@mamlu, jeszcze ten czynnik bym zrobiła. Ale generalnie, warto się przejść po skierowanie do hematologa. Czasem powyższe wyjdą ok, hematolog da jeszcze zlecenie na parę innych bajerów (też z krwi) i się dowiesz na pewno, a kasy tyle nie wysypiesz.
Mojego malucha pogryzly komary (chyba), ma male jakby pryszcze z ropa, zaognione. Zdezynfekowac jakos to, czy zostawic? Tylko jak u siostry nocowalam, to taki odczyn mial. Moze to nie komary? Ale latalo ich wtedy sporo.
Mieliśmy jechać z J. w piątek na cystoskopię, dziś odebrałam wynik posiewu - bakteria Znów trzeba przesunąć termin zabiegu. Poprzednio odwoływaliśmy, bo był przeziębiony...
No wlasnie najpierw myslalam ze cos ugryzlo ale minal tydzien i bez zmian. A prostopadle na dolnej powiece jeczmien ktory dzis jakby pekl bo cos bialego wyszlo.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na odklejenie napletka? Nasz syn ma jeszcze cześciowo przyklejony i niestety na penisie pojawiła się zgrubienie z płynem. Chirurg kazał odciągać żeby nie powstał tan stan zapalny ale rezultatów nie widać.
@Megan, ale chirurg kobieta, czy facet? Zgrubienie z płynem, czy mastką? Cokolwiek się napletek odsłania, czy ani-ani? Jak chcesz, to na priv dawaj, k.
ma ktoś do czynienie z uczuleniem na pszczoły? Co stosujecie? Mojego syna użądliła pszczoła dwa dni temu w rękę i ma strasznie spuchniętą. Nie działa serwatka, zsiadłe mleko ani fenistil. Wapno też daję- wczoraj wypił 4- nie wiem czy można dać więcej.
Chyba się poparzyłam w rękę takim środkiem do grillu i rusztow.. Czyli orzypalenizny... Jest świetny ale zapomniałam rękawice założyć.. Nie bolało tylko mrówi trochę..zaraz pukalam i płukałam... I białkiem trochę mnie ta ręka sadzi palonym.. Będę żyć,,?
Ja mam uczulenie na jad i jak mnie coś użadli, to niestety jest słabo, ręka puchnie, boli i ciągnie sie to z tydzień, dwa. Łykam wapno, smaruję czym sie da, kiedyś kupiłam nawet jakiś mocniejszy srodek w tabletkach, ale jak przeczytałam uboczne to w końcu nie wzięłam. I tak dobrze, ze "tylko" dłoń np. wygląda jak nadmuchana, a nie mam jakiegoś wstrząsu. A np. mojego M. przedwczoraj użądlił szerszeń, podobno od razu wyssał sobie jad z dziury po ządle, az poszła krew i dziś troche go oczywiscie boli, ale opuchnizny nie ma.
Moja 6latka ma czerwone oczy ale nie na galce tylko powieki tam gdzie dorosle kobiety rysuja kreske i przy rzesach pojawia jej sie takie biale cos co wyglada jak lupiez Co to moze byc?
Taka plama na powiece.jak odparzenie.swedzace.przykladam sobie czarna herbate i smaruje linomagiem ale nie znika. Tzn po trzech, czterech tygodniach zniknelo z jednej powieki to teraz jest na drugiej
Gdzieś tak koło 19. Kajtek skoczył z blatu i fatalnie zdarł z piszczeli kawał naskórka i może co więcej, tak rana na 5-6 cm długa, pół cm, szeroka i podobnie głeboka, taki równy rowek wydarł. Zalałam woda utleniona i zalepiliśmy dużym plastrem, nie krwawiło strasznie, do tej pory plaster nawet sie krwia nie przebarwił, co dalej droga redakcjo? odkleić, nie odklejać?
Komentarz
Znów trzeba przesunąć termin zabiegu. Poprzednio odwoływaliśmy, bo był przeziębiony...
Zapomniałam jak się to łyka w takim duecie. Pamięta ktoś?
A mam nadzieje ze ten Ketonal tez mi na oko pomoze dotrwać do wizyty lekarskiej
to zdjecie akurat z internetu ale wyglada tak samo. Gradowka? Cons tym zrobic?
raczej gradówka,
wizyta u okulisty raczej
okłady z ciepłego rumianku nie zaszkodzą
Zgrubienie z płynem, czy mastką?
Cokolwiek się napletek odsłania, czy ani-ani?
Jak chcesz, to na priv dawaj,
k.
Co to moze byc?
Czy to rak?
@asiao mspanc