U starszego wyszła lamblia i kandydoza.. Wolałabym zeby tu jakaś bakteria była.. To upewnilyscie mnie ze to nie jest normalny stan. Przejdę sie po jakies skierowania.
Macie jakiś patent na niemowlaka, który budzi się w nocy po 6-9 razy. Czasem zasypia a czasem przez godzinę się kokosi- chodzi po nas, próbuje wstawać. Starsza w tym wieku przesypiala noce
z doświadczenia powiem, że z tego się wyrasta. Trzeba się uzbroić w cierpliwość.U mnie polepszylo się tak około 8miesiąca, ale nawet teraz jak ma prawie roczek potrafi pol nocy się budzić, wiercic itp
@uJa, mój siedmiolatek budzi się w nocy, łazi, sika po 3 razy, a potem wstaje o 6 rano. Chyba taki typ Nie wiem czy on kiedykolwiek przespał całą noc bez wstawania...
o to to, mojej się zdarzy tak raz na miesiąc że prześpi całą noc, a tak to wstaje, sika, ciągle jej się coś strasznego śni itd. (na szczęście z reguły woła ojca nie mnie )
@Aga85, garść otuchy, moi chlopcy po odstawieniu od piersi wołają nas w nocy bardzo rzadko, nawet jak są chorzy, to z 2 noce wołają, a tak śpią. Od okolo 2 roku życia. I mimo, ze budzimy się oboje, u nas idzie tata, ze mną zaraz chcą się tulic, nosić, stekac, a tata poglaszcze główkę, przykryje i po wszystkim.
Pare dni temu zaczęłam karmić, mam strupy na szczytach brodawek, co oprócz wietrzenia, smarowania lanolina i mlekiem mogę robic? Boli jak skurczybyk przy przystawianiu... I troche mniej, ale stale w trakcie karmienia.
@mamlu dziekuje, adres wyslalam. U nas tez troche za płytko, ale mala ma tak scisniety ten buziak, ze jyz nie mam pomysłów, jak ja sprowokować, żeby bardziej otworzyła... Po prostu brodawka mam wrażenie, ze nie mieści sie w buzi.
Z pierwsza corka mialam identycznie. Ale ona nawet jak starsza byla, to dosc wasko buzie otwierala. Jej mlodsza o 1,5 roku kuzynka jadla kasze wielka lyzka do zupy, a moja zupy jadla dziecieca, bo duza jej sie nie miescila. Teraz jest ok, potrafi paszcze rozewrzec mocno (czasem za mocno )
Synka karmilam normalnie, po prostu wciagal brodawke i było po krzyku, chociaż oczywiście sam początek tez bywal bolesny. Jak jej wkladam paluszka mam wrażenie, ze ma tam mało miejsca, poza tym ciągnie duuuzo mocniej niż brat... W szpitalu powiedzieli, żeby po prostu palcem otwierać jej buzię (za bródkę), raz jakas polozna mi ja przystawila, to faktycznie dobrze chwycila. @mamlu dziekuje, doszlo
A powiedzieli Ci cos jeszcze w poradni? Pisalas o skorygowaniu pozycji? Mi w szpitalu przypomnieli, żeby nakladac dziecko na pierś, a nie pierś wkladac dziecku, to faktycznie pomaga, odginanie bródki, cos jeszcze...?
O matulu, czy jak czteromiesięczne niemowlę prawie w ogóle nie śpi w ciągu dnia, (noce jako tako) to czy to jest normalne? Całego spania dziennego zebrałoby się może z 40 min, w sumie - tzn. mój najmłodszy śpi maksymalnie po 15 min, po czym budzi się, śmieje przez kolejne 15, a potem marudzi ze zmęczenia i dalej - usypianie 30 min, żeby znowu spał, powiedzmy, z 15 min...itd...
Ja teraz tylko patrzę, czy jak się dziecko budzi, to zadowolone z życia, czy marudne. Jak zadowolone, to się cieszę, że choć 15 min. pospało. Przestałam mieć wysokie wymagania . Nasza Najmłodsza bardzo mało w dzień śpi - ma prawie pół roku. Czaasem zaśnie porządnie, ale trudno przewidzieć, czy to akurat będzie DZIŚ. k.
Wystaw na dwór. Nasza najmłodsza tylko tak przesypia dwie-trzy godziny. Kombinezon, parę kocykow, i na dwór w wózku. Nawet jak pada czy sniezy. Bardzo lubi. Tylko opatulam i na stopy 3warstwy daje.
