tylko tymi blokerami to raczej tylko blizny/znamiona smarować codziennie, trochę skóry musi nam wit D produkować - ja smaruję dzieci nie codziennie, a wręcz tylko na wakacjach/na plażę/jak wychodzimy na mega słońce.
Bloker 100? Pierwsze słyszę Ale ja jeszcze mało w życiu widziałam...
Ja tylko slyszalam jak mnie slonce uczulalo. Nie szukalam. Teraz znalazlam cos takiego, ale nie wiem jak sie to ma do oznaczen SPF. https://m.ceneo.pl/749573
@mamuma Tego nie ma w ofercie... Ale jak zobaczyłam to się zdziwiłam, bo kiedyś za górami, za lasami były 60 filtry to tak, ale 100 ...? Jak widać byłam ja niedouczona
@Katarzyna syn z silnym bólem po lewej stronie brzucha trafił w nocy na Sor ,teraz na USG narządy niby okej , ale jest 1cm płynu w otrzewnej ,co to oznacza??
A jak się syn czuje? Przeszedł mu ten ból? Wykluczono zapalenie trzustki? Płyn w otrzewnej (wodobrzusze inaczej) nie jest charakterystyczny dla jakiegoś jednego schorzenia.
Ból po kroplówce przeszedł, badania aspat alat i amylaza w normie , trzustka na USG dobrze, więc niewiem ,lekarz też nie wie co robić , zostawił go na obserwację 3 dni
Wszystko w normie crp poniżej 5 , lekarze nie mają pomysłu , jutro powtórzą usg . Czy mogłoby się coś dziać ,jeśli wyniki z krwi są w porządku? Czy uprzeć się na tomografię brzucha ,czy jest bardziej dokładna niż USG?
mnie kiedyś po 3h ostrego wiosłowania tak bolały nadgarstki i łokcie, że myślałam że oszaleję, spać nie mogłam nastepnego dnia szczęśliwie minęło. Oby u Ciebie też tak było.
@Aneczka08 ja bylam pierwszy raz na kajakach w zeszle wakacje. Wybralam taką trasę ze wioslowalismy 5h ( choc napisali ze 3h ) Mąż stwierdzil ze dobrze ze ja ją wybralam bo stanelam na wysokosci zad i nawet slowem nie zamarudzilam choc on mial juz dosc... Jak wrocilismy do domku i polozylam sie na chwile to stalo sie cos tak strasznego ze wyłam z bólu... nie bylam w stanie przesunac ręki o 1cm.. leżac w bezruchu czulam taki ogromny ból, nie do wytrzymania.
afryka i murzyni - maja czarna skore i od początku są przywyzczajeni do występowania innego promieniowania. Czerniak występuje zdecydowanie najczęściej w śród białych mieszkańców australi. trochę ten artykuł to sen wariata. Nie jestem zwolennikiem kremów z filtrem używanych non stop. Ale tez nie jestem zwolennikiem bycia murzynem i opalaniem sie jak wariat. Wszystko z rozsądkiem i wybrać dobry filtr.
sprawdźcie isana med. Naprawdę dobry skład a i jego cena nie powoduje ze masz poczucie nabicia w butelkę. Ny tez staramy sie siedzie w cieniu w godzinach najbardziej naslonecznionych. Ale są dni kiedy sie nie da i na takie okazje mamy taki krem. W tym roku używałam raz dla młodej, dla siebie jeszcze nie. Generalnie na nasza 3 osobowa rodzinę starcza nam jeden krem 200ml na sezon. A co do okolaeow to ja znam teorie ze te tanie są o tyle kiepskie, ze nie maja filtrow a przez zaciemnienie rozserzaja źrenice (ktora naturalnie sie broni pod wpływem światła i zmniejsz) i przez to są niebezpiecznie. Czyli albo dobre albo wcale. I okulary z dobrym filtrem można kupić za około 20 zl (nom rossman)
@annabe rwa barkowa? Czasem mi też się przytrafia, ból w nocy taki, że ruszyć się nie można, w dzień przechodzi ale potem jeszcze kilka nocy miałam powiedzmy dyskomfort zanim całkiem przeszło .
Komentarz
Oczywiście jak najbardziej można je stosować na blizny.
Teraz znalazlam cos takiego, ale nie wiem jak sie to ma do oznaczen SPF.
https://m.ceneo.pl/749573
Tego nie ma w ofercie... Ale jak zobaczyłam to się zdziwiłam, bo kiedyś za górami, za lasami były 60 filtry to tak, ale 100 ...? Jak widać byłam ja niedouczona
osobiscie polecam Avène 50+
Płyn w otrzewnej (wodobrzusze inaczej) nie jest charakterystyczny dla jakiegoś jednego schorzenia.
Jak wrocilismy do domku i polozylam sie na chwile to stalo sie cos tak strasznego ze wyłam z bólu... nie bylam w stanie przesunac ręki o 1cm.. leżac w bezruchu czulam taki ogromny ból, nie do wytrzymania.
Rano jak ręką odjął
http://www.polishclub.org/2015/06/12/dr-jerzy-jaskowski-opalanie-reklama-strachu/