolności. Antek podsłuchał moja rozmowe z mężem. Mówiliśmy o tym,że brakuje nam pieniędzy. Antoś przyszedł i mówi: nie martwcie sie-zmniejszymy racje zywieniowe.... Przed naszym domem wymieniano rury kanalizacyjne. Mateusz,mój najstarszy syn(10) wtedy miał 4 lata,pyta mnie: Mamo,kwiaty stworzył Pan Bóg? ja-tak. A niebo? ja-też. A wodę? ja_też Pan Bóg. Mati: ale te rury to widziałem,że przywieżli. Niedawno Kuba kąpiąc się zaczął szlochać. Zapytałam o co chodzi a mój syn na to,że mu się siusiak zestarzał,spytałam dlaczego tak myśli a on na to: Bo jest pomarszczony
[cite] mikus:[/cite]Niedawno Kuba kąpiąc się zaczął szlochać. Zapytałam o co chodzi a mój syn na to,że mu się siusiak zestarzał,spytałam dlaczego tak myśli a on na to: Bo jest pomarszczony
:rolling::rolling::rolling:
to jest najlepsze
Wie chłopak co jest w życiu ważne, nie ma co.
Doczekacie się gromady wnuków.
takie teksty trzeba zapisywać...ja mam taki zeszyt....jedne z milszych rodzinnych wieczorów są wtedy, gy zamiast bajki na dobranoc czytam lub opoiadam im historyjki z dzieciństwa :bigsmile:
Gdy Mateusz był mały i robilismy Laudesy,to któregos dnia powiedział tak; "...i proszę cię Panie Boze,zeby w chipsach było więcej Pokemon azo i kapsli"-myslałam,że padnę,ale trzeba było zachować powage. Albo niedawno Mati mnie zapytał: "Mamo a kto napisał Halkę i śtaniki"? Moge Wam jeszcze przytoczyć tekst mojego wielce wykształconego wujka,który to powiedział,ze on Moniuszki nie czytał i czytać nie będzie:bigsmile:
[cite] ana:[/cite]@ mikus ma chłopak poczucie chumoru a wy z nim niezła zabawe:surprised::surprised::surprised:
No tak...szczególnie,że ma zdiagnozowane ADHD potrafi,np zgubić buta w tramwaju,ale to tak na amen. Ostatnio zaangażowany był cały przedział i nawet pan motorniczy wszedł pod tramwaj. Buta nie było. Wsiąkł. I co dalej... Kubusia trzeba było nieść przez pół poznania. Na szczęście byliśmy bez Stasia. Bardzo ich wszystkich kocham . Szczególnie teraz...kiedy śpią :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Dzieci oglądają zdjęcia.
-To nie możesz być ty, ciebie nie było wtedy na świecie!
Trzylatek: - Ale jak się przyczepiłem do świeca to już byłem na świecie!
Komentarz
logiczne: kot-lecik
- Panno mnożna
- A co to jest Panno mnożna?
- No, że jest jej dużo!
- Stolico Polski...
itd...
"Ja jestem małpa a ty miś panda.
Dobra, włazimy na drzewka?..."
Atawizm jakiś czy co :shocked:
Może jednak Darwin...
"Owady te odżywiają się pyłkiem".
Emilka potwornie zgorszona:
- Odżywiają się TYŁKIEM???!!!
- Mamo, a ty gryziesz Pana Jezusa?
-------
Krysia przy (przedłużającym się) śniadaniu do Marka:
- Kurde! No zjedz to wreszcie!.
A oburzony synek:
- Ja nie jestem "Kurde"!
-------
Tereska woła do mnie z ubikacji:
- Taaatoo! Zrobiłam kuuupę ...
Ja (próbując kupić sobie trochę czasu): - No to fantastycznie.
A Tereska z oburzeniem:
- Nie fantastycznie, tylko fu!
-------
Kinga:
- (...) Matka Boska? Dlaczego Boska? [tak się nazywa]
Ja: - No, dlaczego? Jak myślisz?
Kinga: - Bo była bosa?
- jeden... dwa... trzy... pięć... Mama są cztery żyrafy!:rolling:
ja- gdzieś w jakims kartonie.
T.: pomożesz mi poszukać, ja: ok, T: to dobrze rozdzielmy się, ja tu a ty w moim pokoju!
Tomek przychodzi do mnie i informuje, mamo Gosia słodko śpi
-zamarznięta woda.
-a lud boży?
"I jeszcze będzie błogosławieństwo za chwilę, na ten już kończący się, ostatni już tydzień naszego tutaj ziemskiego pielgrzymowania"
-Co chcesz Klara- pyta Taw'owa
-Druhno mogę isc siku?
- Co tu tak wąchnie?
- Tato! A ta świnka coś z tyłu wypuszcza!
:rolling::rolling::rolling:
to jest najlepsze
Wie chłopak co jest w życiu ważne, nie ma co.
Doczekacie się gromady wnuków.
-To nie możesz być ty, ciebie nie było wtedy na świecie!
Trzylatek: - Ale jak się przyczepiłem do świeca to już byłem na świecie!
Tylko kieszonkowych demonów (pokect-demon) bym unikał.
Duchowych złych konotacji to nie ma, aby uspokoić innych czytelników.