Agnieszko&5 - też boję się jak będzie w święta, bo weekendy są najtrudniejsze, ale z drugiej strony myślę sobie, ze byłaby to strata dwóch dni ...
W ramach świętowania mniej modlitwy oj chyba nie!
Zróbmy Panu Jezusowi prezent urodzinowy i zacznijmy kolejną Nowennę w Jego Urodziny :bigsmile:
@mamo_asiu - nie wiem...
Sama biję się z myślami...
Chciałabym od razu, mam podobnie jak Iśka - szkoda mi dwóch dni... Jakoś tak czuję przynaglenie do modlitwy ciągłej... No i ten etap w NEO...
I coraz bardziej jestem przekonana, że tak trzeba, że to dobre...
I ja będę modlić się trzeci raz NP, ale dopiero od nowego roku... Boję się, że w święta mogę nawalić, choćby z powodu gości...
No i intencji na razie brak...
A może ktoś potrzebuje pilnie modlitwy od nowego roku???
Piszcie, piszcie... jak mi któraś przypadnie do serca to się z radością podejmę. Poważnie!
Ja też bym spróbowała od 1 stycznia - mam już nową intencję. Choć trochę mi żal, że przerwałam tamtą. Mimo że po ludzku się nie da prosić w tamtej intencji, mogłam chociaż zawierzyć Panu i po prostu trwać. Może Maryja podpowiedziałaby inne rozwiązanie?
Przez święta nie chcę zaczynać, bo rzeczywiście weekendy i dni wolne to najtrudniejszy czas. W pracy modlę się i modląc się pracuję :bigsmile: Może po prostu nie powinnam mieć dni wolnych?
Taka lużna propozycja:
może zamiast od 1 stycznia od 30 grudnia? To Niedziela Świętej Rodziny, tylko wypada w piątek Świetny dzień na rozpoczęcie Pompy za kogoś z rodziny :bigsmile: Zakończylibyśmy w Ostatki, Podkoziołek czy jak tam to-to nazwać (franc. Mardi Gras, ang. Shrove Tuesday), a dzień później, w Popielec...
Ja też z przerwą świąteczną, czyli od 30 grudnia. Tym bardziej, że wtedy ci, którzy mają jakieś zaległości mogliby je odrobić w tym czasie i zacząć nową NP z nami.:bigsmile:
Pierwszą nowennę zaczynałam prawie bez intencji, klarowała mi się po drodze, drugą z jasno określoną intencją, a teraz mam ich tyle, że się zdecydować nie mogę. :cool:
Zaczynanie od razu też mnie zmroziło lekko. Ale od 30 to i ja dołączę znów. Też tak mam, że im dłużej odmawiam tym więcej intencji mam. Heh co robić trza odmawiać dalej.
No to muszę to poważnie przemyśleć - wysuwać się przed szereg czy poczekać na Was
Myślę, że decyzja zapadnie w święta - w zależności jak mi pójdzie. Trochę się obawiam, ze jak zrobię sobie przerwę, to będzie trudno wrócić potem do tego stałego rytmu - tak niestety zawsze mam:shamed:
Komentarz
W ramach świętowania mniej modlitwy oj chyba nie!
Zróbmy Panu Jezusowi prezent urodzinowy i zacznijmy kolejną Nowennę w Jego Urodziny :bigsmile:
Sama biję się z myślami...
Chciałabym od razu, mam podobnie jak Iśka - szkoda mi dwóch dni... Jakoś tak czuję przynaglenie do modlitwy ciągłej... No i ten etap w NEO...
I coraz bardziej jestem przekonana, że tak trzeba, że to dobre...
No i intencji na razie brak...
A może ktoś potrzebuje pilnie modlitwy od nowego roku???
Piszcie, piszcie... jak mi któraś przypadnie do serca to się z radością podejmę. Poważnie!
Przez święta nie chcę zaczynać, bo rzeczywiście weekendy i dni wolne to najtrudniejszy czas. W pracy modlę się i modląc się pracuję :bigsmile: Może po prostu nie powinnam mieć dni wolnych?
może zamiast od 1 stycznia od 30 grudnia? To Niedziela Świętej Rodziny, tylko wypada w piątek Świetny dzień na rozpoczęcie Pompy za kogoś z rodziny :bigsmile: Zakończylibyśmy w Ostatki, Podkoziołek czy jak tam to-to nazwać (franc. Mardi Gras, ang. Shrove Tuesday), a dzień później, w Popielec...
NOWA POMPA :fm: :fm: :fm:
Ja dopiero teraz zauważam jak dużo miałam kiedyś czasu. PRZED Pompami
Pierwszą nowennę zaczynałam prawie bez intencji, klarowała mi się po drodze, drugą z jasno określoną intencją, a teraz mam ich tyle, że się zdecydować nie mogę. :cool:
jak się znowu wspólnota zbierze, to super będzie!!!
I też za kogoś z rodziny, najważniejszą osobę :ba:
Jak wspólnota, to wspólnota.:bigsmile:
Myślę, że decyzja zapadnie w święta - w zależności jak mi pójdzie. Trochę się obawiam, ze jak zrobię sobie przerwę, to będzie trudno wrócić potem do tego stałego rytmu - tak niestety zawsze mam:shamed:
Katia - pamiętam, napisze jak się całkiem wyklaruje sytuacja
A co mi tak robię.
30 grudnia 2011 Nowenna Pompejańska
1. Katia
2. agnieszkamama
3. Agnieszka&5
5. mama_asia
6. Cart&Pud
7. Haku
8. MonikaN
9. Olesia
10. Iśka
11. Basja
12. celinka
13. Aneta
14. izsa73
15. Anieszka
16. MonikaMa
17. Pompejanka
18. ArturN ??
19. Aleks
20. Arletta
21. Kasia_M
22. Ewa (Tomasz i Ewa)
23. gielki
24. Predikata
25. Kerima
26. pustynny_wiatr
27. Joanna9
28. Elwik
29. Agusia
30. aginia
31. Bridget
32. ProMama
33. Elżbieta (siostra Basji)
34. Filip (mąż Basji)
Oczywiście jakby ktoś chciał się wypisać, bo przez pomyłkę został wpisany, albo jak kogoś pominęłam, to dajcie znać.
Listę będę uaktualniać.
ale..........
INTENCJA !
Stąd też masz dwa gustowne znaki zapytania. :cool: