A ja mam uszyte pokrowce na krzesła szt 4 - czytaj szmatką z zaokraglonymi rogami i troczki do przywiązania, ściereczek szt 7 ale sama zrobiłam a że krzywo to już inna bajka , zresztą jak się siądzie na krzesła to nie widać
to uszyłam poszewkę na poduszkę czyli zszyłam do siebie po 4 kawałki materiału -zrobiłam tego 3 paski te paski też do siebie zszyłam wyszło mi coś kwadratopodobne od spodu przyszyłam materiał , i przeszyłam całość po dwa razy w zdłóż i w szerz i doszyłam tylną ściankę taką troszkę z zakładką , tego "dzieła " raczej nie pokarzę no ale zrobiłam
To tak żeby nauczyć się szyć na maszynie trzeba: 1 mieć maszynę 2 centymetr 3 ołówek 4 szpulki igły nici 5 dużo cierpliwości 6 mieć kogo pytać o rzeczy oczywiste 7 materiały 8 nożyczki Chęci nie są niezbędne czasem wystarczy że dziecko chce się nauczyć szyć bo trzeba pokazać - a żeby pokazać trzeba umieć A i jak ktoś chce ćwiczyć cnotę cierpliwości to też nauka szycia się nadaje
No i stwierdzam że DA SIĘ nauczyć szyć na maszynie , niemniejszym odszczekuje jeden z moich niedasiow
Piórnik uszyłam , nawet fotki bardzo nie mam ,został zabrany do testów przez najbardziej wybredna i najszczerszą moja testerke ,na wstępie zasugerowała zmiany których nie potrafię zrobić czyli żeby piórnik miał kształt np wałka
A teraz konkretne pytania 1 FIZELINA czym to zastąpić np w podkładkach na stół, 2 co jeszcze można szyć z małych kawałków materiału oprócz koykow- tyle skrawków brak , poszewek na poduszki , podkładek pod talerze 3 jak poznać co ma się za materiał i co z niego zrobić, znam tylko bawełna taka pościelowa wiem dokładnie jak wygląda , wiem że z tego poście ścierki zrobię , podkładki pod talerze - coś jeszcze? Czy nie bardzo?
Komentarz
I od razu po całości - przerabia spodnie jeansy , ucina, doszywa inne kolory
moja Mama ma taką maszynę i na niej szyje, 5 lat temu oddała do renowacji i jest bardzo zadowolona
zszyłam do siebie po 4 kawałki materiału -zrobiłam tego 3 paski
te paski też do siebie zszyłam wyszło mi coś kwadratopodobne
od spodu przyszyłam materiał , i przeszyłam całość po dwa razy w zdłóż i w szerz
i doszyłam tylną ściankę taką troszkę z zakładką ,
tego "dzieła " raczej nie pokarzę no ale zrobiłam
Brawo!!!
1 mieć maszynę
2 centymetr
3 ołówek
4 szpulki igły nici
5 dużo cierpliwości
6 mieć kogo pytać o rzeczy oczywiste
7 materiały
8 nożyczki
Chęci nie są niezbędne czasem wystarczy że dziecko chce się nauczyć szyć bo trzeba pokazać - a żeby pokazać trzeba umieć
A i jak ktoś chce ćwiczyć cnotę cierpliwości to też nauka szycia się nadaje
No i stwierdzam że DA SIĘ nauczyć szyć na maszynie , niemniejszym odszczekuje jeden z moich niedasiow
Wybitna krawcowa to ja nie będę na pewno
A już wiem te kawałeczki jak się zszywa to lepiej szyć dalej od brzegu .
I jeszcze na boki rozłożyć ten szew i przeszyc te skrzydełka,
1 FIZELINA czym to zastąpić np w podkładkach na stół,
2 co jeszcze można szyć z małych kawałków materiału oprócz koykow- tyle skrawków brak , poszewek na poduszki , podkładek pod talerze
3 jak poznać co ma się za materiał i co z niego zrobić, znam tylko bawełna taka pościelowa wiem dokładnie jak wygląda , wiem że z tego poście ścierki zrobię , podkładki pod talerze - coś jeszcze? Czy nie bardzo?
Długość nogawki mierzona od kroku czy pasa ? A może i jedno i drugie?