Mój trzylatek ma zapalenie ucha. Pierwsze w mej matczynej karierze. Do lekarza i tak się nie dostanę. Właśnie podałam mu ibufen. Jak leczyć droga redakcjo?
A nam lekarz, który ma bardzo duże doświadczenie z uszami chorymi mówił odwrotnie, żeby udrożnić trąbkę trzeba zakropić nos tylko kroplami nic w areozolu, kropla ma spływać i wtedy działa, mieliśmy w domu właśnie nasivin w areozolu i mąż pojechał po coś w kroplach.
Magnez: np .czekoladka (gorzka ciemna) Najbogatsze źródła (zawartość magnezu w 1 kg produktu)[31]:
kakao gorzkie 16% – 4,2 g kasza gryczana – 2,2 g fasola biała – 1,7 g czekolada gorzka – 1,7 g orzechy laskowe – 1,4 g płatki owsiane – 1,3 g ciecierzyca – 1,2 g groch – 1,2 g szpinak – 0,5 g makrela, dorsz – 0,3 g ;;)
@Małgorzata32 , raczej średnio. Musialabyś mieć mocno nagrzebane w jelitach. Sugeruję wpierw spróbować diety bezmlecznej i probiotyku Kiedyś miałam takie problemy po cebuli i pokrewnych. Jak przyszło tak poszło.
Od dwóch dni mocno boli mnie nadbrzusze. Od pepka w górę. Napadowo. Tzn boli, narasta i przechdzi na krócej lub dłużej. Boli coraz mocniej aż mam łzy w oczach. I przestaje.
Na takie skurczowe/kolkowe bóle brzucha może pomóc też meteospasmyl, ale on chyba tylko na receptę i z tego co pamiętam trzeba mieć pewność, że nie ma w brzuchu żadnej niedrożności.
Nie wiem. Kurczy i mija. Nieregularnie. Raczej nie wrzody bo z okazji boreliozy pięć lat temu byłam gruntownie przeleczona antybiotykami które działają na helikobakter pyroli.
@manna w wątku neosine AleksandraB chyba o diecie bezmlecznej i bezglutenowej .My z najstarszym mieliśmy ten problem.Teraz jak dorosły znów miał zabieg.Tym razem nie odrasta.
Komentarz
I o czym one świadczą?
Tak łatwo to nie ma.... :-O
Pobierz magnez z potasem. Jakiś Aspargin tak ze 3 razy po 3 tabl.
Tylko lek, a nie suplement jakiś :-*
Najbogatsze źródła potasu
(zawartość potasu w 100 g produktu)
morele suszone – 1666 mg
figi suszone – 938 mg
awokado – 600 mg
banany – 395 mg
ziemniaki – 357 mg
seler – 320 mg
kiwi – 290 mg
pomidory – 282 mg
grejpfruty – 277 mg
Magnez: np .czekoladka (gorzka ciemna)
Najbogatsze źródła (zawartość magnezu w 1 kg produktu)[31]:
kakao gorzkie 16% – 4,2 g
kasza gryczana – 2,2 g
fasola biała – 1,7 g
czekolada gorzka – 1,7 g
orzechy laskowe – 1,4 g
płatki owsiane – 1,3 g
ciecierzyca – 1,2 g
groch – 1,2 g
szpinak – 0,5 g
makrela, dorsz – 0,3 g
;;)
Wiesz, cieszę się, że chociaż tak się mogę przydać na tym forum. ;;)
Sugeruję wpierw spróbować diety bezmlecznej i probiotyku
Kiedyś miałam takie problemy po cebuli i pokrewnych. Jak przyszło tak poszło.
Od dwóch dni mocno boli mnie nadbrzusze. Od pepka w górę.
Napadowo. Tzn boli, narasta i przechdzi na krócej lub dłużej. Boli coraz mocniej aż mam łzy w oczach. I przestaje.
a kamienie w woreczku żółciowym są?
Chyba, że to ból z tzw. nerwów.
Nospa wskazana w jednym i drugim.
I o czym one świadczą?
Teoretycznie m.in. przerost drożdży, albo grzybica jelita grubego.
http://www.janus.net.pl/grzybice candida.htm