O matulu, czy jak czteromiesięczne niemowlę prawie w ogóle nie śpi w ciągu dnia, (noce jako tako) to czy to jest normalne? Całego spania dziennego zebrałoby się może z 40 min, w sumie - tzn. mój najmłodszy śpi maksymalnie po 15 min, po czym budzi się, śmieje przez kolejne 15, a potem marudzi ze zmęczenia i dalej - usypianie 30 min, żeby znowu spał, powiedzmy, z 15 min...itd...
@Polina - u mnie każde jest takie. Dlatego jestem już taka wyczerpana. Około drugiego roku zaczynają normalnieć.
Wiecie co? Ja już łapie obsesję ze on się nie najada moim mlekiem...dlatego tak krótko śpi i jest marudno-placzliwy....czy to możliwe? Nie wygląda jakby źle przybieral na wadze. Ma 4 miesiące i waży nieźle ponad 7 kg.
Weź! Jónio się nie najada, ma ponad 3mies. i waży tyle, co noworodek Katarzyny! muszę dokarmiać, choćbym na gowie stanęła, nie daję rady ściągnąć tyle ile trzeba, jedną porcje dostaje mm. 7 kilo!!! kawał chłopa!
No ale on zaczynał z wagi 4150...po prostu szukam jakiejś racjonalnej przyczyny jego jeczenia...pierwszy raz tak mam ze nie mogę nic zrobić w domu bo on ciągle albo przy cycu albo na rękach...trochę frustracji złapałam ostatnio bo nawet na godzinę do kościoła nie mogę wyjść sama bo on wyje za mną tak ze mąż po godzinie ma migrenę
@Polina, nr 1, zle spiacy startowal z 3650. Wg mnie się nie wysypia. Spróbuj na dworze Go wyspiac, wiem, ze wygodniej w domu. Ale z drugiej strony miec Jeczyste caly.dzien, to lepiej trochę tym wózkiem pobujac .
Nasz młodzież śpi najchętniej na ręku, dobrze, że prócz matki, ma jeszcze chrzestną w domu, to jakoś się dzielimy i Z. umie się uczyć z modzieżem na ręku.
U mnie też taki nie śpiący typ, tyle co na spacerze w wózku, oczywiście tylko w ruchu. Po południu jak widzę, że padnięta to w chuście- tylko u mnie. W nocy po 8 razy pobudka. Też słyszałam, że się pewnie nie najada, ale teraz na kolację zjada kaszkę i żadnej zmiany...
A moja pierworodna jak miala 7 tyg i dostalismy sab simplex na kolke, to jadla 5 razy na dobe!!! piers oczywiscie, ok 10-15 min jedzenia, w dzien spala sporo, a w nocy od 21 do 9 rano bez zadnych przerw, nie jadla w nocy. Tyla dobrze, na szczepieniach ciagle slyszalam "jakie grube dziecko". Teraz sie zastanawiam, czy tak dobrze ssala, czy mleko bylo tluste, bo 5 razy na dobe to podobno malo, ale wtedy o tym na szczescie nie wiedzialam.
Komentarz
To upewnilyscie mnie ze to nie jest normalny stan. Przejdę sie po jakies skierowania.
Starsza w tym wieku przesypiala noce
z doświadczenia powiem, że z tego się wyrasta. Trzeba się uzbroić w cierpliwość.U mnie polepszylo się tak około 8miesiąca, ale nawet teraz jak ma prawie roczek potrafi pol nocy się budzić, wiercic itp
Ja teraz tylko patrzę, czy jak się dziecko budzi, to zadowolone z życia, czy marudne.
Jak zadowolone, to się cieszę, że choć 15 min. pospało. Przestałam mieć wysokie wymagania .
Nasza Najmłodsza bardzo mało w dzień śpi - ma prawie pół roku.
Czaasem zaśnie porządnie, ale trudno przewidzieć, czy to akurat będzie DZIŚ.
k.
Dlatego jestem już taka wyczerpana.
Około drugiego roku zaczynają normalnieć.
Jónio się nie najada, ma ponad 3mies. i waży tyle, co noworodek Katarzyny! muszę dokarmiać, choćbym na gowie stanęła, nie daję rady ściągnąć tyle ile trzeba, jedną porcje dostaje mm.
7 kilo!!! kawał chłopa!
Słabo spał, a przybieral na wadze, nie wiem czy się najadal czy taka uroda, ale przybieral szalenczo, ok 2 kg miesiąc.
Spanie słabe chyba nie ma przyczyny.
Nr 2 spal mi cudnie przez 3 miesiące. Potem się trochę popsuł .
Próbowałas na spacer? W wozku nie pospi?
Wg mnie się nie wysypia. Spróbuj na dworze Go wyspiac, wiem, ze wygodniej w domu. Ale z drugiej strony miec Jeczyste caly.dzien, to lepiej trochę tym wózkiem pobujac .