Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Czy jest na sali lekarz?

1199200202204205370

Komentarz

• Tak mam. Odkąd karmie to już miałam lepszy problem z barkiem na który specjalista mąż jednej forumki bardzo pomógł...  Postawy nie mam prawidłowej i wogole coś powinnam że sobą zrobić ale nie mam kiedy..raz byłam do fizjoterapeutki umówiona ale pochorowalam i przepadlo. Dziś trochę lepiej... 
  • @mamuma, brzmi jak febra w nosie (chyba opryszczka fachowo). Nie krwawi tez delikatnie? Herpex ładnie goi. A Wit C w dawce 1000g dziennie bardzo zmniejsza przebieg, bardzo.
    Podziękowali 1mamuma
  • Nigdy opryszczki nie mialam. Jestem zakatarzona od dluzszego czasu i teraz mi peklo jak nos sie konczy i zaczyna gorna warga. Sprobuje wit C.
  • Wygoogluj zdjęcia. Opryszczka to taki strój, bolesny, ropiejacy, trochę krwawiacy i odpadajacy po kawałku. Towarzyszy przeziebieniu. Jeśli raz wyszło, to może wracać niestety przy kolejnych przeziebieniach. Ale jestem naprawdę zaskoczona Wit C ze tak łagodzi przebieg.
    Podziękowali 1mamuma
  • Wygoogluj zdjęcia. Opryszczka to taki strup, bolesny, ropiejacy, trochę krwawiacy i odpadajacy po kawałku. Towarzyszy przeziebieniu. Jeśli raz wyszło, to może wracać niestety przy kolejnych przeziebieniach. Ale jestem naprawdę zaskoczona Wit C ze tak łagodzi przebieg.
    Podziękowali 1mamuma
  • To chyba nie jest opryszczka. Nie mam pecherzykow, tylko ranke/pekniecie ze strupem. Ale wit c mi pomagala w ciazy przy podraznieniach w nosie, wiec teraz tez sprobuje. Dziekuje.
  • Możesz też smarować maścią arnikową ( do kupienia w aptece, tylko zwykłą arnikową nie homeopatyczną), działa łagodząco. To przez długotrwały katar, z jednej strony ciągłe otarcia, uszkodzenie skóry, z drugiej bakterie.
    Podziękowali 1mamuma
  • Kajtek też tak ma, wczoraj sie denerwował, że mu "tlastelka" nie chcę pod nos przykleić. ;)
    Podziękowali 2mamuma AgaMaria
  • MAFJa rozumiem jako posiadaczka przepukliny kręgu w kręgosłupie szyjnym. Zresztą przy dyskopatii szpilki i gwoździe zdarzają się też w lędźwiowym.

To słabo. Bo bardzo się pogarsza przy robieniu rękami.
    Tzn. przy siedzeniu i pisaniu na komputerze bez pochylania jest ok, przy zwmywaniu też ok (ale śródodpoczynki), ale tak jak Ty masz pracę przy dzieciach, to marnie.

Też bym poszła do lekarza: leki, diagnostyka, może w przyszłości rehabilitacja...

Mam tu o tyle luksusowe, że nie dźwigam itp.
    Książki noszę po jednej do biblioteki i to w plecaku. Zakupy mąż albo internet. Ja to najwyżej jakąś marchewkę kupię i dwa pomidory. Albo kupuję kawałek dyni. Proszę o przekrojenie i idę po nią dwa razy.
  • edytowano października 2017
    Czy ktos wie co to za badanie, ktore w wolnym tłumaczeniu z fr brzmi przeciwciała anty- nuklearne?
    @Olgal ?
  • Przeciwciała przeciwjądrowe?
  • A cóz to z badanie?
  • Na choroby z autoagresji.
  • @Hanq a jestes w atanie zinterpretowac wynik?

• W badaniach ferrytyna wyszła mi na poziomie 10 norma 14-150, sugerowałyście żeby zrobić trójkę, mam wyniki i moim zdaniem są ok:

TSH     1,68
    [0,270- 4,200]

FT4 54.50% [ wynik 17.45, norma (12 - 22)]

FT3 51.35% [ wynik 5, norma (3.1 - 6.8)]

Na rodzinnej wynik Ferrytyny nie zrobił wrażenia, TSH jakoś wysępiłam, co do suplementacji żelaza, stwierdziła tylko "jak Pani chce" :)

Gdzie można jeszcze szukać przyczyny? Dodam, że morfologia jest dobra. 

