@awia - na wszelki wypadek bym się tym tętnem mie przejmowała. I tak nie masz na nie wpływu. Powinno być wyższe, ale to 120 o niczym nie świadczy. Będzie, co ma być. Mój bratanek miał na tym etapie ciąży coś ok 80 i lekarzporonieniem straszył. Dwa tygodnie później już było OK. Teraz ma prawie 6 lat.
@awia musisz spokojnie czekać, na podstawie szybkości bicia serduszka lekarze lubią rokować, ale tutaj nie ma zasady. Mojemu dziecku na usg w 7tc serduszko biło szybko a na kolejnym już cisza...I na odwrót, u znajomej serduszko biło wolno a dziecko zdrowe. Dużo spokoju Ci życzę oraz obiecuję modlitwę
dzieki dziewczyny! polknelo mi dlugi tekst ktory pisalam..w kazdym razie chcialam powiedziec ze ufam Bogu ze bedzie dobrze.A po ostatnim poronieniu maz mi powiedzial: a gdzie naszemu dziecku jest lepiej?tam jest szczesliwe.Smutek zostaje ale wiara budzi
Ja się raz wkurzylam bo miałam wrażenie ze pp tych flegaminach i mulodolwanach dziecko nigdy nie przestanie kaszlec. I podałam przez 2 dni właśnie taki przeciwkaszlowy chyba ten sinecod i w dwa dni bylo po chorobie:p nie wiem czy zadzialalo czy tylko tako fart ale chyba nie zaszkodzilo.
Ja corce inhalacje robie ale wedlug mnie jest gorzej na razie, jutro pojde osluchac, czy glebiej nie weszlo. Corka bardzo zle sie czuje, okropnie przez to marudna jest.
Cos tam sie odrywa, ale i swiszczy. Goraczke ma, a do tego bialko w jednym oku czerwone cale. Syn mial z okiem podobnie jakies 2 tyg temu przy infekcji.
Czym można się wspomóc farmakologicznie przy karmieniu? Odczuwam niedobór magnezu albo potasu, sama nie wiem, ale mam skurcze łydek i lekko mi serce kolacze. Dietę prowadzę dobrą, a jednak chyba nam to obojgu nie wystarcza.
Nebbud 2×500μg , nebudose 3×3ml i berodual 3×14kropli. I do tego mial byc sinecod 4×15 kropli, ale go nie daje. Dzis nastapil przelom, juz bez goraczki jest i lepiej sie czuje, wiec chyba zaczelo dzialac. Lekarza odpuscilam.
na butelce napisane: 6-9 lat 1/2 łyżeczki, 10-14 - 1 łyżeczka , >14 - 1,5 łyżeczki.
Ja przez pierwsze 2 dni dawałam tej 2latce 1/2 łyżeczki (2 ml), potem 1 dzień 1,5 ml i 1 dzień 1 ml... wczoraj wydawała mi się jakby otępiała, możliwe że z innego powodu... ile należy podawać?... bardzo się stresuję tym:-/..
martwię się, że jej zaszkodziły za duże dawki.....może przestać jej dawać? tylko wtedy cała ta kuracja nasza weźmie w łeb..
Czym można się wspomóc farmakologicznie przy karmieniu? Odczuwam niedobór magnezu albo potasu, sama nie wiem, ale mam skurcze łydek i lekko mi serce kolacze. Dietę prowadzę dobrą, a jednak chyba nam to obojgu nie wystarcza.
Ja miewam takie objawy przy odwodnieniu. Chirurg powiedział ze w czasie karmienia mam pić minimum 2,5 litra płynów. Wtedy objawy ustały....
Komentarz
Dzis nastapil przelom, juz bez goraczki jest i lepiej sie czuje, wiec chyba zaczelo dzialac. Lekarza odpuscilam.
Co Wam lekarz przepisał wtedy na to zapalenie gruczołu łzowego?
na butelce napisane: 6-9 lat 1/2 łyżeczki, 10-14 - 1 łyżeczka , >14 - 1,5 łyżeczki.
Ja przez pierwsze 2 dni dawałam tej 2latce 1/2 łyżeczki (2 ml), potem 1 dzień 1,5 ml i 1 dzień 1 ml... wczoraj wydawała mi się jakby otępiała, możliwe że z innego powodu... ile należy podawać?... bardzo się stresuję tym:-/..
martwię się, że jej zaszkodziły za duże dawki.....może przestać jej dawać? tylko wtedy cała ta kuracja nasza weźmie w łeb..
Wtedy objawy ustały....