Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Jaki film warto obejrzeć?

17879818384106

Komentarz

• @Elunia, tez niestety już obejrzany. A może stety, bo to piękny film  No właśnie, mamy czasami wrażenie, ze wszystkie dobre filmy już widzieliśmy, coraz trudniej wygrzebać cos świeżego - większość filmów odpada przez "sceny" .

• A dźwięki muzyki?
    Podziękowali 1Ursa
  • Bardzo nam sie z mężem podobały: Czas na miłość; czy Marley i ja -w każdym jedna, dwie sceny, kompletnie niepotrzebne. 
  • Obejrzane, takie sobie.
  • Byl super☺ 
  • Dzieki za przypomnienie - byl kiedyś na liście do obejrzenia, ale o nim zapomniałam. Te filmy, których nie oglądaliśmy wcześniej sprawdzam na Imdb, w zakładce Parents guide ( chyba) , zwykle sa wiarygodni.
    Podziękowali 1wiesia
  • edytowano października 2017
    @matka6 Dzwieki muzyki oglądaliśmy.Bardzo lubimy muzyczne - bardzo nam sie podobał Lalaland. @Elunia, dopiero teraz zobaczyłam posta z ta dłuższą listą - żadnego  z tych filmów nie oglądaliśmy. Z synem można obejrzeć dużo więcej, córka jeszcze straszny dzieciuch, albo sie zawstydza albo boi. Nie chcemy przerażać ani cieszyć (edit. tzn gorszyć), wiec sprawdzamy.

• @Elunia, tez nie widzieliśmy. Wielkie dzięki, uratowałas nam kilka weekendow z negocjacjami ☺ . Jeśli cos jeszcze zapadło Ci w pamięć podpowiadaj koniecznie.
  • Faktycznie, dzięki za przypomnienie, oglądaliśmy z mężem i tez zapomniałam, ze mieliśmy obejrzeć z młodymi.
  • @Ursa, McFarland
    Podziękowali 1Ursa
  • @Gosia5 ; Dzięki, nie znamy, obejrzymy!
  • Drogie forumki, to jeszcze podpowiedzcie jakiś serial familijny. Nie mamy telewizora, tylko komp. W weekendy oglądamy filmy, a w dni robocze czasami brakuje czegoś krótszego - pol godziny, 45 minut. Super był Zorro.
  • Kto widział 'Twoj Vincent' ?- ciekawy projekt bo film jakby malowany pędzlem Van Gogha. Widzialam tylko trailer, a ze szkoly mają isc. Dla młodszych nastolatek nadaje się?
  • Ksiega Dżungli - historia znana, grafika przepiękna

Kot Bob i ja - jest morał i cudowny kot 

Podziękowali 2Ursa czekolada
  • Ursa, Domek na prerii albo wrecz Doktor Quinn. 
    Podziękowali 1Ursa
  • Jeszcze fajny jest serial Glos serca. Z dziecmi oglądaliśmy.
    Podziękowali 2Ursa Joannna
  • A mój ulubiony Przystanek Alaska nadaje się dla dzieci..?
    Podziękowali 1Ursa
  • nie za niebardzo ;) dla większych, rozpusta i...
    ale nie jest to Twin peaks, więc i tak, po uważaniu. ;)

poważnie, z córkami moimi spokojnie; wczoraj Przewaną lekcję muzyki obejrzałyśmy.
    Podziękowali 1Ursa
  • Domek na Prerii zaczęliśmy oglądać , ale corka wtedy jeszcze dość mala (7 lat) była przerażona pierwszym odcinkiem - główny bohater ma wypadek i traci prace. Musieliśmy przerwać, bo bardzo sie rozczuliła ☺ I chyba został uraz. Doktor Queen tez potem próbowaliśmy, ale tam znowu przerażały te wszystkie sprawy medyczne i znowu został uraz. No takiego mamy nadwrażliwca na stanie. Glos serca - nie znam, Księgę dżungli i Kota Boba oglądaliśmy. Kot byl super. Przystanek Alaska tez bardzo lubię, ale z tego co pamiętam, raczej dla troche starszych.

• Reggae na lodzie bez scen, z jednym niewlasciwym tekstem, tak przy koncowce bardziej. Dzieci moga nie wylapac, nastolatki juz moze. U mnie ogladali mlodsi niz 12 l, bo jeden z synow robil prezentacje o bobslejach.
    K.

A jakies filmy z Luisem de Funes?

No i kiedys byl znakomity serial kanadyjski 'Niebezpieczna zatoka'. Kto urodzony w srodku i pod koniec lat 70 powinien pamietac ;). Nie widzialam w sieci nigdzie, ale moze ktos znajdzie?

K.
  • edytowano października 2017
    Marcelina powiedział(a):
    Ursa, Domek na prerii albo wrecz Doktor Quinn. 
    Domek na prerii - TAK
    dr Quinn - trzeba uważać, moim zdaniem, wg mnie wiele "fałszywych doktryn", że tak zacytuję Brawaria... ok, też kiedyś to oglądałam i zapamiętałam tylko, że taki miły serial bez przemocy, ALE, teraz to leci znowu na vod i co jakiś czas sobie zajrzę. I czasem oczom nie wierzę, że takie rzeczy te 25 lat temu mi sączono do głowy.

