@chabrowa nie trzeba. Mleko naprawde nie stanie sie radioaktywne:) nie boj sie, nie bedzie Ci z nagla dziecko swiecic. Beabea juz Ci wszystko napisala i - wlasnei - bardzo mozliwe, ze zle je oceniasz, swoje zrenice:) Tylko spokoj moze nas uratowac:)
Ból nogi, w pachwinie, z przodu, promieniujący do kolana. Zaczęło sie w nocy, dość łagodnie, teraz ledwo jestem w stanie chodzić. Nigdy nie miałam problemów z kręgosłupem, żadnych urazow, nic mi nie przychodzi do głowy. Gdyby nie przeszło, gdzie sie mogę udać albo jakie badania zrobic?
Maz juz w domu, wiec, jeśli sytuacja sie powtórzy, pojedziemy na SOR. Mamy rzut beretem duży szpital o wysokim stopniu referencyjności. Ja mam nadzieje, ze to po prostu przez noszenie 12-kilogramowej R. na lewym biodrze.
ja mam pytanie - synek lat 6 spadł wczoraj z roweru. Płakał, że boli go noga (stopa) utykał. Obserwowany z ukrycia faktycznie tę stopę trochę oszczędzał, utykał nieznacznie.
Stopa nie ma ani siniaka ani nie jest obrzęknięta, wygląda całkiem normalnie, boli go okolica i nasada dużego palca. Jak ją stawia to trochę do środka.
Dziś też mówi, że trochę bili, zabandażowałam mu ją wczoraj.
Czy jest sens z tym jechać i robić RTG, chyba gdyby było pęknięcie to by go bolało znacznie bardziej i utykałby mocniej oraz byłby jakiś obrzęk czy wylew.
Przyjęłam, że to jakieś stłuczenie/skręcenie i obserwuję, chodzi prawie normalnie, lekko utykając.
@Aneczka08 ja bym dla pewnosci jednak zrobila RTG, bo u dzieci zlamania mahifestuja sie czasem nieco inaczej. Jest duza szansa, ze tylko skrecil, ale jednak warto sprawdzic.
Komentarz
pisze prv
zauwazylam w sobotę,ale nie wiem czy dlatego,ze się pojawilo,czy dlatego,ze to byla inna lazienka,niż moja codzienna.
Ocenialiśmy z mezem w różny oświetleniu,pilnując jednak by bylo równe.
Do okulisty sie wybiorę na pewno.
hmm brzmi nieźle,choc troche slabo mi sie zrobilo.
rodzinny jest tak niemrawy i beznadziejny,ze pewnie tylko stracę czas i nerwy.
Najpierw sprobuje tego neurologa-zobaczymy co powie.
prosze o +
-> szpital, operacja kregosłupa.
ja mam pytanie - synek lat 6 spadł wczoraj z roweru. Płakał, że boli go noga (stopa) utykał. Obserwowany z ukrycia faktycznie tę stopę trochę oszczędzał, utykał nieznacznie.
Stopa nie ma ani siniaka ani nie jest obrzęknięta, wygląda całkiem normalnie, boli go okolica i nasada dużego palca. Jak ją stawia to trochę do środka.
Dziś też mówi, że trochę bili, zabandażowałam mu ją wczoraj.
Czy jest sens z tym jechać i robić RTG, chyba gdyby było pęknięcie to by go bolało znacznie bardziej i utykałby mocniej oraz byłby jakiś obrzęk czy wylew.
Przyjęłam, że to jakieś stłuczenie/skręcenie i obserwuję, chodzi prawie normalnie, lekko utykając.
@Kerima,jak noga?