nie cierpię horrorów ale R-point (koreański chyba, sprzed ok. 10 lat) był niezły. bez hektolitrów krwi, za to ciarki przechodzą po plecach. z innymi horrorami nie mam zbytnio porównania, bo z zasady staram się nie oglądać.
Dwójka kac Vegas też była dobra ale jedynki nie przebiła. Ja to uwielbiam komedię Rrrrr czyli kiedy jaja miały kły. Chyba z 10 razy oglądałam. Na.pamięć dialogi znam.
Ten "Pokój" mnie dobił. Bo takie rzeczy naprawdę się dzieją na świecie... No cóż, pamiętam jak nauczycielka Przygotowania do życia w rodzinie życzyła mi, żebym przestała patrzeć na świat przez różowe okulary...
Obejrzałam właśnie "Króla życia". Przyjemny. Pośmiać się można ale też zastanowić. Wszyscy pieją z zachwytu nad Więckiewiczem, fakt, dobry jest, ale moim zdaniem w tym filmie to Topa rzondzi.
Jutro oglądamy Karbalę. Muszę zobaczyć film, w którym Topa jest jeszcze lepszy.:)
ano. dobry thriller jest czasami bardziej przerażający niż niejeden horror.
ale aktualnie jestm po lekturze Czas życia i czas śmierci Remarque'a (po raz setny, masochistycznie uwielbiam tego autora) i czuje się nieco dobita. na odtrutkę oglądam stare skecze kabaretu Potem.
Karbali jeszcze nie widziałam. Książkę czytałam. trochę w amerykańskim stylu napisana ale robi wrażenie. I daje co nieco pojęcie, jakby ktos jeszcze nie wiedział, jakie "przyjemniaczki" hasają sobie teraz po Europie zachodniej
Topa fajny. się nie zapowiadał po Złotopolskich, a tu proszę
PS dobra, kajam się. widziałam kiedys ZŁotopolskich, na samym początku. wstydzę się "> za to od kilku lat nie mam telewizji, więc nie wiem czy toto się jeszcze ciągnie.
Nie, i nie zobaczy, bo nie ma sily na takie filmy. Tylko recenzje w do rzeczy czytalam. Recenzja mowi, ze malo odkrywcze, zwlaszcza jak ktos Borowskiego czytal.
Obejrzałem z soboty na niedzielę "Sicario". świetne ujęcia, fajny soundtrack tylko film zepsuty (spłaszczony, bez ładu), a szkoda. Nie wątpię, że co niektórym może się podobać
Ja dla Topy dałam się mężowi namówić na "Krew z krwi" i nie żałuję. Polski Corleone normalnie, mafia rodzinna, narkotyk i kobieta - Agata Kulesza- walcząca o swoje dzieci. Trzyma w napięciu w każdej minucie filmu normalnie i choć nie lubię takich klimatów to przyznaję, dałam się wciągnąć. Shat, mąż nie powiedział, że Topa dopiero w drugim sezonie się pojawia
Komentarz
Maria z Nazaretu - piękny, prawdziwy, ukazujący matczyne serce Maryi...
POLECAM!
http://www.filmweb.pl/film/Jestem+Gabriel-2012-640417
Pierwsza scena tylko, troszkę przytłoczyła 9 letnią Małgorzatę
Bardzo lubię to tango,które tam jest w ścieżce, a i wizualnie wygląda zachęcająco.
to w temacie filmów niekoszernych.
Chyba jeszcze dwójka jest.
I bylam na nienawistnej ósemce - jak wyżej
Jutro oglądamy Karbalę. Muszę zobaczyć film, w którym Topa jest jeszcze lepszy.:)
Dzieki za link @Elunia
ale aktualnie jestm po lekturze Czas życia i czas śmierci Remarque'a (po raz setny, masochistycznie uwielbiam tego autora) i czuje się nieco dobita. na odtrutkę oglądam stare skecze kabaretu Potem.
Czytałam też wywiad z jednym z żołnierzy przeprowadzony wiele lat po tej bitwie. Jak już było wolno. Nosz kuźwa.
Topa fajny. się nie zapowiadał po Złotopolskich, a tu proszę
PS dobra, kajam się. widziałam kiedys ZŁotopolskich, na samym początku. wstydzę się "> za to od kilku lat nie mam telewizji, więc nie wiem czy toto się jeszcze ciągnie.
Z thrillerów ostatnich podobało mi się Solace z Hopkinsem i Farrellem. Daje do myślenia.
dobra reklama eutanazji...
i tak, z każdym (prawie) filmem się coś łyka