Wczoraj mnie pobolewalo, ale zdecydowanie pogorszenie od rana. Podejrzewam jeszcze możliwość ze miałam za małe skarpetki stopki i cos mi sie przez to w nodze popsuło. Aga, doustnie nic nie wezmę. Walczę z żołądkiem i boje sie wszelkich lekarstw. Moge sie śmignąć na zastrzyk jeśli trzeba a samrowac. Bo chyba nie umrę nie ?
Aga, poguglowalam zdjęcia. Miejsce sie zgadza ale u mnie to inaczej wygląda, ja mam noge równomiernie, delikatnie opuchniętą. Nawet nie tyle noge co kawałek stopy, ale widać to tylko przy porównaniu z druga. No aż bym foty wstawila ale paznokcie mam nie zrobione . Nie mam takie kulki nigdzie. Hmmmmm. Aczkolwiek wczoraj trochę sie czułam jak na grypę. Ale wieczorem przeszło.
Jutro idę pi skierowania. Dzisaj sie przejechałam na NOP, ale tam pan nie wiedział co to..... Najgorsze jest to, ze nie moge prowadzić auta i sie zastanawiam jak jutro do pracy jechać. Bo tam w zasadzie nic nie jeździ. I mam pytanie, moja Ani lat 5, ma tak raz w dygodniu, albo raz na 2 tygodnie ze ma tako dzien atakow czkawki. Ze 3-4 ataki po 4-15minut ma. Normalne to?
Co robic z dzieckiem ktore tydzień po diagnozie pt poczatek zapalenia oskrzeli. Dostala inhalacje z berodualu syrop wykrztusny i krople do nosa. Po tygodniu kaszel i samopoczucie jest takie samo. Gorączki nie ma, kaszle mokro w dzien, czuje sie dobrze. Nie wiem czy isc jeszcze osluchac czy czekać?
Oklepuje nie chce mi sie isc no ale pojde. Juz ostatnio mnie lekarka pytala czy chce antybiotyk czy probuje bez. No to probowalam bez ale ani lepiej ani gorzej.
Jak nie gorzej to ok. Możesz zaparzyc babkę lancetowata w różnej proporcji z macierzanka i dawać małymi porcja i gorące. To na zapalenie oskrzeli odkarzajace i wykrztusne
mi ktos ostatnio polecił miodunke (inaczej płucnik) ponoć rewelacyjne na oskrzelowe sprawy. I faktycznie synowi zastosowałam i szybciej posżlo. W zielarskim sklepie za 4,50 można kupić
Pulmonolog nam zalecał inhalacje z samej soli fiz co kilka godzin, i dużo poić./To b ułatwia odkrztuszanie. Po inhalacjach oklepuję. No i leki wiadomo.
ufffffff, to nie dna. Wyniki badan ok. Bardzo mi ulżyło bo przy refluksie i dnie chyba bym mogła jeść tylko ruskie pierogi bez cebuli. Nie wiem wprawdzie co mi sie w ta nogr stało ale na szczęście przechodzi.
Czy mononukleoza jest bardzo zakaźna? W sobotę mamy jechać do znajomej co syn ma zdaignozowana mononukleozę (jeden) drugiego doagnozują. ona proponuje, że wywiezie dzieci do teściów i żeby przyjechać a ja nie wiem co robić.
Bylam dzis Srednia - nie ma juz zapalenia oskrzeli, pani doktor nas pochwalila za determinację i "wyklepanie" choroby. Najstarszej jedno ucho zaczyna byc zapalne ale. Nie bardzo. A najmlodsza ma krople z antbiotykiem do tego oka. Ale jeszcze nie wykupilam.
Za to mnie rozkłada przede mną dwie przekaszlane na sucho noce. Zawsze tak mam przy przeziebieniu. Suche gardlo powoduje mega meczacy kaszel i tak pierwsze dwa dni i dwie noce.
Komentarz
Odczepuala klocki zębami brat ja popchnął i połknęła...
ona proponuje, że wywiezie dzieci do teściów i żeby przyjechać a ja nie wiem co robić.
Srednia - nie ma juz zapalenia oskrzeli, pani doktor nas pochwalila za determinację i "wyklepanie" choroby. Najstarszej jedno ucho zaczyna byc zapalne ale. Nie bardzo. A najmlodsza ma krople z antbiotykiem do tego oka. Ale jeszcze nie wykupilam.
Za to mnie rozkłada przede mną dwie przekaszlane na sucho noce. Zawsze tak mam przy przeziebieniu. Suche gardlo powoduje mega meczacy kaszel i tak pierwsze dwa dni i dwie noce.
ja tak mam przy każdym przeziębieniu jak nie karmie i nie jestem w ciąży to neoazarina albo pectosol i już można było spać, a teraz nie bardzo moge ;/