Syn kilka dni po grypie zaczął płakać, że boli go ucho i ma zatkane. Czy jest jakaś szansa by rozładować to bez antybiotyku? Narazie zakropilam mu nos od strony ucha sulfarinolem.
Czy ktoś może mi odpowiedzieć jaki obecnie jest trend wśród lekarzy jeżeli chodzi o homocysteinę. Pani doktor mojego męża, nawiasem mówiąc wspaniała osoba, powiedziała krótko - nie badamy tego. Czyli nawet badań nie chcą zlecać. A człowiek w końcu głupieje. Dlaczego nie chcą tego badać? Ciekawe co piszą na ten temat w książkach z których uczą się lekarze na studiach. Nie mówi się o tym na studiach?
Odkąd to wiem to nie inhaluje jej przy kaszlach i infekcjach i teraz tyllo co druga kończy się uchem. Ale nie wiem ile to fart, szybkie dzialanie kroplami do nosa a ile faktycznie nie inhalowaniei.
@Pola, może chodzi o koszty, że NFZ jakoś to słabo refunduje?
Albo nie bardzi wiedzą co z tym robić dalej. U mojego taty,ktory jest po zawale wyszla wysoka homocysteina.Lekarze widzieli wynik i nic dalej z tym nikt nie robi.Nie zbija,nie kontroluje. Trzeba na wlasną rękę szukać wiadomości. Nie ma też jeszcze zbyt dużego doświadczenia,zbyt wielu badań w postepowaniu z osobami z podwyzszonym poziomem homocysteiny.
Mam problem. Nasz dwuletni syn nagle zaczął kuleć. Nie było żadnego urazu, nie upadł, nic... od rana kuleje, kolano ma jakby trochę do środka wykrzywione, ale nieznacznie..Może troszkę opuchnięte.. Ale nic co nie boli. Tylko utyka... nie wiecie co to może być? Wahamy się czy na izbę przyjęć jechać, bo weekend przed nami, ale wiem że to nie zagrożenie życia czy zdrowia.
Poltoraroczniak dwa dni goraczkowal nocami do 39.5 zbijalam raczej domowymi metodami aczkolwiek raz dalam Paracetamol bo kiepsko sie czul. Czytam sobie co kupic w razie goraczki i natknelam sie na watek o pwiklaniach po grypie. Moze powinnam cos mu jeszcze albo cos zrobic? Na pewno wirusowe to jest bo wszyscy smarkaja i kaszlą. Mlody po 1.5 doby lepiej sie czuje.
Zawsze mozna wspomagajaco dac rozgnieciona i rozpuszczona polowke rutinoscorbinu 3xdziennie, a nie dawac cukru, bialej maki i nabialu. Mysmy po Swietach chorowali-ja ewidentnie grypowo, z dreszczami,bolem miesni i wys.goraczka, mali wysoka temp.,ew kaszle/katary. Zbijalismy goraczke,jak trzeba bylo, obkladaliamy na noc czosnkiem (katary), pilnowalismy, zeby pili duzo i chyba tyle. K.
Mamy diagnozę: byliśmy wczoraj na pogotowiu, bo młody cały czas utykal. diagnoza: zwiewne zapalenie stawu biodrowego. Ortopeda powiedział że to choroba pojawiająca się koło 2 Roku życia U dzieci aktywnych ruchowo. Leczenie to leki antyzapalne Ibufen i co najważniejsze na 4,5 dni całkowite uruchomienie. Chłopiec musi leżeć, albo być noszony. W tygodniu konIecznie do kontroli w poradni .
Dziecko 2 letnie, od wtorku z gorączką max. 38,3, kaszlące (raczej mokro) i kichające. Wczoraj osłuchowo czyste, wieczorem crp 25. W oglądzie mamy - bez pogorszenia, stabilne, tylko zaglucone. Coś trzeba zadziałać więcej, oprócz standardowych sposobów ogólno-przeziębieniowych i kontroli?
Tak właśnie poradziłam. Tylko na crp nijak się nie znam, więc nie potrafiłam ocenić, co i jak. Są jakieś artykuły, które mówią o crp i różnicowaniu infekcji na wirusowe i bakteryjne? Dzięki z góry. k.
przy bakteryjnych crp jest raczej niskie, tak to 30-40. Ale spotkałam się tez z szkarlatyna crp 31. A 5 doba gorączki to bez szalu jeszcze. Nasz rekord 7 dni.
Komentarz
My cały czas inhalowaliśmy, bo zalecenie było takie, żeby rozrzedzić wydzielinę by nie zatykała przewodu.
U mojego taty,ktory jest po zawale wyszla wysoka homocysteina.Lekarze widzieli wynik i nic dalej z tym nikt nie robi.Nie zbija,nie kontroluje.
Trzeba na wlasną rękę szukać wiadomości.
Nie ma też jeszcze zbyt dużego doświadczenia,zbyt wielu badań w postepowaniu z osobami z podwyzszonym poziomem homocysteiny.
A to nie astma?
Mysmy po Swietach chorowali-ja ewidentnie grypowo, z dreszczami,bolem miesni i wys.goraczka, mali wysoka temp.,ew kaszle/katary. Zbijalismy goraczke,jak trzeba bylo, obkladaliamy na noc czosnkiem (katary), pilnowalismy, zeby pili duzo i chyba tyle.
K.
Chyba w mumii gipsowej
Coś trzeba zadziałać więcej, oprócz standardowych sposobów ogólno-przeziębieniowych i kontroli?
Są jakieś artykuły, które mówią o crp i różnicowaniu infekcji na wirusowe i bakteryjne?
Dzięki z góry.
k.