@MartynaN mamy plan, żeby podjechać wieczorem na sor. Tylko jeszcze zastanawiam się czy nie lepiej w poniedziałek... Moze jest wiecej lekarzy niz w weekend? U mnie stabilnie i nic mnie mocno nie boli. Tylko jestem osłabiona i leżę cały dzień. Biorę apap bo inaczej mam 39 st. Zadzwonie spytać czy mają chirurga do konsultacji dzisiaj.
@Inka raczej chyba lepszy sor.Nie wiem jak jest u Was,w naszym szpitalu jest na sor-ze zawsze dwóch chirurgów i jeden internista. Poza tym szybciej trwa cała diagnostyka,na poczekaniu usg,rtg,badania laboratoryjne. Wszystko robione na cito. Jeden minus to zależy ile ludzi w poczekalni. Czasem mało i wszystko szybko,a czasem tłum i wtedy trzeba swoje odwiedzić.
Jak ostatnio byłem w szpitalu z Ł., to była jedyną na oddziale z zapaleniem płuc, więc mieliśmy codzienne pielgrzymki studentów uczących się i zdających na niej egzaminy. Przy sprawdzaniu wyrostka robaczkowego m.in. kazali uginać prawą nogę w stronę podbrzusza, ból powinien narastać.
W ogóle, to jak słuchałem tych studentów, to mi się słabo robiło, że ten kwiat młodzieży będzie kiedyś udawał, że nas leczy.
Siedzę sobie na sorze i jeszcze pewnie posiedze, bo spory tłok i karetki zjeżdżają... Mały w aucie z tatą, ja wychodzę na karmienia. Szkoda, ze badan krwi nie zlecaja od razu, byloby o godz szybciej...
Grodzisk Maz. Mowia ze jednak wyrostek. Od razu mam zostac. Nie mam butelek ani mleka. Mlody na piersi tylko. I nie moze byc ze mna. Na razie rycze w aucie i mysle czy isc do innego szpitala czy zostac juz tu.
Zostałam. Mleko i butelki kupione. Chirurg wyjątkowo gburowaty Czekaja z operacja do rana. Mały zachustowany u Taty, podobno już pięknie zjadł (zdrajca) Dziwny ten wyrostek. Prawie nie boli jak na zapalenie ale widac zmiany na usg. Crp teraz 230. A leukocyty spadły z 20 do 12 od piatku... Boję się tej narkozy i operacji.
Prawdopodobnie mam od 2-3 dni zapalenie kanalika łzowego, ból przy ucisku w kąciku oka, lekkie obrzmienie, czy poza ciepłymi okładami, płukaniem solą fizjologiczną, mogę coś jeszcze robić. Do okulisty mi kompletnie nie po drodze. Ile to może trwać. Jak nie dotykam to mnie nie boli.
@Katarzyna - odciagam mleko, ale na razie nie do karmienia z powodu lekarstw, ktore dostaję. Czy wystarczy jak bede odciagac mało, tak zeby nie czuc ucisku - byle nie dostac zapalenia? Nie chce teraz rozkrecac laktacji.
Odciągałabym co 3 godziny (w miarę możliwości) ale wystarczy ten pierwszy wypływ ściągnąć. Jak nie masz problemu z laktacją, to potem młodzieniec sobie sprawnie poradzi z rozkręceniem produkcji na nowo.
Dzieki. Lekarze nie sa pewni tego wyrostka. Dali mi antybiotyki i czekaja na reakcje. Malo objawow wskazuje na zapalenie.. na wszelki wypadek jestem na czczo od wczoraj, ale raczej dzis mnie kroic nie beda o ile sie nie pogorszy nagle. Malutki w domu z tatą i dzieciakami, zachustowany - podobno radzi sobie dobrze. Dziękuję bardzo za wsparcie i modlitwy.
Komentarz
Poza tym szybciej trwa cała diagnostyka,na poczekaniu usg,rtg,badania laboratoryjne. Wszystko robione na cito.
Jeden minus to zależy ile ludzi w poczekalni. Czasem mało i wszystko szybko,a czasem tłum i wtedy trzeba swoje odwiedzić.
Przy sprawdzaniu wyrostka robaczkowego m.in. kazali uginać prawą nogę w stronę podbrzusza, ból powinien narastać.
W ogóle, to jak słuchałem tych studentów, to mi się słabo robiło, że ten kwiat młodzieży będzie kiedyś udawał, że nas leczy.
Siedź cierpliwie, jutro odeśpisz, dzielna jesteś!
+
Do okulisty mi kompletnie nie po drodze.
Ile to może trwać.
Jak nie dotykam to mnie nie boli.
ja tez tydzien po ost porodzie wróciłam do szpitala bez małego. Ciężkie to było.
Malutki w domu z tatą i dzieciakami, zachustowany - podobno radzi sobie dobrze. Dziękuję bardzo za wsparcie i modlitwy.