Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Homeschoolersi są the best! (2)

1616264666792

Komentarz

• Muszę zapisać syna do PPP - pójdzie do 1 klasy. Teraz jest w zerówce w ED drugi rok u Sawickich. Czy poradnia w moim mieście musi go przyjąć, czy obowiązuje rejonizacja ze względu na szkołę? Wolę się upewnić, bo dwa lata temu nasza PPP była bardzo nieprzychylna i pewnie znów coś będą kombinować. Czy lepiej od razu niepubliczna poradnia?
  • No nie kalkuluje mi sie jechac ponad 300 km po opinie. Wolę w prywatnej. Czasu zaoszczędzę. Dzieki.
  • edytowano kwietnia 2015
    .
  • edytowano maja 2015
    zdecydowaliśmy się na edukację domową od września - poniekąd dzięki Wam wszystkim :) dzięki :)
    mamy dwójkę: pierwsza klasa i zerówka (z nadzieją na przetrzymanie dwóch lat w zerówce) plus młodsze, które nie kwalifikuje się jeszcze do ED, jesteśmy w Warszawy z Bielan
    polecam się Waszej pamięci, gdy będziecie montować jakieś akcje integracyjne i edukacyjne dla dzieci
    - ciągle się zżywamy z pomysłem i zastanawiamy, jak to będzie w praktyce
    o matko!!!
  • dobrze będzie!
    My mamy pierwsze terminy tegorocznych egzaminów - Duża zaczyna w piatek.
  • Oooo my tez z Bielan od września będą 2 zerowki i 1 klasa. Musimy sie skontaktowac koniecznie:-) @krajrogalikow
  • @Aneczka08
    już kiedyś się nawet kontaktowałyśmy, ale jakoś się rozmyło, teraz będziemy bardziej swobodni życiowo - woow :)
    bardzo, bardzo chętnie Was poznamy :D
  • @Aneczka08
    a w jakiej szkole jesteście zapisani?
    my zdecydowaliśmy się na Salomona, bo tam mamy znajomych w ED
  • Napisze prv jak bede miala normalny net i wroce do domu czyli po niedzieli
  • Ppp bardzo troszczy się o dzieci (he, he). Dziecko nie może samo przyjść na badanie (bo jest za małe - moje ma 170cm) chociaż samodzielnie jeździ po całym Krakowie, ale na badanie musi przyjść z mamusią :D
  • Od poniedziałku egzaminy. Stres już mi nie straszny, bo z tego co widze spotkamy na egzaminach @Namorowa :D
  • Ano :-) W Jeleśni będziemy. A Wy?
    Marzę już o wakacjach...
  • @krajrogalikow widzę, że Ci nie napisałam priva i co gorsza zorientowałam się dopiero teraz....
  • My już po trzech egzaminach. Na razie jest bardzo dobrze, ale najgorsze przedmioty przed nami. Zdajemy w piątek i w sobotę. Za to od poniedziałku upragnione wakacje! :)
  • my też

W czwartek syn zdał ostani egzamin. Ma już chłopak wakacje.

I na egzaminie szóstoklasisty z polskiego i matematyki dosatł 95 procent, a z angielskiego 90. A miałm wrazenie że prawie nic nie robi. W kazdym razie zbyt mało nizbym oczekiwała. Co w takim razie robią dzieci w szkole, skoro syn na naukę w szóstej klasie przeznaczał może dwie godzinny dziennie?

