też się muszę za moje zabrać, mam ich 8 i chcę je rozmnożyć by były na cmentarz i do donic na parapety
a powiedzcie mi jak to jest z roślinami dwuletnimi, dostałam kilka opakowań nasion sieje się je w czerwcu/lipcu do doniczek czy do gruntu? a co potem z nimi w zimie? w domu mam trzymać, podlewać całą zimę czy jak? chciałabym np goździki, czy bratki takie jak teraz sprzedają mieć swoje
(a melduję ze posiane lewkonie i lobelie ładnie wzeszły, jutro będę je pikować do osobnych doniczek
mam trzy paczki po ok 8 sadzonek malin do wysłania, dziś kopane, z ziemią, zabezpieczone mokrą koszulką. Wysyłka jak ktoś się zdecyduje w pon. Odmiana owocująca od sierpnia do listopada, po owocowaniu ścina się pędy ok 10cm nad ziemią. Zapraszam. ps. bez opłat, jak się przyjmą to smacznego, jak nie to tylko czas poświęcony na wsadzenie potraktować jako przyjemność na dworze/polu :-)
W tym wątku chyba jeszcze nie pisałam, że mam najwspanialszego męża! bierze te widły i szpadle i wykopuje i wkopuje te krzaczory i drzewka, czasem po 100 razy, aż będę zadowolona i powiem, że tak, dziekuję! i znów, ale chyba już dziś poszło ostatnie w tym sezonie, jeszcze dwa zostały na jesień. A jutro pracuje z domu, to będziemy nowe nabytki sadzić - ładne sadzonki dzis dotarły. Jeszcze 10 lat i będzie ogród.
Mam sadzonki lubczyka i melisy, a także szczypiorku. Znalazłabym też kilka sadzonek malin tych później owocujących. Chciałabym się tym z kimś wymienić na inne roślinki, moga być też kwiaty.
Komentarz
a powiedzcie mi jak to jest z roślinami dwuletnimi, dostałam kilka opakowań nasion
sieje się je w czerwcu/lipcu do doniczek czy do gruntu?
a co potem z nimi w zimie? w domu mam trzymać, podlewać całą zimę czy jak?
chciałabym np goździki, czy bratki takie jak teraz sprzedają mieć swoje
(a melduję ze posiane lewkonie i lobelie ładnie wzeszły, jutro będę je pikować do osobnych doniczek
Odmiana owocująca od sierpnia do listopada, po owocowaniu ścina się pędy ok 10cm nad ziemią.
Zapraszam.
ps. bez opłat, jak się przyjmą to smacznego, jak nie to tylko czas poświęcony na wsadzenie potraktować jako przyjemność na dworze/polu :-)
jak przesłać astry ???
chciałabym, zeby sprawiły komuś radość a nie kłopot
@edit
jutro chciałabym zacząć kopać w ogrodzie
ściąga na kwiecień
Jade dzis po porzeczke szczepiona na pniu, sasiadka ma i takie piekne kiscie porzeczek jej rosly. I nawioze dzis moje tuje wreszcie.
Zastanawiam sie nad mojąjedna budleja. Dosc spora sadzonka wsadzona w, zeszlym roku, a dalej jest sucha po zimie, nie rosnie. Czyzby padla..?
potem rośnie jak szalona
A jutro pracuje z domu, to będziemy nowe nabytki sadzić - ładne sadzonki dzis dotarły.
Jeszcze 10 lat i będzie ogród.
Chciałabym się tym z kimś wymienić na inne roślinki, moga być też kwiaty.
Będzie ktoś chętny???