• Wrocilam od laryngologa z kolejną receptą na augumentin ktory nie działa i zaleceniem odstawienia rocznego synka. Nic to zapalenie zatok nie mija i na nastepnej wizycie chce mi zapisać mocniejszy antybol. :( bo przy karmieniu nic wiecej nie mozna podobno.
    Tymczasem spróbuję wszystkiego. Inhalacji z sody, plukania wodą utleniona, smarowania kamfora, ogrzewania solą, witc i nie wiem co jeszcze.
    Podziękowali 1AgaMaria
  • Az tak sie niestety nie znam Malgorzata32.
  • @karolinamika ; jeśli na szali karmienie zainwestowałabym w lampę do nagrzewania specjalną.
    Podziękowali 1Milamama
  • Ee tam... Ja miałam w ciąży tragedię zatok owa... Tylko łatwiej radzić odstawienie roczniaka niż pozbycie się ciąży więc po prostu męczył się długo.. W końcu poszło... Są te zestawy do płukania zatok... Na gorąco w kieliszku pić czarny bez zmieszany z wrzątkiem często... Smarować nos i czoło najlepiej nalewka lawendowa ale może być i amol albo inne coś na sprycie.. Są te zestawy do płukania. Czasem pomaga.. O antybolu nie słyszałam by komuś pomógł... Ja jeszcze banki miałam stawiane jak zaczęło mi schodzić niżej to przynajmniej się nie rozpanoszylo w drogach oddechowych niższych i coflo do gory
    Podziękowali 2karolinamika AgaMaria
  • A promiennik ciepla moze byc? Mam taki reer.ile minut dziennie trzeba działać?
  • Ja córką naświetlałam 3, 4 razy dziennie, po około 30 min., ale to specjalną lampą, nie wiem czy promiennik może być.
  • Okulary chroniące oczy od ciepła były też, bo to musi być tak ciepło aż oczy bolą, jak się wygrzewam przy kominku, to kładę na oczy bawełniane płatki.
    Podziękowali 1karolinamika
  • Może być nawet żarówa 200W. Ważne, żeby generowało ciepło. Takie solidne ciepło. I, jak wspomniała Zuzapola, trzeba chronić oczy.
    Podziękowali 1karolinamika
  • kika0 powiedział(a):
    W badaniach ferrytyna wyszła mi na poziomie 10 norma 14-150, sugerowałyście żeby zrobić trójkę, mam wyniki i moim zdaniem są ok:

TSH     1,68
    [0,270- 4,200]

FT4 54.50% [ wynik 17.45, norma (12 - 22)]

FT3 51.35% [ wynik 5, norma (3.1 - 6.8)]

Na rodzinnej wynik Ferrytyny nie zrobił wrażenia, TSH jakoś wysępiłam, co do suplementacji żelaza, stwierdziła tylko "jak Pani chce" :)

Gdzie można jeszcze szukać przyczyny? Dodam, że morfologia jest dobra. 

@kika0 ;
    ferrytyna do suplementacji + dieta bogata w żelazo

ale koniecznie zbadaj poziom wit. B12, jeśli masz jej niedobór to żelazo nie będzie się wchłaniać
    Podziękowali 1kika0
  • Cześć dziewczyny początkiem września zaczęłam leczenie kanałowe 1 ,na drugą wizytę po dwóch tygodniach jednak nie poszłam (poronienie). Dentystka kolejną wizytę ustawiła mi na 5 grudnia ,ponoć mogę tyle chodzić z lekiem w zębie . Od mniej więcej 3 tygodni ząb reaguje na zimno , ciepło i boli przy nadgryzaniu .Dentystka nic sobie z tego nie robi twierdzi że jak nie ma dużego bólu lub opuchlizny to mogę tak chodzić . Dziś boli jakby więcej ale to może z nerwów. Miał ktoś z Was podobnie ,czy to normalne
  • edytowano października 2017
    Corka ma cos takiego na kolanie. Boli ja cale to czerwone. Na srodku czubek z ropa. To sie powieksza. Ktos wie co z tym robic? Co to moze byc?
  • Kajtek kiedyś miał taki ropień na kolanie, przycisnęłam, z ropą wylazła malutka ale rozwidlona ość :worried: potraktowałam wodą utlenioną i raz dwa się zagoiło.
    Podziękowali 1mamuma

• Udalo sie fote wstawic.

Ona nie da sie dotknac. A cos mozna przylozyc, zeby to samo peklo?
  • Nie wiem, Kajtkowi wyjęłam, jak spał.
    Podziękowali 1mamuma
  • Maść ichtiolowa może pomoc, jeśli coś w środku jest to będzie się „ obierać”
    Podziękowali 1mamuma
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.