Film bardzo dobry chociaż książka genialna. Rola Ogrodnika trochę przerysowana, Seweryna całkiem ok.ale chyba najlepiej oddała osobowość Zofii pani Konieczna. Film skupia się bardziej na życiu Tomka Beksińskiego i nakręcony jest w okresie warszawskim. Mi brakuje bardzo początku . Dla mnie film ważny, zawsze ceniłam malarstwo Beksińskiego, a Tomasz uczył moje pokolenie słuchania muzyki. Pewnie u Brava będzie miał -1000 punktów bo i seks i przekleństwa i kilka prób samobójczych z czego ostatnia zakończona sukcesem.
Elunia ale bierzesz pod uwagę fakt,że to nie jest biografia? Owszem ,opowieść oparta na faktach ale właśnie tylko oparta. Dlatego powinno się ją odbierać raczej jak reportaż nakręcony z dużą dozą interpretacji reżysera.
Portret podwójny z tego co kojarzę wydany jest przez Znak, tam często są promocje i książki są po 9,90 i taniej, często jest też darmowa wysyłka, warto zaglądać, mi się udało wiele książek kupić po bardzo dobrych cenach
Co do filmów nie wiem czy już tu padło, polecam Sól ziemi Bardzo polecam
Polecam "Zaręczyny po Irlandzku" - lekki, zabawny, "Żółte cytrynki" - również ciekawa komedia z jedzeniem w tle, "Piękny umysł" - to apropos selekcji na lepszych i gorszych ludzi "Przygoda na Antarktydzie" dla całej rodziny od 5lat
Chyba nie z dziećmi ? My idziemy na Wołyń. Nie wiem, czy chcę...
Wczoraj oglądaliśmy Generała Nila. Scenę z wyrywaniem paznokci tylko słyszałam (zamknęłam oczy) a już mi było słabo. Na Wołyniu chyba bym zemdlała.....
Pamiętacie taki film był z 15lat temu w którym kobieta i facet walczą o zniesienie Kary śmierci, ona zostaje zamordowana wszystkie dowody wskazują na niego i dalej nie napisze bo zepsuje film. Kto pamięta tytuł?
Komentarz
Fajny, do przemyśleń.
Człowiek, który daje całego siebie, by inni mogli "normalnie" żyć.
Zabić księdza
https://gloria.tv/video/LGBifekBdJGW2iUNB4cX49uUJ
ale tematycznie od kilkunastu lat nie są to moje klimaty
nie odnajduję się w tym
wręcz nie mogę na to patrzeć
te obrazy krzyczą samotnością, niepokojem i brakiem nadziei
Owszem ,opowieść oparta na faktach ale właśnie tylko oparta.
Dlatego powinno się ją odbierać raczej jak reportaż nakręcony z dużą dozą interpretacji reżysera.
i mogę go odsprzedać ciut taniej
W ogóle mi nie podszedł
jest ktoś chętny?
Co do filmów nie wiem czy już tu padło, polecam Sól ziemi
Bardzo polecam
"Żółte cytrynki" - również ciekawa komedia z jedzeniem w tle,
"Piękny umysł" - to apropos selekcji na lepszych i gorszych ludzi
"Przygoda na Antarktydzie" dla całej rodziny od 5lat
Jak w końcu gnojki pójdą spać
Czyli około 23
Scenę z wyrywaniem paznokci tylko słyszałam (zamknęłam oczy) a już mi było słabo.
Na Wołyniu chyba bym zemdlała.....
@maliwiju , to ten film: http://www.filmweb.pl/Zycie.Za.Zycie
zapamiętałam, że Kevin Spacey tam grał - w ten sposób znalazłam
"Sól ziemi"baaardzo polecam. Dobry i inspirujący.