No widzisz. Np to ze nie kończę zaczętej myśli.. ;-) te pobudki nocne na pół godzinki w nocy.. sprawiają ze ciagle chce mi się spać padam jak dziecko wieczorem.. a nawet w dzień.. to chyba starość? A może i nie.. zAwsze wysoko u mnie stał nieprzerwany sen..
Nieprzerwany? Nie wiem co to. A kocham spać. Najbardziej na świecie. Tym razem trafił nam się dzidziuś co śpi. Do 4. czasem nawet 6. Dostaje butelkę i do rana. Ale ta butelka... 9. miesiąc z laktatorem. Ciężko.
@MAFJa, konsekwencje braku snu to moja największa słabość. Jedna,dwie noce z rzędu jeszcze ale już każda kolejna okupiona jest rozdrażnieniem, brakiem cierpliwości, dużo mniejszą wydajnością i potwornym bólem głowy. Na szczęście mam zastępstwo, dzielimy się z mężem, nie pół na pół, ale 2-3 noce w tygodniu zawsze bierze. Jakoś ciągnę.
Całkiem niedawno się skarżyłam tutaj a poprzedniej nocy mój mały po raz pierwszy po karmieniu o północy, obudził się dopiero o 7. Cudownie... Mogłoby tak już zostać
Nasz spał od 20-21 do 7-8.. zrobiło się cieplej to się zepsuł na 6.-6.30 teraz trochę naprawił ale przy tym żarciu z raz się budził.. mąż wstaje do sypialni nr 2 gdzie są trzy dwuipollatki. Po nieprzespanej nocy Paschalnej (cudownie odespanej w dzień przez nieprzerwane 7godzin) następna miał zarwana przez rzygajaca trójce. Ja mam sypialnie nr 3- ostatniej nocy akurat miałam dyżur półtoragodzinny przy marudzącej na brzuch 6latce i nikosiu przy okazji jakoby.. niby nic takiego 00.00-1.30 a jednak bolało .. idę spać .. oby do rana :-) pa najgorsze ze nikos gardzi smokiem.. tylko cycek.. jestem niezastąpiona w związku z tym. A mu tez żeby rusza zaraz..
Moja 8,5 miesieczna corka od ok 3 dni bardzo sie poci. Nie ma upalow, wczoraj tylko bylo parno. Normalne to? Ostatnio zapominalam o wit d3, moze to byc powod? W ogole to czy 500 jednostek to dla niej juz nie za malo?
@mamuma zależy jak bardzo zapomniałaś, ale tak, objawem niedoboru D3 może być wzmożona potliwość. Jak moje dzieci zaczynają się pocić to zawsze moja pierwsza myśl - i zazwyczaj rzeczywiście jest to po np. tygodniu nie podawania
Nie bardzo wiem co robic.. nikos dostal dzis nagle gorączki. Wczoraj wieczorem był marudny wisiał na piersi. Dzis od rana trochę tez.. M od paru dni chory ale ja jak zwykle nie do końca wiem co mu dolega raczej patrzyłam na to z przymrużeniem oka.. coś tam głowa go bolała trochę pokaslal wczoraj rano podobno rzygal trochę ale to od boli glowy.. ja myslalam ze u Nicosia to marudzenie to zeby a na wet goraczka bo ósmy miesiąc leci to pewno wkrótce wyjdzie coś.. ale się w gościach koncertowo zrzygal przy cycku a w domu tez po cycku powtórzył to parokrotnie.. jak śpi to śpi spokojnie raczej ale po jedzeniu zwraca.. No i ta goraczka.. tez marudzi popłakuje.. poki nie rzygal to chciałam nurofen mu dać na noc ale tak to już sama nie wiem.. na razie śpi i mam cicha nadzieje ze prześpi noc spokojnie.. choć u nich tam jakoś tak dusznawo czy cieplo.. nie chce juz im ok em halasowac teraz
Monia nie uśmiecha się? On miesiąc chociaż ma? Moje to chyba z 2 miały jak się uśmiechać zaczynały. W odpowiedzi.. nikos przespał noc bez przerw ale jęczy ..
