Ja tam pewne prace lubię. Mąż jak jest w domu akurat to może coś innego zrobić w tym czasie. Tak samo lubię malować (i nie mam na myśli obrazów ni innych dzieł sztuki). Nie lubię odpoczywać bezczynnie. Ale nie prasuję, a oderwany guzik patrzy na mnie tygodniami i prosi, by go przyszyć. Tak samo nie mam w domu kwiatów, a ogród porasta trawa, bo nie widzę siebie grzebiacej w ziemi. Gotuję bo muszę, jedyna rzecz ktorą robię choć nie lubię.
Prasowanie to taka praca twórcza. W prasowaniu widzę artyzm. To tworzenie z nieładu takich kształtnych form. Prasowanie mnie uspokaja. A ilez twórczych mysli się rodzi w głowie podczas prasowania!
Prasowanie to taka praca twórcza. W prasowaniu widzę artyzm. To tworzenie z nieładu takich kształtnych form. Prasowanie mnie uspokaja. A ilez twórczych mysli się rodzi w głowie podczas prasowania!
A ja mam za sobą tak ze 6 godzin pielenia czyli ogórki cukinie dynie opielone jeszcze zostało z 10 rządków cebuli i truskawki.....to będzie ze 20-30 godzin pielenia
My nie dzietni ani wielo, ale deska do prasowania często sobie po prostu stoi na środku pokoju też jako stoliczek pomocniczek. Można na niej posortować książki, rozprostować papiery z plecaka po powrocie z miasta, boja wiem, co jeszcze postawić na niej nastawiony budzik
Nic nie jest złego w przygarnięciu zwierzaka, złe jest adoptowanie zwierzaka złe jest stawianie zwierzaka na równi z człowiekiem , złe jest traktowanie zwierząt lepiej niż ludzi, złe jest to że jak ktoś kto ma zwierzę i z jakiegoś powodu nie może mieć go dłużej trzymać zwierzaka nie może go oddać do schroniska - bo zwierzak nie jest bezdomny, nie może go uspac - bo nie jest chory śmiertelnie , a starszego psa czy kota nikt wziąć nie chce Dalej wyliczać co jest złe?
Złe jest to że zwierzę ma więcej praw niż człowiek ,na jednego mojego psa trzeba kojec o powierzchni 16 m kw , i zgodnie z przepisami należy mi się mandat bo kundlica jest w domu jest nas 5 ludzi i dwa kundle na 30 m kw czyli pies ma za małą przestrzeń
Komentarz
Ale nie prasuję, a oderwany guzik patrzy na mnie tygodniami i prosi, by go przyszyć. Tak samo nie mam w domu kwiatów, a ogród porasta trawa, bo nie widzę siebie grzebiacej w ziemi.
Gotuję bo muszę, jedyna rzecz ktorą robię choć nie lubię.
Prasowanie to taka praca twórcza. W prasowaniu widzę artyzm. To tworzenie z nieładu takich kształtnych form.
Prasowanie mnie uspokaja.
A ilez twórczych mysli się rodzi w głowie podczas prasowania!
Można na niej posortować książki, rozprostować papiery z plecaka po powrocie z miasta, boja wiem, co jeszcze postawić na niej nastawiony budzik
Prasowanie chociaż moralnie ok
Nie wszystkie
Mój mąż: ale to mąż prasuje
https://noizz.pl/lifestyle/coraz-wiecej-film-oferuje-urlop-na-szczeniaka/hflxxnp
Dalej wyliczać co jest złe?