W godzinach szczytu, w biedronce, młode małżeństwo z dwójką małych dzieci przepuściło mnie do kasy. Wyciągnęli mnie z całkiem innej kolejki, z drugiego końca sklepu. A wyjątkowo źle się dziś czułam (37 tc). Mały gest, ale pierwszy raz mi się zdarzyło. Dziękuję za takich ludzi, którzy nie mają klapek na oczach...
Za moją rodzinę, za pięć ciotek z którymi wczoraj się spotkałam, za coroczne (a czasem i częstsze) zjazdy rodzinne... Mama ma 15 najbliższych kuzynek i 4 kuzynów, nas- ich dzieci jest 32, i póki co 10 w najnowszym pokoleniu I chociaż jesteśmy rozsiani po Polsce i świecie, kontakt jest cały czas. Uwielbiam takie spotkania!
Ze śmiesznych zdarzeń. Konik polny spory upodobał sobie nasz samochód (jasnozielony). Mąż wyjeżdżał do pracy, a ten gość siedział na lusterku przyczepiony swoimi łapkami. W czasie jazdy (dość daleko myślę, że do pracy m ma około 10 km) trzymał się dzielnie i podczas podmuchów wiatru poruszał czułkami i wąsikami swoimi jasnozielonymi. I przesiedział na tym parkingu na samochodzie te 8 godzin, gdy m był w pracy. I wrócił z nim na tym lusterku od auta znów poruszając i reagując czułkami i wąsami podczas jazdy... i zeskoczył dopiero pod blokiem, jak zobaczył drzewa w okolicy...i może kolegów. Ale nie na długo, bo gdy mąż jechał pozałatwiać sprawy, ten pasikonik znów był na naszym autku...Czad!
Za moją starszą Córkę. Za godzinę skończy 8 lat. Moja wymarzona, wymodlona córeczka, która dała mi w kość bardziej niż pozostałe dzieci razem. Ale nie oddam nikomu. Edit - literówki.
Za męża! Tyle bylo do zrobienia na dzis, a zostalo tylko przetrzec podłogi. A cała reszta zrobiona. 3/4 roboty odwalil mąż Pytam: skąd ma siłę? A On wzrusza ramionami. Ma i juz.
Za to ,że byliśmy na Jasnej Górze. ! I że mi nóżkę ostrzyknęli i mam nadzieję, że na razie to koniec żylaków na tej nóżce piszę o niej czule, ale to jest duuuża noga
Za to ,że byliśmy na Jasnej Górze. ! I że mi nóżkę ostrzyknęli i mam nadzieję, że na razie to koniec żylaków na tej nóżce piszę o niej czule, ale to jest duuuża noga
A ostrzykiwanie na NFZ? Pytam.. bo idę na wycięcie i mam info ze tylko wycięcie na NFZ
Odwiedziłam znajomą siostrę karmelitankę. Po 20 latach. Tyle czasu minęło, tyle zdarzeń, a ona tak samo radosna, w tym samym miejscu, żyje za klauzurą. Niezapomniane spotkanie
Przetrzasnelam piwnice i znalazłam trampki dla fa i adidasy dla Tosi która raczyła wyskoczyć z rozmiaru 28.. nagle.. :-) lumbago mnie nie powaliło , a i wirus odchodzi do lamusa u mnie i nikosia, trochę słabiej u fa a chłopcy i Tosia poki co się trzymają.. przedszkolaki nomen omen. I to 3 swieze
Za dziecko urodzone wczesną wiosną. Nie dość, że pierwsze pół roku w plenerze, że zacznie chodzić na wiosnę i będzie mogło ganiać do woli, to jeszcze rozszerzanie diety zaczyna się teraz, kiedy takie bogactwo warzyw i owoców. Najlepiej!
Za dzidziusia naszego i poczucie szczęście jakiego teraz doświadczamy. Tak spokojna nie byłam chyba nigdy. Cała rodzina wesoła i radosna. Dzidziuś uśmiechnięty. Jest dobrze.
Komentarz
W godzinach szczytu, w biedronce, młode małżeństwo z dwójką małych dzieci przepuściło mnie do kasy. Wyciągnęli mnie z całkiem innej kolejki, z drugiego końca sklepu. A wyjątkowo źle się dziś czułam (37 tc). Mały gest, ale pierwszy raz mi się zdarzyło. Dziękuję za takich ludzi, którzy nie mają klapek na oczach...
Mama ma 15 najbliższych kuzynek i 4 kuzynów, nas- ich dzieci jest 32, i póki co 10 w najnowszym pokoleniu
I chociaż jesteśmy rozsiani po Polsce i świecie, kontakt jest cały czas. Uwielbiam takie spotkania!
Za pogodę
Edit - literówki.
Znaczy nie ma wąsów.
Tyle bylo do zrobienia na dzis, a zostalo tylko przetrzec podłogi. A cała reszta zrobiona. 3/4 roboty odwalil mąż
Pytam: skąd ma siłę? A On wzrusza ramionami. Ma i juz.
I że mi nóżkę ostrzyknęli i mam nadzieję, że na razie to koniec żylaków na tej nóżce
piszę o niej czule, ale to jest duuuża noga
Pytam.. bo idę na wycięcie i mam info ze tylko wycięcie na NFZ
za skończony semestr w szkole
Za szczesliwe narodziny.
Najlepiej!
Tak spokojna nie byłam chyba nigdy. Cała rodzina wesoła i radosna. Dzidziuś uśmiechnięty. Jest dobrze.