To jak masz decyzję tylko na bieżący rok, to na nowy znów musisz składać wniosek w tym roku. Chyba opinia PPP może być do tego zeszłoroczna ale pewności nie ma w tej sprawie.
@mama asia to powiedz ze nie wznawiasz tu ed i tyle. Nie musisz im tlumaczyc i MOZE NIECh pomysla ze pewnie idziecie jak normalni ludzie do szkoly ;)A swoje rob skladaj dok do innej szkoly.
Przerabiamy teraz z WOSu m.in. o urzędzie prezydenta RP. Syn pyta się dlaczego Aleksander Kwasniewski był złym prezydentem? Przeczytaliśmy taki artykuł Julii Jaskólskiej:
Poza tym w moich szpargałkach znalazłam archiwalną ulotkę Solidarności przestrzegającą przed przyjęciem obecnej konstytucji RP (z 1997 r.) - zgadza sie wszystko co do joty.
Będą mówić pp. Zakrzewscy od szkół Salomona. To widzę, że angażują się od prawa do lewa.
Wczoraj była tam konferencja o szkołach demokratycznych - http://www.bullerbyn.pl/node/1707 w sali szkoły muzycznej, (nagłośnienie rewelacyjne w związku z tym). Dużo ludzi przyszło, widać, że ludzie szukają czegoś, nie są zadowoleni z polskiego systemu szkolnego. Idea szkół demokr. to odlot totalny, nie wiem, czy to wyjdzie z naszym prawem zdawania co roku egzaminów z podstawy programowej. Dziecko samo wybiera czego się uczy, a pracownik szkoły (nie używają terminu nauczyciel) jest tylko takim "coachem". Najbardziej bałabym się narzucania światopoglądu kadry. Taki unschooling kolektywny. Obowiązkowo 5 godzin dziennie w szkole, która jest otwarta od 9-17. Formalnie w Polsce wszyscy uczniowie mają mieć zgodę na homeschooling. Goście z Holandii mówili, że u nich jest tylko jeden egzamin w wieku16-18 lat, wymagany przez uniwersytety. Prowadzą szkołę od 6 lat dla 25 osób w wieku 5-18 lat, na tych uczniów przypada 3 pracowników. Szkoła to duży dom w lesie. Pomysł jest inicjatywą rodziców, którzy potrzebują dla swoich homescholersów towarzystwa, grupy społecznej, rodziców uważających, że dziecko powinno uczyć się w grupie dzieci "w szacunku i zaufaniu". Rodzina wielodzietna stwarza takie warunki sama z siebie, moim zdaniem.
O nie zauwazylam ze Zakrzewscy beda. Rzeczywiscie szeroki zakres` dzialalnosci gospodarczej`. Mam nadzieje ze bez szkody dla ed w efekcie koncowym. MSPANC
Będą mówić pp. Zakrzewscy od szkół Salomona. To widzę, że angażują się od prawa do lewa.
Wczoraj była tam konferencja o szkołach demokratycznych - http://www.bullerbyn.pl/node/1707 w sali szkoły muzycznej, (nagłośnienie rewelacyjne w związku z tym). Dużo ludzi przyszło, widać, że ludzie szukają czegoś, nie są zadowoleni z polskiego systemu szkolnego. Idea szkół demokr. to odlot totalny, nie wiem, czy to wyjdzie z naszym prawem zdawania co roku egzaminów z podstawy programowej. Dziecko samo wybiera czego się uczy, a pracownik szkoły (nie używają terminu nauczyciel) jest tylko takim "coachem". Najbardziej bałabym się narzucania światopoglądu kadry. Taki unschooling kolektywny. Obowiązkowo 5 godzin dziennie w szkole, która jest otwarta od 9-17. Formalnie w Polsce wszyscy uczniowie mają mieć zgodę na homeschooling. Goście z Holandii mówili, że u nich jest tylko jeden egzamin w wieku16-18 lat, wymagany przez uniwersytety. Prowadzą szkołę od 6 lat dla 25 osób w wieku 5-18 lat, na tych uczniów przypada 3 pracowników. Szkoła to duży dom w lesie. Pomysł jest inicjatywą rodziców, którzy potrzebują dla swoich homescholersów towarzystwa, grupy społecznej, rodziców uważających, że dziecko powinno uczyć się w grupie dzieci "w szacunku i zaufaniu". Rodzina wielodzietna stwarza takie warunki sama z siebie, moim zdaniem. Ciekawa jestem o czym będzie mowa na konferencji.
Rzeczywiście interesujące ) Zaczynam mieć pojęcie kim sa Zakrzewscy z Waszych opisów. A juz całkiem rozwala mnie zestawienie ich w jednej sekcji z Mieczysławem Rybą, może być wesoło )
No tak, jak uczeń w szkole powtarza klasę, to winny jest on sam lub ew. niewydolny rodzic, który dziecku za mało pomagał w domu, natomiast w ed winny jest zawsze nauczyciel...
Komentarz
Coś dziwnego się porobiło w moim wpisie.
Wnioskowałam nie podając żadnych terminów.
Syn pyta się dlaczego Aleksander Kwasniewski był złym prezydentem? Przeczytaliśmy taki artykuł Julii Jaskólskiej:
http://jakuccy.pl/budowniczy-iv-rp/
może Wam też się przyda
Poza tym w moich szpargałkach znalazłam archiwalną ulotkę Solidarności przestrzegającą przed przyjęciem obecnej konstytucji RP (z 1997 r.) - zgadza sie wszystko co do joty.
Wczoraj była tam konferencja o szkołach demokratycznych - http://www.bullerbyn.pl/node/1707 w sali szkoły muzycznej, (nagłośnienie rewelacyjne w związku z tym). Dużo ludzi przyszło, widać, że ludzie szukają czegoś, nie są zadowoleni z polskiego systemu szkolnego. Idea szkół demokr. to odlot totalny, nie wiem, czy to wyjdzie z naszym prawem zdawania co roku egzaminów z podstawy programowej. Dziecko samo wybiera czego się uczy, a pracownik szkoły (nie używają terminu nauczyciel) jest tylko takim "coachem". Najbardziej bałabym się narzucania światopoglądu kadry. Taki unschooling kolektywny. Obowiązkowo 5 godzin dziennie w szkole, która jest otwarta od 9-17. Formalnie w Polsce wszyscy uczniowie mają mieć zgodę na homeschooling. Goście z Holandii mówili, że u nich jest tylko jeden egzamin w wieku16-18 lat, wymagany przez uniwersytety. Prowadzą szkołę od 6 lat dla 25 osób w wieku 5-18 lat, na tych uczniów przypada 3 pracowników. Szkoła to duży dom w lesie. Pomysł jest inicjatywą rodziców, którzy potrzebują dla swoich homescholersów towarzystwa, grupy społecznej, rodziców uważających, że dziecko powinno uczyć się w grupie dzieci "w szacunku i zaufaniu". Rodzina wielodzietna stwarza takie warunki sama z siebie, moim zdaniem.
Ciekawa jestem o czym będzie mowa na konferencji.
MSPANC
pewnie było, ale muszę szybko się rozeznać - czy rocznik 2007 musi już iść do I kasy? czy może jeszcze do zerówki?
Dzienx
katarzyna s. - a legalenie? czy to samowola obywatelska?
Niby żart, ale w kontekście ostatnich wydarzeń dosyć gorzki.