A gdyby tak polaczyc jablka i gruszki? Gruszki rozprazyc zupelnie na mus a w to wrzucic rozsmazone na kawalki jablka, mrugnac razem i w sloiki?
Ja zupełnie przypadkiem połączyłam gruszki z kwaśnymi mirabelkami. Pyszne. Tylko teraz już mirabelek niet.
A może połączyć gruszki, śliwki, jabłko, cynamon, trochę miodu, opcjonalnie uprazone posiekane migdały? Tzn to moje ukochane jesienne jadło na słodko-do naleśników, makaronu, jaglanki, do pierogów. I zastanawiam się, czy nie zrobić do słoiczków
Ja kiedys robilam z samych gruszek. Z cynamonem i imbirem Gruszki kroilam w kosteczke. Podduszalam bardzo delikatnie. Te kawalki gruszki zalewalam musem gruszkowym. Zageszczałam pektyną
Co można zrobić z tym mięsem z rosołu, wołowym? To jest moje najulubieńsze mieso, to je zjadam, ale ostatnio jest go za dużo. Czy warto robić z tego jakąś potrawkę? Czy jest bezwartościowe i nie dawać dzieciom (ja i tak zjem... bo lubię ;-)
Może temat już był, ale Jakie obiady i jakim sposobem mogę wekować??? W Internecie jest co nieco przepisów, ale ilość gotowań i sposób wykonania musi być sprawdzony Ma początku myślałam o klopsikach Przechowywane będzie tydzień
Robię np. klopsy, sos boloński, duszony udziec z indyka, mielone, gołąbki. W sumie dowolne mięso w sosie. Ja gotuję rosół i w nim duszę mięso, zostawiam sobie nadmiar, żeby dolać do słoika tak, żeby nic nie wystawało z sosu. Pasteryzuję na sucho w piekarniku, tak jak opisane tutaj: http://mojepasjekrakow.blogspot.com/2013/07/mieso-w-soikach-przetwory-pasteryzacja.html?m=1
Poprosilam dziewczynki, zeby mi obraly chociaz te gruszki. No i rzeczywiscie obraly, skonczyly niedawno ale ani dudu wiecej. I zostalam z tymi gruszkami na noc, kurdebele. A gdzie czas rodzica, ja sie pytam? Chce ogladac telewizor, pierwszy raz od tygodnia. Ale gruszki....nosz.....juz nie powiem co
Ja wlewam gorące do słoika, zakrecam, wkładam do piekarnika rozgrzanego do okolo 95 stopni , trzymam około 30 min. Robię tak od 10 lat , ja robię gulasz, sos do spaghetti. Jeszcze nigdy się nic nie zepsuło, ani nikt się nie zatruł.
Komentarz
Mniam. Muszę zrobić
@Rejczel - pyszne jest polączenie gruszka,jabłko, dynia taki mus z kawałkami owoców na deser zimą
Pyszne.
Tylko teraz już mirabelek niet.
A może połączyć gruszki, śliwki, jabłko, cynamon, trochę miodu, opcjonalnie uprazone posiekane migdały? Tzn to moje ukochane jesienne jadło na słodko-do naleśników, makaronu, jaglanki, do pierogów.
I zastanawiam się, czy nie zrobić do słoiczków
Z cynamonem i imbirem
Gruszki kroilam w kosteczke. Podduszalam bardzo delikatnie. Te kawalki gruszki zalewalam musem gruszkowym. Zageszczałam pektyną
Czesc gruszek poprostu zblendowałam. Fajne wyszly te kawałeczki zatopione w dżemie.
O proporcje nie pytaj, bo tradycyjnie nz oko robiłam
Ja dzis jablka "męczę"
Jakie obiady i jakim sposobem mogę wekować???
W Internecie jest co nieco przepisów, ale ilość gotowań i sposób wykonania musi być sprawdzony
Ma początku myślałam o klopsikach
Przechowywane będzie tydzień
Pasteryzuję na sucho w piekarniku, tak jak opisane tutaj:
http://mojepasjekrakow.blogspot.com/2013/07/mieso-w-soikach-przetwory-pasteryzacja.html?m=1
a sos do spaghetti to jak???
I zakręciłam się z tym