Jeszcze temat zebowy porusze. Corka ma dolne jedynki, gorna dwojke i druga juz prawie i zaraz wyjda trojki, jedna juz prawie przebita, a gornych jedynek nie ma. Martwic sie i cos sprawdzac, czy czekac, botak moze byc?
O to szybko te trójki wychodzą u Was.u nas zawsze na końcu po czwórkach. Teraz młoda ma górne 1,2 i 4 dolne 1 i 4. Dwójek ani widu ani słychu nie mówiąc o trójkach.
Mojej kuzyneczce wyszły najpierw dolne jedynki a potem górne trójki. Wyglądała kilka tygodni jak wampirek reszta dołączyła potem też w jakiejś ciekawej kolejności.
Macie coś sprawdzonego na krosty na ospę? Mamy poxclin, ale średnio działa. 5latka drze się na pół wsi, jest makabrycznie obsypana, na buzi krosta jedna na drugiej...
kąpiel w nadmanganianie potasu, jak mocno swędzi to można hydroksyzyne. Jak rozdrapie krosty to octaniseptem (lepiej niech tego nie robi, bo zostają blizny:() Nie dawac ibuprofenu na zabicie gorączki
Na samym początku ledwo wyraźne krosty fioletem traktowalam( akurat my na wodzie mieliśmy przy dwulatkach) i się nie rozwijało .. potem dawałam tez sudokrem do wielkich takich
może i nic nie pomóc, ani pianki ani fiolety ani fenistile ;/ chłodzić delikatnie masować jakimś futrzanym materiałem i czekać i sie modlić
miałam rok temu bolalo jak nie wiem, swędziało pięc razy bardziej
jako taką ulgę przynosiła da pianka bo chłodziło a tak to ból i swiąd okropny
a jak bardzo cięzko to lekarz heviran przepisuje mojej średniej przepisali bo była calutka w kropach i bardzo cierpiała, ja karmiłam maleńką więc nie mogłam wziąć
To my chyba ten przypadek, dwie dawki heviranu dostała, teraz tym białym posmarowana, nawet mniej się drze Nie sądziłam, że taka ospa to może być takie cholerstwo, a dwoje następnych już czeka w kolejce...
Moja najstarsza mowila, ze ja boli. Po ok 5 dniach juz bylo ok. Tez byla mocno zsypana. Wszyscy, ktorzy chorowali to mieli wysyp ostry. Nadmanganian stosowalam, fiolet i poxclin. Na goraczke paracetamol.
Nasza lekarka twierdziła ze heviran można podac przed( w spodziewanym terminie albo po pierwszym objawie i jest bardzo skuteczny bo hamuje rozwój wirusa w organizmie. Tzn nie pojawia się dalsze wysypy itd. Mimo to musi być podawany chyba co 6 czy 8 h przez tydzien(?) tak nam mówiła dlatego nie podjęliśmy.. natomiast jak ju krosty są to mówiła ze sens umiarkowany mocno
Nam heviran pomógł o tyle, że krosty wychodziły mniejsze a co za tym idzie bylo łatwiej zapobiegać nadkażeniem. Podaliśmy już po pierwszych krostkach, które były duże i brzydkie. Na ilość nowych chyba nie wplywalo.
tylko żadnego ibupromu w ospie, ja nie wiedziałam i wzięłam sobie ibum i skończyło sie obrzękiem naczynioruchowym , wezwaniem pogotowia i kroplówką ze sterydów. I od tego czasu nie moge w ogóle ibumu, teaki obrzęk powtórzył mi się jeszcze dwa razy juz bez ospy.
Komentarz
9. miesiąc z laktatorem. Ciężko.
Edit: poci jej sie glowa najbardziej.
nikos przespał noc bez przerw ale jęczy ..
Martwic sie i cos sprawdzac, czy czekac, botak moze byc?
Nie dawac ibuprofenu na zabicie gorączki
Nadmanganian stosowalam, fiolet i poxclin. Na goraczke paracetamol.