Mąż! mi niedawno podsunął "Boską interwencję", o trenerze futbolu amerykańskiego w w chrześcijańskim gimnazjum. Seks 0, przemoc 0 (chyba, że liczymy co się dzieje na meczu )wartości rodzinne 10. Tak dla 12 l i w górę.
Dzięki za polecenie Moms' Night Out / Wychodne mamusiek (2014). Dziś odbieram jako film ku pokrzepieniu i zabawny niemal od początku do końca. BTW, też z Alexem Kendrickiem ;-)
"Zjawa" - nawet mnie jako faceta jakoś wybitnie nie porwał... - ciągło się to i ciągło i z minuty na minute coraz to większym hirołem dicarpio się stawał... ot taka bajeczka mocno przereklamowana... sceny batalistyczne realizmem nie grzeszą...
Jestem bardzo ciekawa "Historii Roja" choć jak dotąd czytałam same niepochlebne recenzje Obawiam się, że będzie podobnie jak z "Katyniem" - temat ważny, film potrzebny, a wykonanie...cóż.
Też uważam "Katyń" za świetny film i też ciekawa jestem "Smoleńska"... "Historię Roja też chciałabym zobaczyć. Czekam, kiedy będzie w moim prowincjonalnym kinie. Na razie "Bernadettę" wyświetlają...
"Katyń" to nie jest zły film, ale mógł być lepszy. Przeszkadzało mi że obsadzili go aktorami z polskich tasiemców i komedii romantycznych. Teraz już się od tego odchodzi, w ostatnich filmach wojennych pojawiały się świeże twarze. Poza tym postacie były bardziej papierowymi figurami niż ludźmi z krwi i kości, wygłaszały kwestie-frazesy jak na szkolnej akademii. Takie odniosłam wrażenie oglądając ten film. Ale było też kilka naprawdę mocnych scen no i zakończenie... Co do zwiastuna "Smoleńska". Od strony realizacyjnej zupełnie mi się nie podoba, gra aktorska na poziomie "Trudnych spraw":/ Poza tym uważam że zdecydowanie za wcześnie na taki film. Tylko jeszcze bardziej namąci i podzieli Polaków. Ciekawe czy będą masowe wycieczki szkolne...
Pan Holmes (Mr. Holmes) z 2015 r., angielskie klimaty Sympatyczna historia przyjaźni starszego pana i kilkuletniego chłopca Bez golizny, bluzgów, nawalanki itp., itd.
Komentarz
Mąż! mi niedawno podsunął "Boską interwencję", o trenerze futbolu amerykańskiego w w chrześcijańskim gimnazjum. Seks 0, przemoc 0 (chyba, że liczymy co się dzieje na meczu )wartości rodzinne 10. Tak dla 12 l i w górę.
Dziś odbieram jako film ku pokrzepieniu i zabawny niemal od początku do końca.
BTW, też z Alexem Kendrickiem ;-)
Znalazłaś gdzieś w internecie?
ot taka bajeczka mocno przereklamowana... sceny batalistyczne realizmem nie grzeszą...
Pojawił się też zwiastun do "Smoleńska"
http://film.onet.pl/smolensk-zwiastun-filmu/rxmrds
Nie wiem już co o tym filmie sądzić.
Co do zwiastuna "Smoleńska". Od strony realizacyjnej zupełnie mi się nie podoba, gra aktorska na poziomie "Trudnych spraw":/ Poza tym uważam że zdecydowanie za wcześnie na taki film. Tylko jeszcze bardziej namąci i podzieli Polaków. Ciekawe czy będą masowe wycieczki szkolne...
O, "szkolny" to słowo które całkiem nieźle opisuje "Katyń". No ale reżyserem był Wajda
X_X
https://pl.wikipedia.org/wiki/Lana_i_Lilly_Wachowski
Żeby życie miało smaczek, raz dziewczyna...
A nie, czekaj...
:-B
taki trochę może dla koneserów, @AniaD Tobie by się spodobał
polecam paniom raczej, nie wiem czy panowie się odnajdą...
Sympatyczna historia przyjaźni starszego pana i kilkuletniego chłopca
Bez golizny, bluzgów, nawalanki itp., itd.