Mąż był na mszy w intencji zmarłego kolegi, niedawno, w upał - mąż w garniturze, a osoba z rodziny zmarłego w klapkach..Ja bym na ładną męską koszulę z krótkim rękawem przymknęła oko, byleby żona takiego pana miała dolną część stroju kompletną. Czasem lepiej stracić na elegancji na rzecz skromności. Tak jak lepiej się nie pomalować ale przyjść punktualnie. Jeśli mowa o mszy,w każdym razie.
No. Dlatego Meter, ktory za chinskiego pana nie da sie wcisnac w garnitur poza wlasnym slubem i pogrzebem, wygladal na ostatnim przyjeciu komunijnym lepiej niz wiekszosc panow, bo mial lniana koszule bez krawata i proste dlugie spodnie. Panowie mieli w wiekszosci garnitury i kolorowe koszule, przewaznie z krotkim rekawem. Tylko nieliczni mieli stosowne koszule garniturowe i wygladali elegancko i formalnie. Wiec wolalabym Metera wbic w taki zestaw, ale jesli sie nie da, to akceptuje len i taki pol casual, bo lepsze to niz te nieszczesne z krotkim i krawatem.
@Joanna36 ŻE JAK??? No a może wyleciał w kapciach,może był z lekka nieprzytomny? Przyznam szczerze ,ze ja na własny ślub próbowałam iść w kapciach ,dobrze że siostra przyuważyła
@Karolinka Joanna36 wkleiła link do fajnego artykułu. A co do stylu sportowego - no i świetnie, że taki macie, ja powoli też się w tę stronę skłaniam, tylko kombinuję, jak wyglądać kobieco w tym, tzn. szukam trekkingowych sukienek Normalny człowiek potrzebuje się ubrać elegancko od święta.
@Karolinka moim zdaniem to nie jest eleganckie... Nie jest też nieformalne, bo ta koszula budzi skojarzenia z garniturem. ja coś takiego założyłabym ewentualnie synowi w ciepły dzień na elegancka uroczystość, ale trzylatek ma swoje prawa i nie będę mu kupować marynarki a co to sa zaprasowane rekawki w kancik? e: jak prasuje koszule mezowi, zawsze rozprasowuje wszelkie kanciki na rekawach.
Taki podkoszulek na szelkach to żonobijka Ostatnia żonobijka z kawalerskich czasów mojego meza przeszla tuning. Ja, Edwarda Nozycoreka potajemnie przerobilam ją na szmatki do czyszczenia samochodu.
To znaczy spoko jak ktos pracuje w policji, macu albo gdziekolwiek, gdzie jest to strój służbowy - no taki jest, sama bym się w to ubrala, gdybym pracowala w takim miejscu. Ale nie wiem, na jaka okazje mozna cos takiego wlozyc. Chociaż ostatnio w macu przesiedli się chyba na polo
Ja mam w domu własnego Mister Vintidża i jest nieznośny. Nie mogę więcej napisać bo nie chcę obgadywać, ale chętnie napisałabym nowelę jakie to trudne mieć w domu ideał/. :)Więc napiszę pozytywnie. A więc potrafi doradzić jeśli ktoś nie wie jak się ubrać na jaką okoliczność, żeby dobrze dobrać marynarkę do figury, koszulę do wielkości głowy itd, potrafi w lumpekcie znaleźć perełki, całe garnitury, i wie co to sprezzatura:) Dogadalibyście się @malagala nie ma podobno w normalnych cenach przyzwoitych ciuchów.
Komentarz
Czyli pani w klapkach na pogrzebie była bardzo nieelegancka.
No a może wyleciał w kapciach,może był z lekka nieprzytomny?
Przyznam szczerze ,ze ja na własny ślub próbowałam iść w kapciach ,dobrze że siostra przyuważyła
A co do stylu sportowego - no i świetnie, że taki macie, ja powoli też się w tę stronę skłaniam, tylko kombinuję, jak wyglądać kobieco w tym, tzn. szukam trekkingowych sukienek Normalny człowiek potrzebuje się ubrać elegancko od święta.
rozumiem, że powyższy zestaw jest nieelegancki ?
aha i zaprasowane rękawki z kantem to też źle ???
Podkoszulka - alkoholiczka
Tu P. Kukiz w takiej:
ja coś takiego założyłabym ewentualnie synowi w ciepły dzień na elegancka uroczystość, ale trzylatek ma swoje prawa i nie będę mu kupować marynarki
a co to sa zaprasowane rekawki w kancik?
e: jak prasuje koszule mezowi, zawsze rozprasowuje wszelkie kanciki na rekawach.
Świetne jeansy, koszula i marynarka - dla mnie to elegancja
taki kancik na tym rękawku
Ostatnia żonobijka z kawalerskich czasów mojego meza przeszla tuning. Ja, Edwarda Nozycoreka potajemnie przerobilam ją na szmatki do czyszczenia samochodu.
Dogadalibyście się @malagala nie ma podobno w normalnych cenach przyzwoitych ciuchów.
A to pewnie kazała mu wziąć torbę na zakupy,żeby nie brał reklamówki ze sklepu.
To wziął taką jaką znalazł.