Halena, wlasnie gadalam z kolezanka. 2 dni temu operowal jej znajomego ktoregobodeslali z kwitkoem w sweesmed i gdzies w hamburgu. Skierowali do niego. W zeszly wtorek wizyta prywatna. W nastepna srode operacja w akademi medycznej w gdansku. Zwerzenia 92 i 94%. W obie wstawl steny. Dzisaj Pan wrovil do domu.
W takim razie musze namierzyc owych migrenowcow ,bo dostalam skierowanie do poradni leczenia bolu ale nie mam mozliwosci biegac po lekarzach i czekac pol roku w kolejce bo musze byc na chodzie na codzien.
Ja też w klubie migrenowcow. Wczoraj cały dzień całą noc i dzis cały dzień. Pomaga mi imbir zalany gorącą wodą niby herbatka. Czasem pomaga położyć sie na wznak zupełnie płasko i odpocząć chwilę. Jak lekki atak to pomaga kawa. Jak mnie dopadnie ostry atak to jem bardzo lekkostrawnie np ryż na wodzie albo prawie wcale nie jem. A najbardziej pomagała dieta bez pszenicy nabiału i jaj bo na niej i długo po niej był spokój. Tylko że trudno mi sie ponownie zmobilizować do diety.
Ja też w klubie migrenowcow. Wczoraj cały dzień całą noc i dzis cały dzień. Pomaga mi imbir zalany gorącą wodą niby herbatka. Czasem pomaga położyć sie na wznak zupełnie płasko i odpocząć chwilę. Jak lekki atak to pomaga kawa. Jak mnie dopadnie ostry atak to jem bardzo lekkostrawnie np ryż na wodzie albo prawie wcale nie jem. A najbardziej pomagała dieta bez pszenicy nabiału i jaj bo na niej i długo po niej był spokój. Tylko że trudno mi sie ponownie zmobilizować do diety.
Kazda podpowiedz na wage zlota,dziekuje ! Ja z migrenami walcze od zeszlego lata wiec jestem jeszcze niezorientowwna jak sobie radzic,co moglo by pomoc po za lekami.
Młody (2 tyg) ma za jednym uszkiem okragłe zgrubienie na kości wielkości połówki małego zielonego groszku. Twarde, niebolesne, nieruchome. Takie wybrzuszenie... Panikować i biec robić usg czy poczekać do wizyty u lekarza (19.09)?
Takie małe dzieci mają węzły w bardzo różnych miejscach. Opisana lokalizacja, jak dla mnie, nie wyklucza węzła. Jest to ruchome pod skórą, czy ufiksowane w jednym miejscu (jakby przyklejone do kości)?
Jak nieruchome, to nie wygląda na węzeł chłonny. Ja bym się temu przyjrzała i jeśli wzbudzałoby mój niepokój (np. rosło), to poszłabym do lekarza niezwłocznie. Jak by nie wzbudzało niepokoju, to bym pokazała lekarzowi przy okazji umówionej wizyty.
Moka miała jako noworodek, właśnie taki wezel. Tez nie ruchomy w moim mniemaniu. Podejrzewali ze od wysypki (Ala trądzik niemowlęcy) po jakimś czasie zniknelo albo ona urosla. Zauszne wezly maja slaba ruchomość w stosunku do np tych na szyi.
Dziewczyny od migren , niewiem czy próbowałyście już ja mam taki sposób na migrenę. "Sok z dwóch cytryn, 2 łyżeczki soli kamiennej jodowanej ,zalać letnią przegotowaną wodą , dobrze zamieszać i wypić na raz" . Okropne w smaku ,ale na mnie działa idealnie.
Komentarz
A najbardziej pomagała dieta bez pszenicy nabiału i jaj bo na niej i długo po niej był spokój. Tylko że trudno mi sie ponownie zmobilizować do diety.
jakie objawy?
czy można prywatnie do takiej poradni? ja jestem w Irlandii i tutaj bede coś szukała...
@Kobieta, a możesz szerzej? Bo nie rozumiem pytania.
Ps.juz mam wizualizacje smaku ....fortrans z cytryna .