• Zastanawiam sie nad ed najstarszego. Nie mamy czasu na granie. Rano szkoła, po południu szkoła, do tego treningi i służba prawie codzienna - nie wiem gdzie wepchać min. godzinę ćwiczeń na wiolonczeli. Gra bardzo dobrze i nie chciałabym zmarnować tego talentu.
    Młodsze dzieci jeszcze dają radę - tylko dlatego, że nie mają orkiestry i drugiego instrumentu i mniej teorii na początku.
    Może jakiś osobny wątek o szkołach muzycznych był? Właśnie dowiedziałam się, że kolejne moje dziecko dostało się do sm - a to oznacza, że już czworo od września będzie grać. Jak to wszystko spiąć?
  • @Namorowa my też w Jeleśni. Córka ma ustne godzinę przed Twoim synem. Będę czekać na Was :-h
  • Co gorsza lubią szkołę.
  • @katarzynamarta - teraz możesz zacząć ed w każdej chwili. Kiedyś z papierologią trzeba było do końca maja sie uporać.
  • Jak to jest z przedszkolakami, zerowkowiczami i pierwszoklasistami? Pytaja kiedy pojda do szkoly/zerowki/przedszklla, albo czemu nie ida? Jak starsze rodzenstwo jest w ed to rozumiem ze moze nie byc tego watku, ale jesli to pierwsze dziecko ktore zostaje w domu?
    No wiecie koledzy ida, kuzyni ida, w telewizji, ksiazkach itd wszyscy chodza "dlaczego ja nie?" - pojawia sie taki temat czy nie? Albo odwrotnie jak dziecko ktore chodzi do szkly czy przedszkola pyta czemu On ( moje dziecko) nie chodzi . Spotykacie sie z tym?co mowicie?
  • @Monira my mamy 2 w muzycznej, póki co pierwsza klasa, młodzieżowa i normalna, ale ciesze się, że są w ED, bo ciężko byłoby to zorganizować.
    Franek zaczyna dzień od ćwiczeń na akordeonie, taka pobudka dla wszystkich.
    Póki co nie mamy orkiestr i drugiego instrumentu więc lajcik, ale powiem szczerze, że podziwiam te dzieci co po normalnych szkołach biegną jeszcze do muzycznej
  • W śląskim są Sawiccy, co prawda sam południowy czubeczek - Koszarawa.
    szkolamontessori.com.pl
  • @Namorowa wołam Cie! Właśnie dostałam maila, że mamy zarezerwowany noclec w Krzyżowkach i mamy zabrac śpiwory #-o Jakie tam są warunki? Osobna łazienka, dostęp do kuchni?
    W ubiegłym roku nocowaliśmy w GOKu.
    Jak spanie w śpiworze to ja nie jade [-(
  • W Krzyżówkach jest malutka szkoła, śpi się na górze. Kameralnie, cicho, jest kuchnia, łóżka piętrowe. Łazienki chyba dwie, na korytarzu - a pokoje dwa albo trzy.
    Nie chcesz to nie jedź :)
  • Nigdy nie spaliśmy w Krzyżówkach, nie wiem jakie tam są warunki :(
  • Sluchajcie a na przychylnosc publicznych nie ma co licyc? Jak to jest posylacie dzieckodo prywatnej szkoly , bo rozumiem ze Sawiccy do takich naleza, i placicie normalnie co miesiac?
    Mnie interesuja publiczne placowki w dolnoslaskim. Okolice Wroclawia lub pogranicze DS i wielkopolskiego. Leszno i okolice? Ktos z Was cos slyszal?
  • Sawiccy mają szkołę niepubliczną bezpłatną.
  • edytowano czerwca 2015
    Wtedy kiedy byłam w Krzyżówkach (10 lat temu), na piętrze było co najmniej 5 pokoi, w tym dwa dwuosobowe i jeden trzyosobowy bez łóżek piętrowych tylko z tapczanami oraz dwa 4-5 osobowe z piętrowymi
    Na parterze jeszcze 3 pokoje z łóżkami piętrowymi.
    Łazienki na korytarzu. Jeden pokój na piętrze miał swoją łazienkę.
    Warunki były dobre i nam się podobało, ale ja byłam wtedy jeszcze studentką ;)
    Była też kuchnia i jadalnia i taka większa sala - nasza świetlica oraz chyba jeszcze jakaś jedna klasa.
  • My tam nocowaliśmy teraz w lutym czy marcu, ale calymi dniami nas nie było, przychdodziliśmy zrąbani i nic za bardzo nie pamiętam. Tylko, że cicho było i wygodnie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.