Wspomorzecie? Zbagatelizowałam katar wirusowy, nie oszczędzałam się za
bardzo i po tygodniu przeszedł w zielone, żółte gęste gilony. Z lekkim
bólem głowy i chyba zatok (nie wiem to pierwszy raz w życiu) przy
zmianie pozycji. Jak nie jem czosnku, to wyczuwam delikatny dyskomfort w gardle przy przełykaniu. Gilonów codziennie mniej: robię płukanki sinus rinse + czyszczę nos areozolem. Ale coraz więcej bolesnych obszarów głowy. Czy mam szanse to bez antybola przeżyć? Co mogę jeszcze zrobić domowo? Karmię 10mczniaka z piersi (z butli nie umie). W czw. mam dentystę (i rozgrzebany ząb)... chyba bez szans na wyzdrowienie?
@wiesia mi takie stany przechodzą po mocnym wygrzaniu zatok przy szybie kominkowej, osłaniam czymś oczy i jak najbardziej się zbliżam i nagrzewam, przy tym jak są chore zatoki, to az czuć jak pulsują i coś się tam dzieje, a potem jest ulga. Czasami do wyleczenia wystarczało ze 2 razy dobrze wygrzać.
@Zuzapola dzięki! Kominka nie mam, ale jak @Katarzyna radzi poszukam mocnej lampy. @ola_g a ibuprofen coś pomoże w sensie na wyleczenie? Na razie czuję tylko dyskomfort (niewielki ból, tylko przy zmianie pozycji).
@ola_g, dziękuję! Wziełam o 0:00 200mg (+ okłady z gorącej soli, bo lampy nie było na tyle mocnej), nad ranem czułam się O WIELE lepiej. Jak długo stosować ten ibuprofen? Do ustąpienia (najgorszego) kataru? Zakładam, że teraz biorę 3x 200mg: 0:00, 8:00, 16:00.
Mam zlecone badania krwi, moczu, tarczyca, próba wątrobowa, wit-D, duuużo tego. Chciałam się zdiagnozować popołogowo (np. ginekolog mógłby obejrzeć za tydz. w czw). Robić (biorąc ibuprofen)? czy poczekać na pełne wyzdrowienie, jednocześnie może tego akurat ten lekarz (ufam mu) nie zobaczyć?
@olgal chodzi o erytrocyty, leukocyty są ok, ciężar właściwy z tego co pamiętam odrobinę przekroczony w górę (nie mam wyników przy sobie, zostały w przychodni) i ciała ketonowe 1,5, reszta wyników ok.
Kurcze ja też nerwice chyba... Przed wakacjami miałam takie objawy jak poty gorąco ale to tylko przed wyjściem dziewczyn do przedszkola, przy pośpiechu.. Potem luz... W wakacje zupełnie. Ok było.. Ale teraz przy tych nerwach i spieszę ich a także dorastania chłopaków to i poty i klucia z lewej i przyspieszone bicie serca.. Jak chwyci to boli strasznie... Słabo sobie radzę z ogarnianiem rzeczywistości ostatnio. Tzn. Jest zrobione co ma być najczęściej w wersji min. ale coraz częściej myślę że skończę w Świeciu.. Ciągle ktoś wyje.. A ja ciagle się dre.. Z resztą nie tylko ja..
Tez miewam takie kłucia przy stresach(nie na codzień na szczęscie). Jakieś dwadzieścia lat już..czasem trudno się oddycha... ale to mija. Neospasminka i do przodu...
@kuria domowa mój najstarszy miał kiedyś tak bardzo porządnie podbite oko, całe fioletowe, spuchnięte. Siniak zmieniał kolory i w końcu zniknął, ale pozostało zgrubienie Masowaliśmy mu to dobra kilka tygodni zanim znikło. Nie wiem tylko czy to to samo
@MAFJa Podobne objawy ja mam. Ziółka nie pomagają. Wypiłam już z 4 buteleczki Nervosolu i nic nie pomaga. Ginekologiczne wszystko dobrze. Właśnie pęcherz mnie boli to już się wyjaśniło wyskie Ob. Ma zamiar powtórzyć wyniki za jakieś 2 tygodnie.
A ta herbatka to na zapasy też czy tylko bieżące poziomy? Czekam aż zakwas z buraków mi się zrobi, poprzedni musiałam wyrzucić. Dodam, że karmię piersią i zatwardzenia u dziecka wolałabym uniknąć.
Mam w domu ferrum lek 100mg. Ale boję się spróbować ze wzgledu na małą. Czy taki niski poziom ferrytyny może na coś wpływać negatywnie? Bo morfologia bardzo ładna.
@Agnicha poprzednie były kilka lat temu. Wtedy sprawdzałam tarczycę. Wszystko było ok. Ale w ciąży z W. urodzonej w listopadzie zeszłego roku miałam cały czas niską hemoglobinę, może wtedy się zapasy zużyły. Ale teraz zrobię ponownie komplet tarczycowy. Dzięki.
Komentarz
Jak nie jem czosnku, to wyczuwam delikatny dyskomfort w gardle przy przełykaniu.
Gilonów codziennie mniej: robię płukanki sinus rinse + czyszczę nos areozolem.
Ale coraz więcej bolesnych obszarów głowy.
Czy mam szanse to bez antybola przeżyć?
Co mogę jeszcze zrobić domowo?
Karmię 10mczniaka z piersi (z butli nie umie).
W czw. mam dentystę (i rozgrzebany ząb)... chyba bez szans na wyzdrowienie?
@ola_g a ibuprofen coś pomoże w sensie na wyleczenie?
Na razie czuję tylko dyskomfort (niewielki ból, tylko przy zmianie pozycji).
Pomysłów brak a on ciągle zatkany
poza tym żadnych dodatkowych objawów
Poradźcie proszę
Zakładam, że teraz biorę 3x 200mg: 0:00, 8:00, 16:00.
Mam zlecone badania krwi, moczu, tarczyca, próba wątrobowa, wit-D, duuużo tego. Chciałam się zdiagnozować popołogowo (np. ginekolog mógłby obejrzeć za tydz. w czw).
Robić (biorąc ibuprofen)? czy poczekać na pełne wyzdrowienie, jednocześnie może tego akurat ten lekarz (ufam mu) nie zobaczyć?
Coś jeszcze masz w tym moczu?
To były erytrocyty świeże czy wyługowane?
Akurat kobiet obecne erytrocyty w moczu to nie jest wynik jednoznaczny.
Nie będzie teraz ostrych dyżurów w przychodniach?
Ginekologiczne wszystko dobrze. Właśnie pęcherz mnie boli to już się wyjaśniło wyskie
Ob. Ma zamiar powtórzyć wyniki za jakieś 2 tygodnie.
Ferrytyna 10 norma 13-150
Hemoglobina za to 13.
Czy taki niski poziom ferrytyny może na coś wpływać negatywnie? Bo morfologia bardzo ładna.
Ale teraz zrobię ponownie komplet tarczycowy. Dzięki.