Moje czereśnie tez pomału dojrzewają, najpiękniejsze są na najwyższych gałęziach jakos tam wleze pewnie kompotu zrobię. Czy czereśnie się mrozi? Może to jest sposób na nadwyżkę?
Nasza czeresnia skonczyla pierwszy rok i w tym roku na drzewie sa pierwsze juhuuuu owoce. Trzy czeresnie! Cieszymy sie, jak wariaty
Nasze w tym roku też wreszcie miały mieć pierwsze czereśnie i to nawet z 10 sztuk Niestety, szpaki był szybsze Że też im się chciało dla tych kilku sztuk na drzewku lądować...
Moje czereśnie tez pomału dojrzewają, najpiękniejsze są na najwyższych gałęziach jakos tam wleze pewnie kompotu zrobię. Czy czereśnie się mrozi? Może to jest sposób na nadwyżkę?
Ja mroziłam i były pyszne. Co prawda nie wiem jakie są zupełnie rozmrożoNe, bo zjadalismy jeszcze lekko zimne ale z tego co pamiętam nie były tak kapciowate jak np wiśnie czy czereśnie Ale ja mroziłam z pestkami W listopadzie były resztki do wiosny nie dotrwały
Ja mroziłam i były pyszne. Co prawda nie wiem jakie są zupełnie rozmrożoNe, bo zjadalismy jeszcze lekko zimne ale z tego co pamiętam nie były tak kapciowate jak np wiśnie czy czereśnie ;)
No właśnie nie. Zjadłam cześć wpisu No nie są tak jędrne jak świeże ale nie tak miękkie jak np truskawki czy wiśnie. Ale ja mroziłam twarde i jędrne tzw sercowki
Taki problem. Pekła mi ta zakretka przy kielichu blendera, ktora trzyma ostrze. Oczywiscie pominę wyglad kuchni po wylaniu ponad 1,5l koktajlu. Czy jest szansa na dokupienie samej tej czesci? Blender nie stary, z duzym szklanym kielichem, z kilkoma funkcjami... Zelmer. No szkoda by było... Macie jakis pomysł gdzie szukać?
Tunczyk i pomidory suszone maja wyrazisty smak i ida raczej w słoną stronę. Pasowalo by to przelamac troche czyms slodkim lub chociaz neutralnym. Od razu mi przychodzi do glowy kukurydza( wiem, ze oklepana ale tu pasuje), czerwona fasolka, brokuły pasują do suszonych pomidorow ale nie wiem jak z tunczykiem to pojdzie. Do tego makaronu mozna tez domaić np.troche rukoli albo sałaty lodowej, żeby fajnie chrupało I jeszcze jajka na twardo fajnie pasują do tuńczyka
Komentarz
Szkoda gadac tak się obżarłam.
Co prawda nie wiem jakie są zupełnie rozmrożoNe, bo zjadalismy jeszcze lekko zimne ale z tego co pamiętam nie były tak kapciowate jak np wiśnie czy czereśnie
Ale ja mroziłam z pestkami
W listopadzie były resztki do wiosny nie dotrwały
Zjadłam cześć wpisu
No nie są tak jędrne jak świeże ale nie tak miękkie jak np truskawki czy wiśnie.
Ale ja mroziłam twarde i jędrne tzw sercowki
Dopiero teraz się zorientowałam.
Truskawki. Truskawki skapciałe
Są różne wersje
Rolnik chyba tez robi
Pekła mi ta zakretka przy kielichu blendera, ktora trzyma ostrze. Oczywiscie pominę wyglad kuchni po wylaniu ponad 1,5l koktajlu.
Czy jest szansa na dokupienie samej tej czesci?
Blender nie stary, z duzym szklanym kielichem, z kilkoma funkcjami...
Zelmer.
No szkoda by było...
Macie jakis pomysł gdzie szukać?