Ja bym spróbowała gotować tymianek ,majeranek inp. sól albo mgiełka.i do kuchni dać łóżeczko niech sobie pośpi w tych inchalacjach.a potem podjąć i wyciągać katarkiem
@annabe moja siostra miała taki problem z dzieckiem i gdy całkowicie odstawiła produkty mleczne (nawet w swojej diecie bo karmiła piersią jeszcze) skóra powoli wracała do normy.
Może nie ustawilas odkurzacza na minimalny ciąg, albo za długo... Od ośmiu lat przy trójce dzieci używałam regularnie katarka, nigdy nic się odkurzaczowi nie stało...
Wracając do mojego zastoju to byłam w Fizjomama Warszawa i fizzjoterapeutka sczesala zastoje i okleila plastrami kinetycznymi, na razie jest super oby tak dalej
Och, mam drugie dziecko, które od urodzenia CAŁY czas robi kupę i puszcza gazy. Ściśle rzecz biorąc, próbuje to zrobić... Okropność!!! Brzuszek rozdęty, rozlany. I ciśnie bidaka przez sen i jego notoryczny z ciśnięcia brak... @Bea, Ty gdzieś chyba pisałaś o Nospie, która może uszkodzić system napięcia mięśniowego u dziecka? Zaczyna nam się powtórka z rozrywki. Starszą leczymy dotąd, bo ma rozszarzona bańkę odbytnicy... Tyle że jej bardzo długo nie umieliśmy w żaden sposób pomóc. Tę trochę wspomagamy kateterem, choć nie lubię...
Najmłodsze zaszczepiłam na nakaz po piśmie przedsadowym w wieku 25 miesięcy. Do tego czasu miałam zdrowe dziecko. To było jej jedyne szczepienie. I choćby mnie mieli zamknąć nie zrobię tego wiecej
@Rien jeśli brzuszek rozlaby, to bardzo możliwe, że słabe mięśnie brzucha ma. Do fizjoterspeuty bym się udała, żeby ocenił. Czasem kilka prostych ćwiczeń może znacząco pomóc...
Chyba coś ze mną nie tak, zaniki pamięci jakies mam albo to wynika z faktu ze mam córkę ?
Dziewczyna ma rok i 2 mce i stara się chyba obrzydzić mi kp Ja wiem ze dzieci pow 1 roku , przychodzi taki moment, ze często budzą się w nocy bo chcą possać i poprzytulać się. Ale żeby po zaśnięciu budzić sie ze 3 razy w ciagu 2h i tylko pierś ją uspokoi.. a potem w nocy ok 10 razy ... położę dzieciaki spac, uspie ją i NICZYM od dłuższego czasu się zająć nie mogę, bo zdążę jedynie herbatę sobie zrobić, zasiąść na odpoczynek i jest ryk. Potem dłuższa chwila zwykle i znów ryk. W ciagu dnia nie mam możliwości zrobić niektórych rzeczy i teraz nawet wieczorów nie mam
zagryzc zęby i wytrzymać do odstawienia jeszcze kilka mcy czy ja coś robię nie tak??
Czwórki nie wychodzą przypadkiem jej teraz? Przerabialam coś podobnego z najstarszym. Po wyjściu czwórek udało się go odstawić od nocnego karmienia w ciągu 3 dni. Wcześniej całe noce na piersi wisiał, a zaczęło się w trochę powyżej roku właśnie. Przed roczkiem potrafił spać ciągiem 6-8 godzin.
Komentarz
Mam dwoje od tygodnia z takim okropnym gęstym zielonym katarem. Nic poza tym. Ble
@Bea, Ty gdzieś chyba pisałaś o Nospie, która może uszkodzić system napięcia mięśniowego u dziecka?
Zaczyna nam się powtórka z rozrywki. Starszą leczymy dotąd, bo ma rozszarzona bańkę odbytnicy... Tyle że jej bardzo długo nie umieliśmy w żaden sposób pomóc. Tę trochę wspomagamy kateterem, choć nie lubię...
Ktoś miał podobne problemy z dzidziusiem?...
Dziewczyna ma rok i 2 mce i stara się chyba obrzydzić mi kp
Ja wiem ze dzieci pow 1 roku , przychodzi taki moment, ze często budzą się w nocy bo chcą possać i poprzytulać się. Ale żeby po zaśnięciu budzić sie ze 3 razy w ciagu 2h i tylko pierś ją uspokoi.. a potem w nocy ok 10 razy ... położę dzieciaki spac, uspie ją i NICZYM od dłuższego czasu się zająć nie mogę, bo zdążę jedynie herbatę sobie zrobić, zasiąść na odpoczynek i jest ryk. Potem dłuższa chwila zwykle i znów ryk. W ciagu dnia nie mam możliwości zrobić niektórych rzeczy i teraz nawet wieczorów nie mam
zagryzc zęby i wytrzymać do odstawienia jeszcze kilka mcy czy ja coś robię nie tak??
ps. Jak tata weźmie to jest ryk nie z tej ziemi..