Wrócę do mojego tematu żołądkowego. Dziś sobie zrobiłam post o wodzie i cały dzień jest OK - żadnych nieprzyjemności ze strony żołądka. Tylko to nie jest raczej długofalowe rozwiązanie
@Skatarzyna, pisałaś gdzieś, że chorowałaś 3 tygodnie. Jak to u Ciebie wyglądało? Ja już trzeci tydzień nie mogę dojść do siebie i zaczynam mieć dość. Najpierw kilka dni gorączka i fatalne samopoczucie (chwilami światłowstręt), potem kilka dni bez gorączki, ale nie miałam siły na nic, ledwie powłóczyłam nogami, potem brzydki kaszel dość długo (osłuchowo OK), a teraz znowu jakby gorzej. Jest nadzieje dla mnie czy już tak do wiosny będzie?
U mnie był giga katar. Zapalone zatoki i kaszel. Ze płuca wypluc. A najgorsze osłabienie i przespać pół dnia z obojętnością w która stronę świat się kręci i jak już bylam gotową do lekarza jechać- jak ręką odjal.
@anulaczarnula a czy próbowałaś odstawić nabiał? Tak całkowicie ? Tak mi sie jakos kojarzy ze jak za dużo infekcji zwłaszcza z zatokami to może być tez uczulenie na nabial - a może bardziej szczególnie na laktozę w ogóle.
@anulaczarnula moja muzyka tez uczulona na grzyby ,pleśnie i trawy i bardzo cierpi teraz. Kazda infekcja to masakra. Zatoki dokuczają jej okrutnie,tez jest na kolejnym antybolu.
Ale ona juz powili jest traktowana jak astmatyk za duzo tego wszystkiego w powietrzu teraz.
Czy ktoś ma dobrego ortopedę od kolan w wwie? Znajomemu każą leżeć już 8 tydzien w domu bo ma zapalenie stawu kolanowego, nic nie jest lepiej to jakąś paranoja, zaraz chłopa z pracy zwolnią, ja się nie znam ale żeby nawet w ortezie chodzić do pracy nie mogł?
ponoc staw kolanowy w kiepskim stanie (chyba miała operację albo uraz ileś lat temu) nawet do wymiany (ale nikt tego nie proponuje) facet 42 lata.
Czy orientuje się ktoś czy sporo podwyższony wskaźnik we krwi u dziecka CK kineza kreatynowa może być spowodowana przeziebiebiem w trakcie badania?
Duże dziecko? Bywa,że po jakimiś wysiłku fizycznym,treningu wzrasta poziom ck. A w czasie choroby w ogóle raczej się nie powinno badań robić bo nieraz to właśnie tylko niepotrzebny stres.
Jeśli tam były większe pasożyty np glisty to strawią się i wchłoną mogąc prowadzić do zatrucia toksynami. Dr O kładł nacisk na wypróżnienie najpóżniej do południa po wieczornej dawce leku. Kazał pić laktulozę a jak się nie uda to lewatywa. Może czopek glicerynowy pomoże?
Z objawów wygląda na to, że moje dzieci mogą mieć różyczkę. Co daj Boże! Od 2 dni skarżą się na gardło, powiększone węzły chłonne na szyi, mają zapalenie spojówek, jęczą, że boli głowa i stawy. A dziś dwoje ma gustowny rzucik na twarzach i tułowiach, trzeciej coś się na twarzy zaczyna, a czwarty jeszcze nie wstał, to nie widziałam. Gdyby nie fakt, że wskutek masowych szczepień ponoć różyczka nie występuje, to bym miała pewność, że to różyczka, a tak, to się zastanawiam. Może lokalni medycy coś mi podpowiedzą - różyczka, czy inna franca?
Aktualizacja: trzecia jest obsypana całkiem tak, jak najmłodsza dwójka, a czwartemu coś zaczyna wyłazić na twarzy i klacie. Poza dwoma najstarszymi, co w wieku przedszkolnym przechodzili coś, co wyglądało na różyczkę (lekarka nie miała pewności), z młodszej piątki tylko siedmiolatka nie ma charakterystycznych objawów, ale za to ma niecharakterystyczne - marudna jest i płaczliwa od rana. Ktoś chce przyjechać i spróbować się poczęstować?
