Nie wierzę w "bóle wzrostowe"! Od dzieciństwa mam rzekomo takowe. Do tej pory mam, choć nie rosnę już od wielu lat. Za to zaobserwowałam, że suplementacja d3 dobrze na nie robi.
Guza oglądał chirurg. Nazwał go guzem podczepcowym, powstał na skutek urazu (mały zaczyna chodzić przy meblach, co chwilę się gdzieś walnie). Może się pojawiać po jakimś czasie od uderzenia. Już się wchłonął.
@ola_g parówka z rumianku, najlepiej z 3 razy dziennie, mężowi tylko to pomagało, zresztą u niego pierwszy raz widziałam jak ropa po prostu cieknie z nosa mnie pomogły inhalacje sebu-dose + olejek eukaliptusowy
(ból brzucha po jedzeniu) Od 3 dni córkę boli brzuch po jedzeniu
(głównie po ciepłym obiedzie. Dosłownie jak kończy jeść mówi,
że ją boli brzuch i się kładzie wygląda na obolałą, brzuch
miękki, biegunki ani zatwardzenia brak. po godzinie półtorej przechodzi i wszystko jest ok.
Dziś po śniadaniu (ciepła
kasza z warzywami było ok, teraz po zupie mówi, że boli, i się
położyła. rok temu usg brzucha bez zmian, jak jej ten ból mija to
wszystko wraca do normy.
Mielismy takie właśnie coś @Aneczka08 Chodziłam z mlodą po lekarzach, usg robiłam itd. W końcu mąż się wkurzył, porozmawiał z nią i wymusił zeznania, że ściemnia. Bóle ustąpiły jak ręką odjął/ Pewnie chciała uwagi, żeby ktoś sie pożalił i termoforek dał/. Mam nadzieję że u Was nic poważnego.
wiesz co, tylko ona raczej nie z tych co ściemniają i lubią chorować (mam jeden taki egzemplarz co to lubi być otaczany dużą troską ale to nie ona). Poza tym ja naprawdę widzę, że ją boli.
Znajoma nastolatka od lat miała okropne problemy skórne. Z wymazu wyszło że to gronkowiec złocisty. Co proponujecie?Antybiotyki? A może dieta? Post Daniela? @Madika, polecalas jakąś mieszankę na AZS, gdzie tego szukać. Macie jakieś pomysły?
Wklejam przepis na mieszankę ziołowa do kąpieli. Pomaga na AZS, detoksykuje oczyszcza. Warto spróbować, nawet, jesli sie juz przeszło pińcset kuracji bez rezultatów.
Kąpiel ziołowa na AZS
liść orzecha włoskiego
ziele macierzanki
ziele uczepu
ziele skrzypu
kłącze tataraku
2-3 garście ziół zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie wyłączyć gaz i po 30 minutach przecedzić zioła do napełnionej wodą wanny. Brać 15 minutową kąpieli co drugi dzień. W jednej serii należy przeprowadzić 9 kąpieli, a następnie zrobić (2 tygodniową) przerwę i ewentualnie powtórzyć kurację.
Na ramieniu u mojej rocznej córeczki pojawiło się znamię, wygląda jak po ugryzieniu, jest czerwone i wypukłe na środku. Zmianę widziałam już ze 2 tygodnie temu, ale myślałam, że się uderzyła lub otarła. Nic jednak nie zeszło, a nawet jakby większe:(( Martwić się i do lekarza?
Kurcze, po dwoch dniach z 39 st C temperatura mi spadla, ale ciagle b. bolesne "krecenie" w brzuchu i wizyty w toalecie wielokrotne (czasem co kilka minut). Ma samo przejsc? Jutro powinienem wstac z lozka. Po poludniu, ale jednak.
Komentarz
Normalne to?
Edit: myslalam, ze od lyzew, ale mowi, ze juz duzo wczesniej ja bolaly.
@Mamuma - 1000 jest Ok, jeśli nie ma niedoborów. A pewnue ma, jak nigi bolą.
Guza oglądał chirurg. Nazwał go guzem podczepcowym, powstał na skutek urazu (mały zaczyna chodzić przy meblach, co chwilę się gdzieś walnie). Może się pojawiać po jakimś czasie od uderzenia. Już się wchłonął.
mnie pomogły inhalacje sebu-dose + olejek eukaliptusowy
Dziś po śniadaniu (ciepła kasza z warzywami było ok, teraz po zupie mówi, że boli, i się położyła. rok temu usg brzucha bez zmian, jak jej ten ból mija to wszystko wraca do normy.
co to może być?
rezultatów.
Kąpiel ziołowa na AZS
liść orzecha włoskiego
ziele macierzanki
ziele uczepu
ziele skrzypu
kłącze tataraku
2-3 garście ziół zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie wyłączyć gaz i po 30 minutach przecedzić zioła do napełnionej wodą wanny. Brać 15 minutową kąpieli co drugi dzień. W jednej serii należy przeprowadzić 9 kąpieli, a następnie zrobić (2 tygodniową) przerwę i ewentualnie powtórzyć kurację.
Martwić się i do lekarza?
Czy to normalne po takim czasie?