@Agnicha, oglądałam "Atlas chmur".. Nie podobał mi się ideologicznie. Jest tam kilka wątków, ogólnie o ludziach prześladowanych i prześladujących. Jest min. poruszona kwestia homoseksualistów jako grupy uciskanej. Mój sprzeciw budzi nawet nie to, że są przestawieni na równi z niewolnikami amerykańskimi lub zmodyfikowanymi kobietami niewolnicami (z przyszłości), ale to, że młody bohater (zakochany w swym młodym koledze) zostaje zdemaskowany ponieważ zaleca się do starego muzyka. Dopiero co przeżył dramat rozstania z ukochanym i nagle czuje miętę do staruszka..Film bazuje też na idei reinkarnacji.
Bylismy wczoraj z mężem na "Murze". Bajka dla dorosłych w klimatach dalekowschodnich. Bez ideologii wschodnich, wartka akcja, efekty specjalne, jest Matt Damon Prawdopodobnie nastolatkowie od pewnego wieku tez mogą zobaczyć, aczkolwiek jest to dość krwawy film, a potwory paskudne. Jest nienachalny wątek romantyczny isympatyczny wątek przyjaźni męskiej.
"Wstrząs" obejrzałam. Polecam. Salwowska pisze, że "poleca ale z dużymi zastrzeżeniami" bo... język wulgarny. Omatkoscórkom! Że ktoś taki film nakręcił w 2015 roku to dla mnie duże zaskoczenie - dwoje młodych nie śpi ze sobą przed ślubem, krzyż na każdej ścianie i w samochodzie, modlą się i odwołują do Boga. Ale język wulgarny jest? Jest. To i zastrzeżenia muszą być
Ale film nie o tym przecież, tylko o brutalnym sporcie. I do tego na faktach! Mi się podobał.
O tak! Nie wiem, czy to ja polecałam, czy jeszcze ktoś przede mną, ale film bardzo dobry.
Mam tylko jedno maleńkie zastrzeżenie - Ophra Winfrey moim zdaniem zbyt gwiazdorska do tej roli. Choć fakt, zagrała świetnie. Ale Foresta Whitakera nie pobiła. Ale jego trudno pokonać
Zapisuję sobie te, które ktoś tu poleca i w wolnej chwili oglądam. Problem się robi, jak za dużo filmów zapiszę, bo potem mi się zaległości robią. A jak jeszcze równocześnie trzy seriale oglądamy, to już całkiem masakra
W Kamedrynerze wkurzyła mnie tylko nachalna propaganda pro-Obama pod koniec filmu. Niby zrozumiałe, ale reżyser trochę przesadził. Mimo to film wzruszający i ciekawy, warto obejrzeć
Ostatni król Szkocji (2006) obejrzałam, choć chwilami odwracałam wzrok. Dużo naturalistycznie pokazanych scen okrucieństwa. Ale film wart obejrzenia, dla ludzi o silnych nerwach. O tym, jak demoralizuje władza.
Opis nie jest zachęcający, ale przeczytajcie recenzję i komentarze.
Film bardzo poruszający i taki trochę ku przestrodze. Wg mnie, to anatomia zdrady, albo wręcz każdego innego grzechu. Skłania do przemyśleń i chyba nie jest oczywisty. Jestem ciekawa, co o nim napiszecie.
Bardzo mi się podoba serial Wiktoria , można oglądać na tvp, tylko trzeba uważać, bo pojawiające się odcinki można oglądać do chyba 2 tyg od emisji. Przy okazji powtórzyłam sobie biografię królowej Wiktorii, ciekawa jestem jak pokażą jej porody. Pamiętam, że kiedyś jej 9 dzieci mnie szokowało, ale forum zmienia ludzi....
Amerykanska Sielanka podobno ksiazka robi lepszy efekt niz film Dla film mocny Jak to napisal jeden recezent "Dziecko sprzeniewierza wszystkie wpajane mu wartosci"
Na Balerinę wybieram się w weekend z moimi córkami, za to wczoraj byłam na "La La Land". Do połowy film wydawał mi się nieco dziwaczny, ale potem się rozkręcił, a nawet mnie wzruszył. Muzyka piękna, a przesłanie daje do myślenia. polecam.
Komentarz
niespieszne, do obejrzenia )
Salwowska pisze, że "poleca ale z dużymi zastrzeżeniami" bo... język wulgarny. Omatkoscórkom!
Że ktoś taki film nakręcił w 2015 roku to dla mnie duże zaskoczenie - dwoje młodych nie śpi ze sobą przed ślubem, krzyż na każdej ścianie i w samochodzie, modlą się i odwołują do Boga. Ale język wulgarny jest? Jest. To i zastrzeżenia muszą być
Ale film nie o tym przecież, tylko o brutalnym sporcie. I do tego na faktach!
Mi się podobał.
Mam tylko jedno maleńkie zastrzeżenie - Ophra Winfrey moim zdaniem zbyt gwiazdorska do tej roli. Choć fakt, zagrała świetnie.
Ale Foresta Whitakera nie pobiła. Ale jego trudno pokonać
Zapisuję sobie te, które ktoś tu poleca i w wolnej chwili oglądam. Problem się robi, jak za dużo filmów zapiszę, bo potem mi się zaległości robią.
A jak jeszcze równocześnie trzy seriale oglądamy, to już całkiem masakra
O tym, jak demoralizuje władza.
Dla lubiacych muzyke. Polecam.
ale jednak polecę: Take This Waltz
http://www.filmweb.pl/film/Take+This+Waltz-2011-558338
Opis nie jest zachęcający, ale przeczytajcie recenzję i komentarze.
Film bardzo poruszający i taki trochę ku przestrodze. Wg mnie, to anatomia zdrady, albo wręcz każdego innego grzechu. Skłania do przemyśleń i chyba nie jest oczywisty. Jestem ciekawa, co o nim napiszecie.
https://gloria.tv/video/c8A2PbQKm1Qm3iWK1zkKXZ8k7
podobno ksiazka robi lepszy efekt niz film
Dla film mocny
Jak to napisal jeden recezent
"Dziecko sprzeniewierza wszystkie wpajane mu wartosci"
widział ktoś?
grają u nas w ramach ferii
warto pójść z 5 latką?
Dodatkowo taka recenzja: https://filmydladzieci.net/2016/10/18/sekretne-zycie-zwierzakow-domowych-2016/
Obejrzałam coś pierwszy raz od dawna
Warto było "Mr Church"
Piekny, wzruszający, przechlipałam...i Eddy Marphy
http://www.cda.pl/video/109648347?a=1
@Haku, polecam dla Twojej Feli
Od czasu Sida Leniwca