Czy orientuje się ktoś czy sporo podwyższony wskaźnik we krwi u dziecka CK kineza kreatynowa może być spowodowana przeziebiebiem w trakcie badania?
Duże dziecko? Bywa,że po jakimiś wysiłku fizycznym,treningu wzrasta poziom ck. A w czasie choroby w ogóle raczej się nie powinno badań robić bo nieraz to właśnie tylko niepotrzebny stres.
8 lat., nie było wysiłku, badanie w czasie przeziębienia bo lekarz na cito robił kilka badań i prosto z pod gabinetu nas wysłał, czyli myślisz, że choroba może mieć wpływ.
U nas te same objawy tylko bez rzucika. Dwulatek ma co prawda czerwoną krostkowa plamę na twarzy, ale taka 2x2 cm.
U nas początkowo też było bez rzuciku. Jeszcze może się u Twoich rzucik pojawić. Wczoraj Ede właśnie miał na Twarzy taką pojedynczą czerwoną plamkę, a dziś rano obudził się cały zsypany. Kontrola innych dzieci wykazała, że u nich podobnie - też się od rana pojawiają wykwity.
@edytam - i jak, są kropki? Moja czwórka nakrapianych nadal czuje się niezdrowo. Najgorzej jedenastolatek. Trzeci dzień leży w łóżku. Młodsi się ogarnęli, choć na zdrowych nie wyglądają. Danucha, to już nawet kropek nie ma. Tylko humor paskudny jej pozostał.
No właśnie kropek nie mają. Katary, ból gardła, węzły chłonne, spojówki, stan podgorączkowy i ogólne złe samopoczucie, dwulatek raz na ból nogi innym razem ręki się skarży. Mnie też ścięło, ja dodatkowo mam prawie bezgłos. @Katarzyna
Komentarz
Steryd donosowo bierzesz? Alergikiem jesteś?
Kazda infekcja to masakra. Zatoki dokuczają jej okrutnie,tez jest na kolejnym antybolu.
Ale ona juz powili jest traktowana jak astmatyk za duzo tego wszystkiego w powietrzu teraz.
Krzysztofowi najlepiej lekkie zupy jatrzynowe pasują- wśtrpobowiec z szaloną bilirubina
.
ponoc staw kolanowy w kiepskim stanie (chyba miała operację albo uraz ileś lat temu) nawet do wymiany (ale nikt tego nie proponuje) facet 42 lata.
Chciałby z kims skonsultowac co robić
A w czasie choroby w ogóle raczej się nie powinno badań robić bo nieraz to właśnie tylko niepotrzebny stres.
Od 2 dni skarżą się na gardło, powiększone węzły chłonne na szyi, mają zapalenie spojówek, jęczą, że boli głowa i stawy. A dziś dwoje ma gustowny rzucik na twarzach i tułowiach, trzeciej coś się na twarzy zaczyna, a czwarty jeszcze nie wstał, to nie widziałam.
Gdyby nie fakt, że wskutek masowych szczepień ponoć różyczka nie występuje, to bym miała pewność, że to różyczka, a tak, to się zastanawiam. Może lokalni medycy coś mi podpowiedzą - różyczka, czy inna franca?
Ktoś chce przyjechać i spróbować się poczęstować?
Moja czwórka nakrapianych nadal czuje się niezdrowo. Najgorzej jedenastolatek. Trzeci dzień leży w łóżku. Młodsi się ogarnęli, choć na zdrowych nie wyglądają. Danucha, to już nawet kropek nie ma. Tylko humor paskudny jej pozostał.
I zapalenie płuc też często.
Możliwe, żeby różyczka była bez wysypki?
Moi mają objawy bardzo zbieżne, tylko jeszcze do tego wysypka.