hehe, mokja trzylatka też potrafi do 10 pierogóíw dobić na jeden posiłek. Nie wiedzieć czemu, glutenowe świństwa typu makaron, naleśniki, pierogi wchodzą jej w ogromnych ilościach. :-)
Ej dziewczyny co z tymi pomidorami bez skory? Da sie ?
Pierogi :x Sama zjem każda ilośc . Choć już nie tyle ile kiedyś Moje dziecko tez je lubi, podobnie jak wszystko co maczne! 30 szt lekko pójdzie Mu Nie pamietam ile zjadal w wieku 3 lat, ale mam wrażenie, ze jak wszystko i tu mozna na wiadra przeliczać ) Pamietam tylko, ze w przedszkolu udało Mu sie zjeść 11 naleśnikow z nutella Bleee jak sobie pomyśle, to aż mnie mdli Siostrzeniec - niespełna trzylatek jest w stanie zjeść ok 15 - tyle liczy dla niego siostra jak wkłada pierogi do gara Zreszta jak patrzę na małego to bardzo mi Młodego mojego przypomina. Obiad serwowany w korycie i wiadro kompotu na zapitke
Tylko jak ktoś ma " motorek w d*pie", to i paliwa dużo mu trza
przepis Lili ten na 3,5 kg pomidorów chyba 24 strona tego wątku ale cukru 5 gram a nie 25 i octu troszke a nie tyle ile w przepisie do smaku poprostu troche ziół, soli i czosnku
Czytam watas i zazdraszczam. U nas po pierwsze ceny zupelnie inne, podrugie to co sie sprzedaje tez nie takie w smaku. A robic przecier z pomidorow prawdziwie wloskich za 5-6 euro/kg to mi sie w ogole nie oplaca... I dzemow u mnie nikt nie je... A ja tak pichcic lubie!
annabe cukru dałam na oko czyli do smaku pasteryzowałam raz - wygląda, że zassało, robiłam antonówki takie uprażone do naleśników i szarlotki
dziś ciąg dalszy
a te co robią leczo - powiedzcie mi proszę łopatologicznie - robicie normalne leczo jak zawsze i po prostu w słoiki to i pasteryzujecie? czy jakieś dodatkowe sztuczki trzeba z tym zrobić????
Komentarz
Rozkreca sie jesczcze !
:-)
sie nasłuchałam ostatnio od Olesi:-D
Pierogi :x
Sama zjem każda ilośc .
Choć już nie tyle ile kiedyś
Moje dziecko tez je lubi, podobnie jak wszystko co maczne!
30 szt lekko pójdzie Mu
Nie pamietam ile zjadal w wieku 3 lat, ale mam wrażenie, ze jak wszystko i tu mozna na wiadra przeliczać )
Pamietam tylko, ze w przedszkolu udało Mu sie zjeść 11 naleśnikow z nutella
Bleee jak sobie pomyśle, to aż mnie mdli
Siostrzeniec - niespełna trzylatek jest w stanie zjeść ok 15 - tyle liczy dla niego siostra jak wkłada pierogi do gara
Zreszta jak patrzę na małego to bardzo mi Młodego mojego przypomina.
Obiad serwowany w korycie i wiadro kompotu na zapitke
Tylko jak ktoś ma " motorek w d*pie", to i paliwa dużo mu trza
bez obierania i bez przecierania
pyszny
w czwartek dokupuję dużo pomidorów i robimy dalej
Ja przezornie szybko zamknelam w sloiczki i wynioslam, bo inaczej by zezarli. Jutro dorabiam druga porcje. :-)
no nieważne już
ale cukru 5 gram a nie 25 i octu troszke a nie tyle ile w przepisie do smaku poprostu troche ziół, soli i czosnku
annabe cukru dałam na oko czyli do smaku pasteryzowałam raz - wygląda, że zassało, robiłam antonówki takie uprażone do naleśników i szarlotki
dziś ciąg dalszy
a te co robią leczo - powiedzcie mi proszę łopatologicznie - robicie normalne leczo jak zawsze i po prostu w słoiki to i pasteryzujecie? czy jakieś dodatkowe sztuczki trzeba z tym zrobić????
Czy fasolce szparag.żółtej coś się stanie, jeśli zamrożę ją tylko umytą?
Czy powodem zepsucia się przetworów z pomidorów mogą być opryski tychże??
dzięki
i do paprały pół spiżarni
bleeeeeeee
i kupiłam pomidory będę robić sosy
dziś poszłam zanieść przetwory i patrze że tam krwawa jatka na ścianach i słoikach i wypatrzyłam winowajcę ;/