Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Dla zadowolonych

19192949697125

Komentarz

• Po południu mają być burze , to będzie sprawiedliwiej. )
  • A u mnie . Pod Opolem. Ciepło bardzo , słonecznie , wszystko zielone , kwitnie , ładnie pachnie ... Uwielbiam to . 
    JAAAAA chcę znów na Dolny Śląsk jak w Opolu ciepło, to tam pewnie też. Zimno u nas jak cholera. Ja w tym samym kierunku co Katarzyna S.
  • Na brak ptasich hałasów, to ja nie mogę narzekać.
    Szpaków zatrzęsienie! awanturowały się okrutnie, bo jesienią zrobiliśmy podbitkę pod dachem i osiedlać im się trudniej. 
    Dziś też nad samym dachem, bardzo nisko, przeleciała para bocianów. Niesamowite wrażenie. Wielkie ptaszydła.
  • Olesiu, a co Ty tak daleko będziesz robić?
    :D

@Rosea - Nie ja, nie ja...!
    (Niestety...? :)  )
    Mój Ślubny do pracy pojechał. Dojechał, ale nie swoim autem, bo nasze jednak postanowiło zastrajkować w bardzo niemiły sposób - przy szybkości 120km/godz. otworzyła się maska i rozbiła przednią szybę... Ale ostał się cały i zdrowy - Mąż, znaczy się, a to najważniejsze. :)
    I pracuje i jest zadowolony. :)
  • Olesiu, Opieka Boża. Nie modliłam się szczególnie za męża Twego i chyba czas, żeby za Was i za te podróże podjąć modlitwę. Obiecuję +

Ogólnie zadowolona dziś jestem. Udało mi się umyć zaległą szufladę w kuchni  pisanie dość idzie

:O)

Haku, mam zadanie podobne do Twego. Piszę właśnie, że Georgia Green coś napisała w pięknych latach 70tych, a potem Dowty David też w 70tych to opisał, i na nich wszystkich powołują się następnie zagraniczni i polscy autorzy...strasznie trudno się to pisze, bo to patchwork taki. Na jeden akapit wychodzi jeden artykuł obcojęzyczny...

Ale i tak się cieszę. Praca mi dobrze robi, nie myślę o dolegliwościach, bo się wkręcam

:bz

a jak siedzę przy kompie, to nic mnie nie boli

:))
  • A pogoda u nas dziś taka hm naukowa

trochę kawowa

a trochę herbaciana

~O)
  • o rany, dobrze że mu się nic nie stało 
  • @AgoMario - z wdzięcznością modlitwę przyjmę, bo baaardzo potrzebna.
    Ze swej strony tylko przyznam się, że codziennie omadlam Twoją pracę i książkę oraz zdrowie. 
    :-*
  • o rany, dobrze że mu się nic nie stało 
    Oj, tak...
    Najpierw byłam zła, że znowu nam coś wyskoczyło...
    A potem dziękowałam Bogu i nadal to robię, że na tym się skończyło  i wrócił cały i zdrowy...
    A auto da się spokojnie naprawić. :)
  • Olesia: mówisz masz. To, że się modlisz i chyba nie tylko Ty, to po prostu czuję

@};-

Mimo przeciwności praca się posuwa...

zdrowie raczej dobre drobne krzyżyki

• edytowano kwietnia 2012

Jestem zadowolona, bo się dziś wyjątkowo dobrze czuję :)). Chyba te zmiany pogodowe, które dawały się we znaki przez kilka dni (mnie boli wszystko zwykle przed zmianą) już się przewaliły...dwa dni ktoś mi siedział na kręgosłupie, drętwiały policzki itd.

A dziś super

Fakt, że dziś nie wychodziłam z domu. Nie zmęczyłam się.

A i u nas słoneczko wygląda zza chmur

:O)
  • Au mnie właśnie zaszło  ;)
  • U nas wiosna. Z pąków zaczynają nieśmiało  rozwijać się listki. Gołębie leśne grzywacze dalej szaleją na drzewach - czas zalotów.

Atmosfera weekendowa. Ciągle mi się wydaje, że dziś piątek :). A jutro jeszcze sporo zadań - biblioteki, chcę wpaść na jedną konferencję w pracy, dużo jeżdżenia tramwajami.

