O! @Ania D. też widziałam kiedyś Jiro śni o sushi i też bardzo mi się podobał! Dla mnie niesamowicie fascynujący człowiek i to, z jaką pasją podchodził do swoich zadań - niesamowite, w ogóle inna kultura pracy, niż w Europie, czy Stanach. Też bardzo polecam.
Dla mnie fascynujące jest to, że ciągle dba o swój rozwój. Niezwykłe było np to, że wielkość sushi dostosowuje do tego, czy robi dla kobiety czy dla mężczyzny - kobieta dostaje mniejsze, by wszyscy jedli w tym samym tempie. Mówił, jak wazne jest masowanie ośmiornicy przez min 45 min - by mięso nie było twarde. Smutne - to, że praca to całe ich życie, poza pracą nie ma nic więcej.
Praktykanta obejrzałam i fajny:-) Projektantka - specyficzny film,ale ma cos w sobie. Odrobina chaosu- tez cos w sobie ma, jak ktoś lubi kostiumowe filmy to polecam.
Upnę, bo potrzebuję polecenia jakiegoś filmu na jutrzejszy rrrrrromantyczny wieczór z mężem - jedziemy bez dzieci do SPA, świętować z rozmachem zaległą 5 rocznicę :P że tak się przy okazji pochwalę
@Jukaa, daj recenzje po obejrzeniu Smietanki, bo sie szykujemy z mezem na srode
Edit: przepraszam, dojrzalam, ze to nie Smietanka towarzyska, tylko Florence.
Komentarz
Ale okruszków fakt, nie ma
Projektantka - specyficzny film,ale ma cos w sobie.
Odrobina chaosu- tez cos w sobie ma, jak ktoś lubi kostiumowe filmy to polecam.
Moim zdaniem niezły ale ciąąągnie się
http://www.filmweb.pl/Polowanie.Na.Kroliki
-film samurajski nie tylko dla mężczyzn!
Wszelkich łask z okazji drewnianych godów!