Pierwszy, którego nie zdjął natentychmiast, już dwie godziny na miejscu. Myślisz, że warto o te żelowe jeszcze dziś zawalczyć? zaraz mąż po córki do kolejki jedzie, może jeszcze jaka apteka nie śpi?
Dopadło mnie okropne zapalenie krtani. Nos zakatarzony, gorączka, ledwo mówię (kiedy muszę). Od lekarza dostałam coś wykrztuśnego i naproxen, mam w domu islę, strepsils, sól emską, szałwię, krople do nosa, robię sobie inhalację nad garnkiem, piję hektolitry herbaty z miodem. Ból gardła jest taki, że w gorszych chwilach mam łzy w oczach przy przełykaniu śliny, budzę się z bólu. Czy jest jakiś sposób na ból gardła? Olej z wiesiołka nie pomaga, płukanki nie pomagają, tantum verde również. I pytanie nr 2 - w piątek muszę być już w pracy, w czwartek muszę być zdolna do pracy w domu (że nie wspomnę o tym, że rodzina i dom cierpią na tej mojej chorobie równie mocno, jak ja a z prania nie odkopię się do BN ) - czy jest coś, co przyspiesza leczenie takiego zapalenia? Leżenie, wygrzewanie? Kompresy, szale? Czy odwrotnie: spanie w chłodnym (ból gardła się wtedy nasila, obawiam się, że nie wytrzymam, ale jeśli ma pomóc...) Ostatnie zapalenie krtani nie było tak silne, inne przechodziłam aż miałam zapalenie tchawicy, no generalnie zawsze "jakoś to było" a teraz terminy gonią, no nie mogę (nie mogę!) być chora... A może jest jakiś lek, który jeszcze można włączyć? Probiotyk? Ma to sens?
(niech mnie ktoś pocieszy, że to w ogóle można wyleczyć w 2, 3 dni... )
od czwartku katar, gardło, zatkany nos, dziś już przez dzień lepiej, mogę oddychać, ale złapał mnie mokry kaszel, właściwie bierze się stąd że coś drapie w gardle i muszę odkaszlnąć i kaszleć, co chwilę, czym to nasmarować?
Corke bardzo dzis bolala glowa, az zwymiotowala, potem prawie caly dzien przespala, teraz mowi, ze bola ja skronie i oczy. Po jedzeniu i piciu nie wymiotowala, wiec to raczej nie zoladkowe. Po Nurofenie z glowa troche lepiej. Corka ma 7 lat. Martwic sie, czy to raczej normalne?
Boli mnie każdy kawałek ciała ale w tej chwili najbardziej głową. Czy mogę przy karmieniu ibuprom zatoki? Mam obrzekniete nosogsrdziel a zwykłego ibuprom się skonczyl
@mamuma - u nas u syna też bóle głowy, czasem z wymiotami.Kilka razy w miesiącu. Robiliśmy badania - krew, mocz, lamblia, glista,borelioza, okulista... - wszystko ok. Na początku października jedziemy na angiotomografię. Podejrzewam, że to może być na tle nerwowym. On jest bardzo wrażliwy. Często stres idzie u niego w parze z bólem głowy.
Tez biore pod uwage stres, ona miala podejrzenie mutyzmu wybiorczego, teraz pierwsza klasa, nowa pani (dzieci zna). Ale tez musze przebadac, bo w wakacje spadla z lawki na czolo. Wtedy nic sie nie dzialo, wiec nie bylismy u lekarza, ale roznie moze byc.
U nas była wręcz mikra - 37, 5 w porywach do 38.0 C. Wysypka była charakterystyczna. Taki rzut trzydniówki był u nas w mieście z pół roku temu - z niewysoką temp. właśnie. k.
J miał gorączkę weź, co to za gorączka, o co ci chodzi, za to upierdliwość maksymalną i koszmar niespania wcale-ani-ani-nic, po wysypce wszystko minęło!
Czy przy trzydniowce wasze dzieci też miały większe jakby rozlane czerwone plamy na twarzy? Na brzuszku ma pojedyńcze kropki, a na buzi takie placki, niektóre mają strukturę jak liszaj -nie mocno, ale go przypominają.
Co to może być? Nasza 7latka nigdy żadnej alergii skórnej nie miała. 2 dni temu na lewym policzku i właściwie lewa strona twarzy takie krostki ktore dziś zamieniły sie w szorstkie plamy. Nie umiem zdjęcia wstawiać.
Komentarz
Myślisz, że warto o te żelowe jeszcze dziś zawalczyć? zaraz mąż po córki do kolejki jedzie, może jeszcze jaka apteka nie śpi?
Czy jest jakiś sposób na ból gardła? Olej z wiesiołka nie pomaga, płukanki nie pomagają, tantum verde również.
I pytanie nr 2 - w piątek muszę być już w pracy, w czwartek muszę być zdolna do pracy w domu (że nie wspomnę o tym, że rodzina i dom cierpią na tej mojej chorobie równie mocno, jak ja a z prania nie odkopię się do BN ) - czy jest coś, co przyspiesza leczenie takiego zapalenia? Leżenie, wygrzewanie? Kompresy, szale? Czy odwrotnie: spanie w chłodnym (ból gardła się wtedy nasila, obawiam się, że nie wytrzymam, ale jeśli ma pomóc...) Ostatnie zapalenie krtani nie było tak silne, inne przechodziłam aż miałam zapalenie tchawicy, no generalnie zawsze "jakoś to było" a teraz terminy gonią, no nie mogę (nie mogę!) być chora...
A może jest jakiś lek, który jeszcze można włączyć? Probiotyk? Ma to sens?
(niech mnie ktoś pocieszy, że to w ogóle można wyleczyć w 2, 3 dni... )
zawsze pomogło
od czwartku katar, gardło, zatkany nos, dziś już przez dzień lepiej, mogę oddychać, ale złapał mnie mokry kaszel, właściwie bierze się stąd że coś drapie w gardle i muszę odkaszlnąć i kaszleć, co chwilę, czym to nasmarować?
Martwic sie, czy to raczej normalne?
W życiu!!! Żadnego Ibupromu Zatoki- przecież on zawiera pseudoefedrynę!!!
Jak masz to miejscowo krople sterydowe...
Robiliśmy badania - krew, mocz, lamblia, glista,borelioza, okulista... - wszystko ok.
Na początku października jedziemy na angiotomografię.
Podejrzewam, że to może być na tle nerwowym. On jest bardzo wrażliwy. Często stres idzie u niego w parze z bólem głowy.
Taki rzut trzydniówki był u nas w mieście z pół roku temu - z niewysoką temp. właśnie.
k.
I co pije?
Nasza 7latka nigdy żadnej alergii skórnej nie miała.
2 dni temu na lewym policzku i właściwie lewa strona twarzy takie krostki ktore dziś zamieniły sie w szorstkie plamy.
Nie umiem zdjęcia wstawiać.
Najprawdopodobniej od swego zwierzaka sobie "grzyba" dostal
Nic nie pomaga clotrimazol.
Udało mi się zarejestrować do lekarza .
Plamy nie znikają i pojawiła się obwódka wokól plam.