Sytuacyjne: Córka (lat 8) jadła delicje objadając wpierw je z czekolady, potem zjadając biszkopta, a galaretke obsysając i potem wsuwając i wysuwając z buzi (błe!) powiedzieliśmy jej, żeby nie pokazywała co ma w buzi, bo nas obrzydzenie bierze. Zaczem mówi: "Mogę wziąć ciasteczka do drugiego pokoju i tam zjeść?"Chwilę myślę i oświecenie! Pytam: "Bo chcesz w spokoju robic te obrzydliwości?" "Właśnie!!!"
Wysłaliśmy naszego gimnazjalistę do fotografa.
Jadąc rowerem zauważył szyld :ZDJĘCIA 3 MINUTY
Chłopak z zegarkiem na ręku odjechał od szyldu te trzy minuty w kierunku strzałki.
P.K.
Starszy średniak Antek ma niesamowitą pamięć, toteż korzystając z przygotowań najstarszego Olka do I Komunii nauczył się tego i owego, nie wiedzieć czemu zaczął od 7 grzechów głównych, potem też m.in 10 przykazań, i odtąd zaczął je odmawiać w czasie wieczornego pacierza. Natomiast młodszy średniak Józio zawsze narzeka że bolą go nóżki i po kilkunastu sekundach pacierza ucieka na swój parter piętrowego łóżeczka. Uciekł więc jak zwykle ale słyszę że chce też swoje powiedzieć: "10 przykazań Bożych: pycha, chciwość, nieczystość..."
Mój syn Czarek mając ok 2 lat bardzo często targał swoje przyrodzenie. Chcąc go do tego zniechęcić powiedziałam żeby zostawił ptaszka w spokoju bo jak będzie niegrzeczny i będzie go męczył to mu ptaszek odleci. Na co mój pierworodny z pełną powagą:
- A ty mamusiu masz ptaszka?
- No nie mam.
- A co - byłaś niegrzeczna i Ci uciekł?????
Z kolei Kasiulka ma swój sposób na odmiane różnych części mowy i pomysły na nowe wyrazy. Kiedyś bardzo zrozpaczona, ze łzami w oczach woła: Mamoooooo, mamooooo, kapć mi się zdziurawił!!!!!
Na pytanie Kasiu co robisz pada odpowiedż - No biegaje.... (wcześniej było rysuje)
Do moich ulubionych należy też " ała - palc mnie boleje"
To na razie tyle ... :bigsmile:
Mąż od rana w dobrym humorze, przygląda się w lustrze i rzecze:
- Żono, muszę Ci przyznać, masz świetny gust, naprawdę, jestem pełen podziwu!
- :shocked:
- wybrałaś sobie takiego faceta na męża!
Komentarz
Chodź, wysikamy się, ale pozwolisz, że ja będę pierwszy?
a jego siostra wieczorem do niego: Panie bracie...
Córka (lat 8) jadła delicje objadając wpierw je z czekolady, potem zjadając biszkopta, a galaretke obsysając i potem wsuwając i wysuwając z buzi (błe!) powiedzieliśmy jej, żeby nie pokazywała co ma w buzi, bo nas obrzydzenie bierze. Zaczem mówi: "Mogę wziąć ciasteczka do drugiego pokoju i tam zjeść?"Chwilę myślę i oświecenie! Pytam:
"Bo chcesz w spokoju robic te obrzydliwości?"
"Właśnie!!!"
Jadąc rowerem zauważył szyld :ZDJĘCIA 3 MINUTY
Chłopak z zegarkiem na ręku odjechał od szyldu te trzy minuty w kierunku strzałki.
P.K.
starsi buntowali się po cichu, a Piotr ( w maju 7 lat)
bliski płaczu wykrzyczał, że nic mu w tym domu nie wolno i, że on nie ma piętnastu lat ,więc go post nie obowiązuje :bigsmile:
wyedukowany ten mój syn
Pedro: Nieprawda, było mnie! i to dużo!
:cool:
Mamo dlaczego ksiądz się zaciął?
- BACZNOŚĆ !
-CZOŁEM!
wszyscy wykonują i krzyczą CZOŁEM!
Tylko najmłodsza się wyłamuje i woła:
-ja będę wołać CZOŁAM bo jestem dziewczynką!
:bigsmile::cz:
---
Ma chłopak plusa :cool:
- A ty mamusiu masz ptaszka?
- No nie mam.
- A co - byłaś niegrzeczna i Ci uciekł?????
Z kolei Kasiulka ma swój sposób na odmiane różnych części mowy i pomysły na nowe wyrazy. Kiedyś bardzo zrozpaczona, ze łzami w oczach woła: Mamoooooo, mamooooo, kapć mi się zdziurawił!!!!!
Na pytanie Kasiu co robisz pada odpowiedż - No biegaje.... (wcześniej było rysuje)
Do moich ulubionych należy też " ała - palc mnie boleje"
To na razie tyle ... :bigsmile:
Ale napisała, że z Żywca, więc stawiałam na Ciebie!:clap:
obie jesteśmy w Beskidach element zdecydowanie napływowy, więc Żywiec byłby mylący :cool:
Mąż od rana w dobrym humorze, przygląda się w lustrze i rzecze:
- Żono, muszę Ci przyznać, masz świetny gust, naprawdę, jestem pełen podziwu!
- :shocked:
- wybrałaś sobie takiego faceta na męża!
Po prostu mnie tym rozbroił:cf: