oglądałam Małego Księcia w zeszłym tygodniu i się strasznie spłakałam moim zdaniem dla dzieci jest za smutny, moje by chyba nic z tego nie zrozumiały obraz dorosłych po prostu załamująco przerażający i jeszcze do tego dziewczynka oszukuje mamę i w zasadzie super, ok i nic się nie stało
plastycznie piękny, ale dzieciom jeszcze długo tego nie pokażę
W tym filmie jest tylko rozpacz. Nie ma żadnej nadziei. Wydaje mi się ze jest w nim teza. Bardzo niebezpieczna. Ze sytuacja skrajna determinuje najgorsze czyny. Edit.
A "Nietykalni" było w tym wątku ? "Komedia "Nietykalni" opowiada historię, która zdarzyła się naprawdę. Sparaliżowany na skutek wypadku milioner zatrudnia do pomocy i opieki młodego chłopaka z przedmieścia" Suuuuper
Plac Zbawiciela zdecydowanie nie na tę pogodę. Wczoraj obejrzałam częściowo "Chemię". Niezłe. Ale dałam radę tylko początek, gdy bohaterka się nieźle czuła...
Lubię stare, dobre klasyki jak Przeminęło z wiatrem.
Nie chcę tworzyć nowego wątku na jedno tylko pytanie, w sumie też zależy mi na obejrzeniu czegoś. W jaki sposób mogę obejrzeć dzisiejszą transmisję mszy na Jasnej Gorze? Była w telewizji Trwam, ale nie wiedziałam, że będzie mój syn, on też nie wiedział wcześniej, że wyślą kompanie honorową. Proszę, może ktoś wie jak odnaleźć, bardzo mi zależy.
Kiedyś czytałam wywiad z Krauze i on powiedział ze interesują go wlasnie sytuacje skrajne. Według niego widać w nich to jaki człowiek jest naprawdę. Ale masz racje: to ze świat jest wrogi tez wybrzmiewa mocno. Dla mnie jednak przerażające jest to w jaki sposób ci ludzie odnoszą się do siebie. Jak w małych gestach codzienności wypływa z nich gorycz i nienawiść. I kończy się on rozpaczą. Nie ma w nim nawet krzty nadziei.
"Plac Zbawiciela" widzialam ze 3razy. Dla mnie to "trujacy" film Zbyt głęboko wchodzi a to tylko film Podobnie jak filmy Larsa von triera br A najgorszy koszmar jaki widzialam pod względem rozwalenia emocji to "Porozmawiajmy o Kevinie"
A dla tych, którzy chcą się pobawić i pośmiać polecam Planetę singli. Dawni się tak nie uśmiałam w kinie. Mąż dal się namówić, bo już 2 lata nie byliśmy w kinie, a ja w ciąży chciałam na lekką komedię, poświęcił się dla mnie a okazało się, że nawet przeciwnik komedii romantycznych świetnie się bawił. Nawet mamy ochotę obejrzeć jeszcze raz... Brzuch mnie bolał ze śmiechu, a drugie pół filmu płakałam, ale jak to w ciąży, już na zwiastunach ryczałam.
Woodlawn!!!! Koniecznie, właśnie obejrzałam,można też spokojnie z młodzieżą, wręcz wskazane taki ,hmmm, american, ale i tak warto!!!!! ja na zalukaj oglądałam
Wczoraj obejrzany "McFarlan" z główną rolą Kevina Costnera (Costner jak wino... ) Szczerze polecam Historia trenera, który w wyniku pewnego potknięcia zawodowego trafia na prowincję, chwilami z lekka slumsowatą. Zaczyna pracowac z latynoską młodzieżą i próbuje zrobić z nich drużynę biegaczy Absolutnie pozytywny, wzruszyć się można, zadumać i pomyśleć nad prawdziwymi wartościami w życiu człowieka. No i na faktach. Seks: - 1, przemoc: 0.5 w skali do 10 Spokojnei dla całej rodziny. No, 3 latek za wiele nie skorzysta
A ja więcej się spodziewałam po"Synu Szawła". Nie to , że słaby ,ale wyobraziłam sobie , że mną bardziej wstrząśnie. No i te polskie "kurwy" non stop w tle .
@Weronka, film "Ojcowie i córki" taki sobie, trochę scen łóżkowych. Dla mnie taki posklejany grubą taśmą. Ogólnie potencjał w scenariuszu był ale chyba zabrakło decyzji, w którą stronę film ma iść. Reżyser chyba nie do końca był przekonany, co chce pokazać. Dla mnie szkoda czasu. Na filmwebie się podoba.
Komentarz
http://www.filmweb.pl/film/Grace+księżna+Monako-2014-651260
pasuje 100% do kryteriów @AniaD
moim zdaniem dla dzieci jest za smutny, moje by chyba nic z tego nie zrozumiały
obraz dorosłych po prostu załamująco przerażający
i jeszcze do tego dziewczynka oszukuje mamę i w zasadzie super, ok i nic się nie stało
plastycznie piękny, ale dzieciom jeszcze długo tego nie pokażę
Edit.
Wczoraj obejrzałam częściowo "Chemię". Niezłe. Ale dałam radę tylko początek, gdy bohaterka się nieźle czuła...
Lubię stare, dobre klasyki jak Przeminęło z wiatrem.
Dla mnie to "trujacy" film
Zbyt głęboko wchodzi a to tylko film
Podobnie jak filmy Larsa von triera br
A najgorszy koszmar jaki widzialam pod względem rozwalenia emocji to
"Porozmawiajmy o Kevinie"
taki ,hmmm, american, ale i tak warto!!!!!
ja na zalukaj oglądałam
Szczerze polecam
Historia trenera, który w wyniku pewnego potknięcia zawodowego trafia na prowincję, chwilami z lekka slumsowatą. Zaczyna pracowac z latynoską młodzieżą i próbuje zrobić z nich drużynę biegaczy
Absolutnie pozytywny, wzruszyć się można, zadumać i pomyśleć nad prawdziwymi wartościami w życiu człowieka.
No i na faktach.
Seks: - 1, przemoc: 0.5 w skali do 10
Spokojnei dla całej rodziny. No, 3 latek za wiele nie skorzysta
Dla mnie taki posklejany grubą taśmą. Ogólnie potencjał w scenariuszu był ale chyba zabrakło decyzji, w którą stronę film ma iść. Reżyser chyba nie do końca był przekonany, co chce pokazać. Dla mnie szkoda czasu. Na filmwebie się podoba.