Własnie obejrzałam na ALe Kino to http://www.filmweb.pl/film/Droga+krzyżowa-2014-700232 W zasadzie to powinien byc watek "jakiego filmu nie polecam " no ale moze ktos ma ochote doswiadczyc wstrząśnięcia Dobrze ze zaraz mecz to sie "oczyszcze"
"Stare dobre Seven, no możne być zbyt drastyczne, ale to dobry film" Jak już starocie, to do kompletu "Adwokat Diabła" - stary, dobry Al Pacino i młody Keanu Reeves - świetnie pokazane jak pokusa kariery/bogactwa wciąga człowieka...
Postaci w "Drodze krzyżowej" są zbyt stereotypowe i grubą kreską napisane - matka fanatyczka, ksiądz fanatyk, czarnobiało bez cienia na refleksję. I bardzo nie podobała mi się sugestia zawarta w zakończeniu
A dopiero niedawno obejrzałam Oscarowy "Pokój", bardzo dobry i przejmujacy film.
"Wychodne mamusiek" obejrzałam jeszcze w ciąży czekając na pojawienie się skurczy. I dawno już mnie tak film nie wymęczył. Nie oczekiwałam poziomu nie wiem jakiego, wiedziałam z grubsza co to jest. ale jakoś mnie zupełnie nie rozbawił. Ta amerykańska monotonia i powtarzalność, to, że każdą scenę można przewidzieć, jest jednak irytujące. Ja załuję czasu, który zmarnowałam na ten film. Bardzo za to podobał mi się film "Jiro śni o sushi" (podejrzewam, że dla niektórych może być nudny, ale dla mnie był fascynujący).
Ania, no nie mow, ze Cie nie rozbawila jazda wystrojonych matek w zasypanym okruszkami vanie, z towarzyszeniem dzieciecych piosenek z zepsutego odtwarzacza. Jakbym siebie widziala
"Wychodne mamusiek" też mnie nie zachwycił. "Jeszcze dalej niż północ" - świetny, ale dla znających francuski pewnie jeszcze lepszy. "Ugotowani" nieco dziwaczny, jak dla mnie. @Ania.D, ja czekając na skurcze oglądałam "Boso przez świat". Potem mi się śniło, że rodzę w środku dżungli. Okazało się, że tylko ta dżungla była snem Po 3 godzinach od obudzenia miałam już - nomen omen - Wojtusia w ramionach
Ok, ok. Moi sluchaja w aucie audiobookow i krusza. Malgorzata, sprobuj obejrzec. A nuz widelec? Jak normalnie nie lubie kina ewangelizacyjnego, tak to bylo strawne.choc rzeczywiscie bardzo amerykanskie. Jeszcze dalej niz polnoc baaaardzo lubie.
Komentarz
http://www.filmweb.pl/film/Droga+krzyżowa-2014-700232
W zasadzie to powinien byc watek "jakiego filmu nie polecam "
no ale moze ktos ma ochote doswiadczyc wstrząśnięcia
Dobrze ze zaraz mecz to sie "oczyszcze"
Jak już starocie, to do kompletu "Adwokat Diabła" - stary, dobry Al Pacino i młody Keanu Reeves - świetnie pokazane jak pokusa kariery/bogactwa wciąga człowieka...
Jest super.
http://www.filmweb.pl/film/Magiczne+lato-2012-651356#
A dopiero niedawno obejrzałam Oscarowy "Pokój", bardzo dobry i przejmujacy film.
Od czasu do czasu trzeba się wyśmiać.
Dla masażu przepony
@kropka, "Gwiazd naszych wina" wzruszający, ale niestety scena łóżkowa go psuje Szkoda.
Choć pewnie jest śmieszny...
Bardzo za to podobał mi się film "Jiro śni o sushi" (podejrzewam, że dla niektórych może być nudny, ale dla mnie był fascynujący).
"Jeszcze dalej niż północ" - świetny, ale dla znających francuski pewnie jeszcze lepszy.
"Ugotowani" nieco dziwaczny, jak dla mnie.
@Ania.D, ja czekając na skurcze oglądałam "Boso przez świat". Potem mi się śniło, że rodzę w środku dżungli. Okazało się, że tylko ta dżungla była snem Po 3 godzinach od obudzenia miałam już - nomen omen - Wojtusia w ramionach
Jeszcze dalej niz polnoc baaaardzo lubie.
Jak robię babeczki z mąki jaglanej to sama mam problem, żeby zjeść bez nakruszenia.