Ale pogoda coraz lepsza :)

• Kupiłam dzisiaj pelargonie, doniczki i ziemię. U nas też wiosna, wprawdzie się ochłodziło, ale wszystko kwitnie (tulipany niestety już przekwitają, ale wiśnie kwitną na potęgę i wyglądają niesamowicie pięknie). Jak mi się uda nie zabić roślin, to niedługo nasz balkon też będzie kwitł ;)
  • Oszalały te kawki. Rozpaskudziłam towarzystwo. Czyli jednak najbardziej lubią tłuste i ziarniste. Była bójka o ser biały. Pisałam w wątku obiadowym. Lubię ich piski. Nawołują się. Żyją w parach monogamicznych. Tworzą grupę ok 8 kawek, w takim mini stadzie obowiązuje hierarchia.

Wyobraziłam sobie, że te "moje / nasze" kawki może nas kiedyś uratują, dziobiąc napastników np

Tak się rozzuchwaliły, że podchodzę bliziutko, ale za szybą, nie odlatują, hardo podnoszą łby z drapieżnymi dziobami i patrzą tymi swoimi niesamowitymi mlecznymi oczami na czarno-siwym tle

Mąż w pracy, to kawki mam za towarzystwo

=:)

Pracuję naukowo i obserwuję ptaki, przyrodę. A pisałam Wam, ze wujo, kiedyś w tym pokoju, gdzie teraz siedzę, tak namiętnie uczył się do sesji, że zlokalizował przez okno złodziei motocykli?

• Ja mam miłą kompanię ptasią w parkach tutejszych, dzieci się uczą rozpoznawać, ładnie im idzie. Są sikorki, kosy, szpaki, grzywacze i sierpówki, wróble domowe  i mazurki, a także śliczne zięby. Sójki i kawki oczywiście też, ale ja najbardziej lubię te malutkie ćwierkaczki.
  • Jestem zadowolona, bo:
    1. sporo dziś zrobiliśmy na działce pomimo paskudnej pogody
    2. udało mi się rozpocząć REO i mam nadzieję, że uda się wytrwać
  • Ojejuju, wszystkiego dobrego! Jak pięknie napisałaś.
  • Jestem zadowolona, bo trochę dziś zdziałałam naukowo i porządkowo. malutkie kroczki, ale zawsze. małż zainfekowany, ale nie jest najgorzej...I jestem spakowana już na jutro. Zatem mogę wyruszyć wcześnie załatwiać zaplanowane sprawy.
  • Ojejuju, niech Bóg Wam błogosławi!
  • hurrra, dziś póki co nie pada, więc można znowu popracować na działce.
    :D
  • Ja mam zaplanowaną sobotę na działce.I wreszcie u nas wyszło słonko. Dzieciaki już mnie pytają czy wreszcie pojedziemy. I tak sobie planuję co uda mi się zrobić. Nie dokupiłam łopat dla nich.  Bardzo się cieszę, naprawdę słonka coraz wiecej super.

• Jutro będę w stolicy i jeśli Bóg pozwoli spotkam się z Agaską+7
    Huraaaa!!!
  • Celinko, pozdrów Warszawę i Agaskę 7 przede wszystkim

bezpiecznej podróży

• @AgaMaria tak zrobię :)
    Dziękuję!
  • Celinko - wiem, że się za nas modlisz i z serca dziękuję! Jeszcze trochę się polecam za nas - będziesz może miała jutro troszkę czasu w autobusie. O zdrowie dla mojego męża, o siły do pracy dla niego, żebyśmy oboje mieli siłę sprostać naszym zadaniom życiowym.

Dzięki!

• Jasne AgaM. jakieś 4-5 godzin jazdy w jedną stronę :)
    Nie zapomnę o Was! I o innych też...
  • Jetem zadowolona, bo dzisiaj miałam dobry dzień.
    Sporą jego część spędziłam z Promamą i było baaaardzo fajnie :)
  • Celinko, gdzie będziesz i o której?
    Jak można Cię namierzyć?
  • Dzisiaj dwoje nowych ludzi się na świecie pojawiło : Jan MAteusz u kolegi  i Ewa u koleżanki :-)))Lubię takie wieści
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.