Hej 12.08 poród wywołany lekami w 16 tygodniu i czyszczenie, 12.09 okres , dzisiaj od południa duże krwawienie i ból brzucha @Katarzyna jest powód do niepokoju czy może tak być (nigdy tak nie miałam)
Nie powinno tak być. Jeśli krwawienie jest mniej obfite niż normalna miesiączka, to można obserwować i umówić się na konsultację do ginekologa. Jeśli to bardziej krwotok niż krwawienie, to sugeruję niezwłoczną wizytę na IP.
Wczoraj pierwszy raz od 10 lat jeździłam konno. Tylko 20 min jazdy m.in. klusem... a więc intensywny wysiłek dla organizmu pozbawionego regularnego sportu.
Wymeczylo mnie to.... Po godzinie zaczął się ból głowy a po trzech zimno mi było tak ze gorąca kąpiel ani gorąca kolacja ani herbata.... ani leżenie pod dwoma kołdrami mnie nie było w stanie rozgrzać. Temp. 38.5.. Dziś rano 35.4... Czuję się fatalnie
Trochę bolą mnie różne mięśnie, żadnych innych objawów
@Nika76 też miałam kiedyś tak z tym zimnem. Byłam na spinningu i kiedy wróciłam do domu nawet dwie kołdry nie były mnie w stanie ogrzać. Jakby mi ktoś kosci zamroził. Doczytałam ze to moze być wynik gwałtownego spadku glukozy we krwi na skutek wysiłku.
Też tak może być, że wirus zaatakował, a potem wysiłek fizyczny osłabił organizm i wirus miał rozmach. Nie bez powodu przy wiru sówkach trzeba odpoczywać i najlepiej wyleżeć w łóżku. Moje dzieci też gorzej reagują na chorobę jak na początku przytrafi się jakiś super wysiłek.
@kitek a Ty myślisz ze to u mnie mogło być z niedocukrzenia? Może sobie zacznę pomiary robić. .. bo mi dość często jest tak strasznie zimno. I jak mijają 4 godziny bez jedzenia to mnie telepie. ...
Jeśli masz niedobory, to nie. Ważne, żeby równocześnie suplementować wit. K2. Inna rzecz - jak masz solidne niedobory, to 3000 j. na dobę może być mało.
Bo ona ma istotny udział w przyswajaniu wapnia do kości i zębów. Przy jej niedoborze nawet dostatek wit 3 i wapnia nie zostanie przyswojony we właściwe miejsca.
@Nika76 - Od niedocukrzenia może być słabo i zimno. Można czuć zalew zimnego potu. Jednak człowiek z niezaburzonym metabolizmem cukru nie powinien doświadczać niedocukrzenia 4 godziny po posiłku, bo powinien mieć nienaruszone i sprawnie działające rezerwy glikogenu w wątrobie. Jeśli podejrzewasz, że te sensacje mogą być związane z niedocukrzeniem (hipoglikemią), to sugerowałabym zainteresować się swoim zdrowiem i pokontrolować glikemię.
Zanim odstawiłam cukier w czystej postaci robiłam sobie dobowe pomiary wg waszych wskazówek i wyszły ok..
Niemniej jednak po odstawieniu cukru całkowitym mam dziwne objawy które nie ustąpiły po nawet 9 miesiącach od ostawienia: - czesty problem z rozgrzaniem sie przed snem ( lodowate nogi i dlonie) - rozedrganie, rozbicie wewnętrzne przy przerwach w jedzeniu powyżej 4 godzin (oprócz godzin snu), zimne poty - sine a wrecz fioletowe paznokcie i usta nawet latem kiedy troche zmarzne
Komentarz
Wczoraj pierwszy raz od 10 lat jeździłam konno. Tylko 20 min jazdy m.in. klusem... a więc intensywny wysiłek dla organizmu pozbawionego regularnego sportu.
Wymeczylo mnie to.... Po godzinie zaczął się ból głowy a po trzech zimno mi było tak ze gorąca kąpiel ani gorąca kolacja ani herbata.... ani leżenie pod dwoma kołdrami mnie nie było w stanie rozgrzać. Temp. 38.5..
Dziś rano 35.4... Czuję się fatalnie
Trochę bolą mnie różne mięśnie, żadnych innych objawów
Inna rzecz - jak masz solidne niedobory, to 3000 j. na dobę może być mało.
Jednak człowiek z niezaburzonym metabolizmem cukru nie powinien doświadczać niedocukrzenia 4 godziny po posiłku, bo powinien mieć nienaruszone i sprawnie działające rezerwy glikogenu w wątrobie. Jeśli podejrzewasz, że te sensacje mogą być związane z niedocukrzeniem (hipoglikemią), to sugerowałabym zainteresować się swoim zdrowiem i pokontrolować glikemię.
A drugie - masz dostęp do soi nie GMO?
Niemniej jednak po odstawieniu cukru całkowitym mam dziwne objawy które nie ustąpiły po nawet 9 miesiącach od ostawienia:
- czesty problem z rozgrzaniem sie przed snem ( lodowate nogi i dlonie)
- rozedrganie, rozbicie wewnętrzne przy przerwach w jedzeniu powyżej 4 godzin (oprócz godzin snu), zimne poty
- sine a wrecz fioletowe paznokcie i usta nawet latem kiedy troche zmarzne
U kardiologa byłam. .. usg, ukg, holter był ok
Ale wtedy ważyłam 22 kg więcej.
Brak jakichkolwiek kontaktów z facetem to chyba aż takiego wpływu nie ma?
Jak schudłaś 22 kg, to koniecznie warto skontrolować morfologię i tarczycę.
Zwłaszcza ze przez ponad dwa lata tylko ograniczałam cukier zanim odstawiłam całkiem