Ups pytałaś o kino familijne? Ja sobie pomyślałam o tym, że z mężem chcesz sobie pooglądać czytanie ze zrozumieniem się kłania w realu mam jeszcze więcej wpadek to może Mapety te najnowsze, Wyśpiewaj marzenia
@wiesia - mam zupełnie inną definicję deptania wartości i umiejscowienie krzyża w pobliżu negatywnego bohatera na pewno się w niej nie mieści. @mader - chodzi o film Spotlight? Jeśli tak to już teraz zagranicą zbiera wysokie noty. To, że tematyka niewygodna i niektórzy woleliby ją zamieść pod coraz bardziej wypchany dywan nie przesądza w żaden sposób o wartości filmu.
Na obejrzenie Mostu Szpiegów czekam też po to by obejrzeć ujęcia kręcone we Wrocławiu, moim rodzinnym mieście.
Jeśli chcesz obejrzeć film w którym ksiądz nie jest dobrodusznym głupkiem, ciekawe było Przeczucie, chociaż nie mam pewności czy nie pojawiły się tam jakieś herezje. I przy poziomie czepialstwa w tym wątku problemem byłoby pewnie to, że ksiądz w jakiejś scenie jest ubrany po cywilu i nie nosi sutanny
Wczoraj obejrzałam z córcią nowego Kopciuszka Bardzo przyjemny
Z zapartym.tchem z mężem "Nieznajoma" Ciężki, ale dobry Dla dorosłych
Dla nastolatków naprawdę ładny z wiolonczelą w tle Romantyczny Choć pewnie nie dla.konserwatystów, bo seks przedmalzwnski np. Ale pięknie pokazane więzi rodzinne Polecam chusteczki do smarkania
@DagaKopciuszka też obejrzelim. Mężowi strasznie zależało, to obejrzałam z Nim wczoraj Kiedy budzą się demony o Escrivie. Mogę polecić, choć nie bez zastrzeżeń filmowych. Natomiast generalnie chcę by filmów było mniej w moim życiu w nowym roku, a więcej realu.
a ja własnie odkryłam, że chyba stara jestem, gdyż po wstępnych obliczeniach wyszło mi, że tez się z milorda 20 lat temu (z okładem) zaśmiewałam. w oryginale jeszcze lepszy.
a jeśli chodzi o stare filmy to ja z kolei ostatnio doznałam olśnienia, dlaczego jako młodzież nie lubiłam filmów braci Marx. bo tłumaczenie było kiepskie! ale z racji rodzaju humoru to i tak podziwiam tłumacza, który w ogóle się zgodził wziąc taką robotę a jak obejrzałam w oryginale to śmiałam się do rozpuku!
Komentarz
@mader - chodzi o film Spotlight? Jeśli tak to już teraz zagranicą zbiera wysokie noty. To, że tematyka niewygodna i niektórzy woleliby ją zamieść pod coraz bardziej wypchany dywan nie przesądza w żaden sposób o wartości filmu.
Na obejrzenie Mostu Szpiegów czekam też po to by obejrzeć ujęcia kręcone we Wrocławiu, moim rodzinnym mieście.
Jeśli chcesz obejrzeć film w którym ksiądz nie jest dobrodusznym głupkiem, ciekawe było Przeczucie, chociaż nie mam pewności czy nie pojawiły się tam jakieś herezje. I przy poziomie czepialstwa w tym wątku problemem byłoby pewnie to, że ksiądz w jakiejś scenie jest ubrany po cywilu i nie nosi sutanny
Listy do M. czy Everest? :-)
Tirex też fajny, ale jest od 12 lat.
Bardzo przyjemny
Z zapartym.tchem z mężem
"Nieznajoma"
Ciężki, ale dobry
Dla dorosłych
Dla nastolatków naprawdę ładny z wiolonczelą w tle
Romantyczny
Choć pewnie nie dla.konserwatystów, bo seks przedmalzwnski np.
Ale pięknie pokazane więzi rodzinne
Polecam chusteczki do smarkania
Zostań, jeśli kochasz
Druga "Wróć, jeśli pamiętasz"
Jeszcze lepsza
Juz kolejka koleżanek mojego syna się ustawia do pozyczania
Mężowi strasznie zależało, to obejrzałam z Nim wczoraj Kiedy budzą się demony o Escrivie.
Mogę polecić, choć nie bez zastrzeżeń filmowych. Natomiast generalnie chcę by filmów było mniej w moim życiu w nowym roku, a więcej realu.
http://www.cda.pl/video/5441196b
raczej dla kobiet
a jeśli chodzi o stare filmy to ja z kolei ostatnio doznałam olśnienia, dlaczego jako młodzież nie lubiłam filmów braci Marx. bo tłumaczenie było kiepskie! ale z racji rodzaju humoru to i tak podziwiam tłumacza, który w ogóle się zgodził wziąc taką robotę a jak obejrzałam w oryginale to śmiałam się do rozpuku!
Choć możliwe po prostu, że ani ja, ani mój mąż nie rozumiemy tak zwanego współczesnego kina.