Po pierwsze na porządku dziennym jest Saloon i dziwki nikogo nie dziwią - nie za bardzo wiem, jak wytłumaczyć dzieciom tak lekkie podejście do tego tematu, jakie pokazane jest w tym serialu.

Po drugie wiara Indian jest traktowana na równi z chrześcijaństwem. Czyli my wierzymy w Jezusa, a Indianie w to co mówią "duchy" i spoko, normalne, że "duchy" nigdy się nie mylą. 

Po trzecie, w jednym z odcinków (link) była wprost promocja homoseksualizmu - do miasteczka został zaproszony  Walt Whitman - poeta, który okazał się gejem. Wiele osób się bulwersowało, dr Quinn na początku też, ale potem jednak przeszła na jego stronę, zresztą za namową Sully-ego.
    Niektórzy idą zapytać pastora co na to Biblia i zamiast usłyszeć, że to grzech, dowiadują się, że nie wolno sądzić itd. - taka standardowa manipulacja.
    Podziękowali 3kluska Ursa Katia
  • A "Dzień za dniem" - pamiętacie? ciekawe, czy teraz też by mi się fajny i zdrowy wydał.

Z Michaelem Londonem była jeszcze "Autostrada do Nieba"
    Podziękowali 1Ursa
  • Ursa powiedział(a):
    Domek na Prerii zaczęliśmy oglądać , ale corka wtedy jeszcze dość mala (7 lat) była przerażona pierwszym odcinkiem - główny bohater ma wypadek i traci prace. Musieliśmy przerwać, bo bardzo sie rozczuliła ☺ I chyba został uraz. Doktor Queen tez potem próbowaliśmy, ale tam znowu przerażały te wszystkie sprawy medyczne i znowu został uraz. No takiego mamy nadwrażliwca na stanie. Glos serca - nie znam, Księgę dżungli i Kota Boba oglądaliśmy. Kot byl super. Przystanek Alaska tez bardzo lubię, ale z tego co pamiętam, raczej dla troche starszych.

"Domek..." rzeczywiście bardzo "życiowy". My - rodzice - bardzo lubimy, ale nasze dzieci też mocno przeżywają każdy odcinek. Nie poddaliśmy się po pierwszym i trochę ich sterroryzowaliśmy dwiema seriami ;) 
    Straszne rzeczy się tam dzieją, ale wg mnie ten film przekazuje bardzo wartościowe treści, więc warto.
    Podziękowali 1Ursa
  • A "Siódme niebo" może? Oglądałam jako nastolatka chętnie, wartościowy był wtedy,ale  czy teraz wydawałby mi się taki super (i czy jednak nie okazałoby się, że są tam nieciekawe moralnie wątki)?
    Podziękowali 2Ursa Joannna
  • Nikt tego Van Gogha nie widział :(
    Czy jest aż tak źle, że było nietaktem pytać? ;)
  • Obladi oblada :)  Jaki to byl tytul? Dzien za dniem? Lecial taki super fajny serial jak bylam mala. Syn z ZD, mial na imie Korke, corka Rebeca, rezolutna okularnica. Pamietam, ze to lecialo w sobote wieczorem i baaardzo lubilam ogladac :)
  • @Bambidu ja się wybieram, chociaż odstrasza mnie trochę polski dubbing ;) ale takiego filmu nie odpuszczę, bo to fenomen! Animacja poklatkowa z 65 tysięcy obrazów olejnych - czyste szaleństwo - i dlatego muszę to zobaczyć :D 
    Podziękowali 1Bambidu
  • Bambidu powiedział(a):
    Nikt tego Van Gogha nie widział :(
    Czy jest aż tak źle, że było nietaktem pytać? ;)
    Widziała moja znajoma dyrektorka szkoly i byla zachwycona. Chce wyslac uczniow, bo mowi, ze wrażenia niesamowite.
    Podziękowali 1Bambidu
  • Autostradę tez oglądaliśmy, byl jakiś odcinek, który musieliśmy uzupełniać komentarzem, ale ogólnie wszystkim sie podobał. Dzień za dniem uwielbiałam i szukam go od lat - niestety, bezskutecznie.Siódme niebo  - cos mi sie kojarzy, chyba kiedyś oglądałam. Dzieki za podpowiedz. Filmy z Louisem oglądaliśmy prawie wszystkie - pamiętam, ze jeden z nich troche nas negatywnie zaskoczył (Kapuśniaczek?). Niebezpiecznej zatoki nie pamiętam, tez sobie poszukam. Dzieki wielkie!
  • Cudowne lata oglądaliśmy sobie kiedyś z mężem, też na fali sentymentu. Najgorszy byl ten pierwszy odcinek, z pewną książką . Potem chyba było ok, ale już nie pamiętam, może ktoś ma świeższe wspomnienia. Niestety, raz czy drugi zawiedliśmy sie na sentymentach - np.tak, jak wcześniej ktoś już pisał o pani Doubtfire. A pamiętacie taki serial Pełna chata? Wiem, ze lubiłam, ale czy koszer?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.